Tuesday, November 15, 2011

Ahad yang best!!

Lagi2 entry tertangguh.. tak produktif langsung lah.. hehehe.. Jangan taktau, entry ni ditaip jam 2.10am.. Padan muka, tadi siang tido over limit.. kang dah susah tido malam (tapi aku memang jenis yang payah nak lena tido malam..uhukkk..help me!!)

Nak layan movie, tak best pula sorang2.. Baru beli DVD The Walking Dead, cite sal Zombie.. Seram eh nak nonton sorang2.. Alih2, blogging jugak yang best.. That's why i love my blog very much.. eceeeehhhh.. madah di pagi hari..

Kembali kepada topik asal ye murid2.. eheh.. Hari Ahad yang lepas my big bro n family yang tinggal kat Shah Alam bertandang ke rumah. my second bro pon ade.. Berkumpul kunun nak celebrate raya haji la kan.. heuheu... Banyak lebihan daging dalam peti ais.. Dari tak tahu nak masak apa, baik buat majlis makan2.. Meriah gitu..

Setelah berperang idea ngan encik kimi, akhirnya kami decide menu untuk majlis makan2 itu (bukan majlis pon, lebih kepada family gathering je sebenaunya..huhu).. Menu pagi Ahad adalah Sate ayam/daging, kuah kacang, nasi impit, nasi minyak hujan panas, ayam goreng berempah dan kerutuk daging..

Sabtu malam tu memang dah bergotong royong ngan encik kimi siapkan juadah untuk pagi ahad tu.. Gigih tok laki ku memerap daging sate.. haha.. Ape pon, hasilnya memang sedap.. Boleh bukak bisnes sate la pasni ye abang?? heuheu..


Kuah kacang

Sebelum dibakorrr

my brosss

Kite bakorrrrrrr

Siap sudaaaa


Aku pulak bahagian siapkan kuah kacang, kuah kerutuk daging, ayam berempah dan nasi minyak hujan panas.. Kuah2 semuanya masak malam Sabtu.. Boleh rujuk resepi nasi hujan panas dan kuah kerutuk daging di SINI dan SINI.. Untuk resepi sate dan kuah kacang, kite citer next entry nanti ye.. 

Ahad pagi cuma tanak nasi dan goreng ayam.. takde la terkejar2 sangat kan.. Lagipon pagi Ahad tu kami ke Air Terjun Gunung Ledang.. Picnic lagi.. hehehe.. Nak taknak, masak kena cepat dan perlu siap on time..

Tak sempat nak posing cantik2 dah ngappp..heheh

Kerutuk daging 

Ayam goreng berempah

Nasi minyak hujan panas.. snap dalam rice cooker jek..ehe

Kali ni takde cerita sal picnic, sebab hari tu dah cerita panjang lebar sal Air terjun Gunung Ledang ni.. Tak best pula nak citer hal sama jek.. eheee..

On the way pulang piknik, lalu kut Muar (jauh tak?? form Tangkak to Muar semata2 nak makan mee bandung Muar..haha).. Nasib baik sedap Mee bandung nya.. Berbaloi perjalanan jauh kami hari ni.. Konvoi sepanjang jalan.. ngeh3..

Sebelum berangkat pulang ke Melaka, sempat singgah di Monkey's territory are bandar Muar jugak.. Monyet2nya jinak, tapi takut aih nak dekat ngan mereka.. Takut kena cakar.. haha.. boleh tak?? Hulur2 makanan kut tingkap kereta beranilah.. Gamba pon suh encik kimi snap kan.. huhu

Aisehh..dia tak toleh plak

Boleh pandang2..jgn pegang2..auwww takottt

Cukuplah dulu.. nak menulis pon dah kering idea.. tulis ayat pon dah tak berapa nak betul dah.. Taip2 delete..taip lagi, delete lagikk.. Hehe..tanda2 kena tido dah.. Mata pon dah mula layu.. encik ngantuk dah datang menyapa.. huhu.. jumpa lagi di next entry.. babaiiii =)



5 comments:

nur easy said...

gigihnya menaip jam 2 pagi.. ada lebih lg tak sate tu? ;)

fzi said...

Salam Ryna...
Waaa... banyak juadah tu.. sate ada nasik ujan panas ada.. aishh sume nampak best..
hepi kan dapat gader2 ramai2 gitu.. meriah suasana.. :)

RynaHakimi said...

@nur easy
gigih sebab mata taknak pejam..dari terkebil2, baik online jap..hehe

@fzi
Ni sate khas guna resepi akak..hehe..sedap rasanya.. nanti boleh buat lagi time openhouse ;)

Si Nuansa Eyqin said...

nak.

:: zara :: said...

Ryna-nak minta resipi ayam berempah.mcm best jerr... :)

Tuesday, November 15, 2011

Ahad yang best!!

Lagi2 entry tertangguh.. tak produktif langsung lah.. hehehe.. Jangan taktau, entry ni ditaip jam 2.10am.. Padan muka, tadi siang tido over limit.. kang dah susah tido malam (tapi aku memang jenis yang payah nak lena tido malam..uhukkk..help me!!)

Nak layan movie, tak best pula sorang2.. Baru beli DVD The Walking Dead, cite sal Zombie.. Seram eh nak nonton sorang2.. Alih2, blogging jugak yang best.. That's why i love my blog very much.. eceeeehhhh.. madah di pagi hari..

Kembali kepada topik asal ye murid2.. eheh.. Hari Ahad yang lepas my big bro n family yang tinggal kat Shah Alam bertandang ke rumah. my second bro pon ade.. Berkumpul kunun nak celebrate raya haji la kan.. heuheu... Banyak lebihan daging dalam peti ais.. Dari tak tahu nak masak apa, baik buat majlis makan2.. Meriah gitu..

Setelah berperang idea ngan encik kimi, akhirnya kami decide menu untuk majlis makan2 itu (bukan majlis pon, lebih kepada family gathering je sebenaunya..huhu).. Menu pagi Ahad adalah Sate ayam/daging, kuah kacang, nasi impit, nasi minyak hujan panas, ayam goreng berempah dan kerutuk daging..

Sabtu malam tu memang dah bergotong royong ngan encik kimi siapkan juadah untuk pagi ahad tu.. Gigih tok laki ku memerap daging sate.. haha.. Ape pon, hasilnya memang sedap.. Boleh bukak bisnes sate la pasni ye abang?? heuheu..


Kuah kacang

Sebelum dibakorrr

my brosss

Kite bakorrrrrrr

Siap sudaaaa


Aku pulak bahagian siapkan kuah kacang, kuah kerutuk daging, ayam berempah dan nasi minyak hujan panas.. Kuah2 semuanya masak malam Sabtu.. Boleh rujuk resepi nasi hujan panas dan kuah kerutuk daging di SINI dan SINI.. Untuk resepi sate dan kuah kacang, kite citer next entry nanti ye.. 

Ahad pagi cuma tanak nasi dan goreng ayam.. takde la terkejar2 sangat kan.. Lagipon pagi Ahad tu kami ke Air Terjun Gunung Ledang.. Picnic lagi.. hehehe.. Nak taknak, masak kena cepat dan perlu siap on time..

Tak sempat nak posing cantik2 dah ngappp..heheh

Kerutuk daging 

Ayam goreng berempah

Nasi minyak hujan panas.. snap dalam rice cooker jek..ehe

Kali ni takde cerita sal picnic, sebab hari tu dah cerita panjang lebar sal Air terjun Gunung Ledang ni.. Tak best pula nak citer hal sama jek.. eheee..

On the way pulang piknik, lalu kut Muar (jauh tak?? form Tangkak to Muar semata2 nak makan mee bandung Muar..haha).. Nasib baik sedap Mee bandung nya.. Berbaloi perjalanan jauh kami hari ni.. Konvoi sepanjang jalan.. ngeh3..

Sebelum berangkat pulang ke Melaka, sempat singgah di Monkey's territory are bandar Muar jugak.. Monyet2nya jinak, tapi takut aih nak dekat ngan mereka.. Takut kena cakar.. haha.. boleh tak?? Hulur2 makanan kut tingkap kereta beranilah.. Gamba pon suh encik kimi snap kan.. huhu

Aisehh..dia tak toleh plak

Boleh pandang2..jgn pegang2..auwww takottt

Cukuplah dulu.. nak menulis pon dah kering idea.. tulis ayat pon dah tak berapa nak betul dah.. Taip2 delete..taip lagi, delete lagikk.. Hehe..tanda2 kena tido dah.. Mata pon dah mula layu.. encik ngantuk dah datang menyapa.. huhu.. jumpa lagi di next entry.. babaiiii =)



5 comments:

nur easy said...

gigihnya menaip jam 2 pagi.. ada lebih lg tak sate tu? ;)

fzi said...

Salam Ryna...
Waaa... banyak juadah tu.. sate ada nasik ujan panas ada.. aishh sume nampak best..
hepi kan dapat gader2 ramai2 gitu.. meriah suasana.. :)

RynaHakimi said...

@nur easy
gigih sebab mata taknak pejam..dari terkebil2, baik online jap..hehe

@fzi
Ni sate khas guna resepi akak..hehe..sedap rasanya.. nanti boleh buat lagi time openhouse ;)

Si Nuansa Eyqin said...

nak.

:: zara :: said...

Ryna-nak minta resipi ayam berempah.mcm best jerr... :)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...