.::Sahabat Maya::.

Thursday, January 30, 2014

Entry 2014

Assalamualaikum peeps!

Entry pertama untuk tahun baru 2014. Huahua.. Baru terdetik rasa hati nak update belog. Selalunya lalu macam tu je. Tangan tak gigih nak klik button 'new post'. Hihi. Alasan. Hiduplah dengan alasanmu sampai bila2.. Impian banyak. Berangan je lebih. Heh, takpe. Berangan free aje. tak payah bayar. kikiki

Masih aktif sebagai pengedar sah SHAKLEE. Best bisnes ni. Dari setakat duk umah melepek depan tv ada baiknya isi masa lapang dengan online biz ni. Masa lebih terisi. hidup pun ada matlamat dan visi. Adakalanya mood ke laut. tapi bangkit balik bila coaching or kena ketuk dengan mentor. Hahah.. Asyik kena ketuk je ni. Nampak bebenor kuat berangan tu kan..hikhik. BISNES ANDA, ANDA YANG TENTUKAN :)

Jemput Singgah


Owh, bulan Januari. Kembali berjinak-jinak dengan berniaga nasi berlauk Kelate. Dah lama tinggal hobi ni. Dulu kat Melaka galak juga terima tempahan. Kat Perak baru nak mula. Bertatih-tatih kata orang. Best, asalnya sorang cuba. Then berjangkit-jangkit yang nak mencuba. Macam virus pulak. Ehee.. Alhamdulillah, banyak ke sikit itu semua rezeki. Asal rajin je kan (malas yg lebih, cemana tu?? kihkih)






Anakanda Hafiey dah 16 bulan lebih. Laju dah berlari. Bercakap bahasa alien lagi. Belum pandai sebut Umi Abi. haihhh. Takpelah anak. Take your time. Asal kamu sihat dan membesar jadi anak yang soleh.




Nampaknya stakat ini dulu 'short update' dari belog sendu ni. Lama sangat tinggal, momentum lari uolss. Baru 2 blog, dah terkejar-kejar. Tak reti nak manage. Hahhah.. Cemana nak celen blogger otai kalo camni gayanya (memang tak la kan). Ohohoiii.. FOKUSS!!!! 



RynaHakimi


Monday, November 4, 2013

Makan-makan

Assalamualaikum wbt

Eh eh eh.. ni dah kenapa jarang-jarang jenguk rumah pusaka ni. Mentang-mentang dah ade tempat persinggahan baru, tak pandang sebelah mata pun ek rumah lama ni..hihhuhuu.. 

Mood lebih kepada nak menghapdet belog sebelah sinun. Pengunjung blog sana pun Alhmadulillah tak menghampakan. Aku blogwalking, tapi lebih fokus dengan blog Shaklee ku. Baru nak menapak. Promosi kena lebih. hihi. Korang like my page bleh?? haaha..sempat lagi promote tu..kihkih



Hari ini agak kelam kabut. Encik kimiey minta siapkan kek batik dan kek gula hangus untuk anak-anak PRS beliau. Urghhh.. kek batik je pun. Ingatkan kek karamel pelangi ke, snow cheese cake ke ape..hakhak.. Masa itu emas okayy!! Takleh tinggalkan Shaklee walaupun sesaat. Ewwahh. poyo semenjak dua menjak ni..hikhikhi




Siapkan satu tupperware besar untuk jamuan iteww.. Kata encik kimiey, budak2 memang suka sangat makan kek batik. Yup! itu normal. Kanak-kanak dan cekelat tak dapat dipisahkan. Sambil potong kek sambil aku ngap. Diet entah ke mana. Hmm, mood nak diet tak datang2.. mood nak melantak melebih2..wakakka..


RESEPI KEK BATIK --->> KLIK SINI
RESEPI KEK GULA HANGUS --->> KLIK SINI


Resepi untuk kek gula hangus tu memang aku highly recommend kepada korang. Best giler!! Mudah pula tu. tak perlu nak cair-cairkan mentega/marjerin bagai. Buh je minyak. Takyah nak pukul pun adunan tu. Perap pun tak payah. Seme tak payah..hahaha.. Tapi wajib dibakar la..ekekke

Ok, mata dah penat. Badan nak kena recharge energy. Sok lakiku coootii.. Yahuuuuu.. Bleh la berjalan-jalan cari pasal. Haihhh.. kata nak berhijrah..huhuhu


RynaHakimi

Thursday, October 31, 2013

Wordless thursday ~




P/s: Entry masak-masak dah jarang update. Momentum tak sampai lagi. hehehe.. Ehhhh, kata wordless :p
 

RynaHakimi

Thursday, January 30, 2014

Entry 2014

Assalamualaikum peeps!

Entry pertama untuk tahun baru 2014. Huahua.. Baru terdetik rasa hati nak update belog. Selalunya lalu macam tu je. Tangan tak gigih nak klik button 'new post'. Hihi. Alasan. Hiduplah dengan alasanmu sampai bila2.. Impian banyak. Berangan je lebih. Heh, takpe. Berangan free aje. tak payah bayar. kikiki

Masih aktif sebagai pengedar sah SHAKLEE. Best bisnes ni. Dari setakat duk umah melepek depan tv ada baiknya isi masa lapang dengan online biz ni. Masa lebih terisi. hidup pun ada matlamat dan visi. Adakalanya mood ke laut. tapi bangkit balik bila coaching or kena ketuk dengan mentor. Hahah.. Asyik kena ketuk je ni. Nampak bebenor kuat berangan tu kan..hikhik. BISNES ANDA, ANDA YANG TENTUKAN :)

Jemput Singgah


Owh, bulan Januari. Kembali berjinak-jinak dengan berniaga nasi berlauk Kelate. Dah lama tinggal hobi ni. Dulu kat Melaka galak juga terima tempahan. Kat Perak baru nak mula. Bertatih-tatih kata orang. Best, asalnya sorang cuba. Then berjangkit-jangkit yang nak mencuba. Macam virus pulak. Ehee.. Alhamdulillah, banyak ke sikit itu semua rezeki. Asal rajin je kan (malas yg lebih, cemana tu?? kihkih)






Anakanda Hafiey dah 16 bulan lebih. Laju dah berlari. Bercakap bahasa alien lagi. Belum pandai sebut Umi Abi. haihhh. Takpelah anak. Take your time. Asal kamu sihat dan membesar jadi anak yang soleh.




Nampaknya stakat ini dulu 'short update' dari belog sendu ni. Lama sangat tinggal, momentum lari uolss. Baru 2 blog, dah terkejar-kejar. Tak reti nak manage. Hahhah.. Cemana nak celen blogger otai kalo camni gayanya (memang tak la kan). Ohohoiii.. FOKUSS!!!! 



RynaHakimi


Monday, November 4, 2013

Makan-makan

Assalamualaikum wbt

Eh eh eh.. ni dah kenapa jarang-jarang jenguk rumah pusaka ni. Mentang-mentang dah ade tempat persinggahan baru, tak pandang sebelah mata pun ek rumah lama ni..hihhuhuu.. 

Mood lebih kepada nak menghapdet belog sebelah sinun. Pengunjung blog sana pun Alhmadulillah tak menghampakan. Aku blogwalking, tapi lebih fokus dengan blog Shaklee ku. Baru nak menapak. Promosi kena lebih. hihi. Korang like my page bleh?? haaha..sempat lagi promote tu..kihkih



Hari ini agak kelam kabut. Encik kimiey minta siapkan kek batik dan kek gula hangus untuk anak-anak PRS beliau. Urghhh.. kek batik je pun. Ingatkan kek karamel pelangi ke, snow cheese cake ke ape..hakhak.. Masa itu emas okayy!! Takleh tinggalkan Shaklee walaupun sesaat. Ewwahh. poyo semenjak dua menjak ni..hikhikhi




Siapkan satu tupperware besar untuk jamuan iteww.. Kata encik kimiey, budak2 memang suka sangat makan kek batik. Yup! itu normal. Kanak-kanak dan cekelat tak dapat dipisahkan. Sambil potong kek sambil aku ngap. Diet entah ke mana. Hmm, mood nak diet tak datang2.. mood nak melantak melebih2..wakakka..


RESEPI KEK BATIK --->> KLIK SINI
RESEPI KEK GULA HANGUS --->> KLIK SINI


Resepi untuk kek gula hangus tu memang aku highly recommend kepada korang. Best giler!! Mudah pula tu. tak perlu nak cair-cairkan mentega/marjerin bagai. Buh je minyak. Takyah nak pukul pun adunan tu. Perap pun tak payah. Seme tak payah..hahaha.. Tapi wajib dibakar la..ekekke

Ok, mata dah penat. Badan nak kena recharge energy. Sok lakiku coootii.. Yahuuuuu.. Bleh la berjalan-jalan cari pasal. Haihhh.. kata nak berhijrah..huhuhu


RynaHakimi

Thursday, October 31, 2013

Wordless thursday ~




P/s: Entry masak-masak dah jarang update. Momentum tak sampai lagi. hehehe.. Ehhhh, kata wordless :p
 

RynaHakimi

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...