Friday, August 12, 2011

Juadah hari ini..

Eh..tak sangka dah 11 ramadhan dah hari ni.. Pejam celik-pejam celik, kejap je masa berlalu.. Baru je rasa mula puasa semalam..huhu..

Hari ni teringin nak makan nasi tomato berlaukkan ayam masak merah.. Alhamdulillah, dah usai masaknya.. Simple aje,..takde acar timun ataupun jelatah.. makan cenggitu jela nampaknya.. Tambah pulak encik suami wat balik ayam bakar, bubur lambuk dan kuih muih.. Gotong-royong kat opis katanya.. Rezeki tu.. Dah lama tak makan bubur lambuk.. Nak jugak rasa bubur lambuk belah Melaka ni..Yang alik timur dah selalu makan..syukur atas rezeki dariNya..

Ayam masak merah.. Resepi di sini
Nasi tomato simple.. Resepi kat sini

Ayam bakorrr

banyaknya bubur lambuk..tak abes kitorang makan nih

Ade apam dot2 (comel giler), kek lapis dan kole kacang.. Aduhai...banyakla pulak.. Hope esok boleh dimakan lagi la.. Nak habiskan hari ni memang idokk la kan.. banyak sangat.. Yang penting, tak baik membazir kan.. Makan bila lapar, berhenti sebelum kenyang.. baru tak malas nak terawih..hehe..

P/s: Selamat berbuka ye semua =)



6 comments:

Miss Sunshine said...

Ryna....
terliur nasi tomato....
Masakkan boleh tak?

RynaHakimi said...

@Miss Sunshine
meh nak poskan..heheh..masak je hana..senang aje..ehe..Selamat berbuka ye =)

-Sara- said...

cmne rse bubur lambuk melaka tu ryna?best x? :D

RynaHakimi said...

@Sara
Tak sesedap bubur lambuk trganu.. Yang ganu punye lagi best..Yang kat sini takde rase ikan..kurang kick..hehe :)

nur easy said...

wah..weekend boleh la buat menu ni..best

RynaHakimi said...

@nur easy
memang best ez..kite suka ayam masak merah tu..heheh ;)

Friday, August 12, 2011

Juadah hari ini..

Eh..tak sangka dah 11 ramadhan dah hari ni.. Pejam celik-pejam celik, kejap je masa berlalu.. Baru je rasa mula puasa semalam..huhu..

Hari ni teringin nak makan nasi tomato berlaukkan ayam masak merah.. Alhamdulillah, dah usai masaknya.. Simple aje,..takde acar timun ataupun jelatah.. makan cenggitu jela nampaknya.. Tambah pulak encik suami wat balik ayam bakar, bubur lambuk dan kuih muih.. Gotong-royong kat opis katanya.. Rezeki tu.. Dah lama tak makan bubur lambuk.. Nak jugak rasa bubur lambuk belah Melaka ni..Yang alik timur dah selalu makan..syukur atas rezeki dariNya..

Ayam masak merah.. Resepi di sini
Nasi tomato simple.. Resepi kat sini

Ayam bakorrr

banyaknya bubur lambuk..tak abes kitorang makan nih

Ade apam dot2 (comel giler), kek lapis dan kole kacang.. Aduhai...banyakla pulak.. Hope esok boleh dimakan lagi la.. Nak habiskan hari ni memang idokk la kan.. banyak sangat.. Yang penting, tak baik membazir kan.. Makan bila lapar, berhenti sebelum kenyang.. baru tak malas nak terawih..hehe..

P/s: Selamat berbuka ye semua =)



6 comments:

Miss Sunshine said...

Ryna....
terliur nasi tomato....
Masakkan boleh tak?

RynaHakimi said...

@Miss Sunshine
meh nak poskan..heheh..masak je hana..senang aje..ehe..Selamat berbuka ye =)

-Sara- said...

cmne rse bubur lambuk melaka tu ryna?best x? :D

RynaHakimi said...

@Sara
Tak sesedap bubur lambuk trganu.. Yang ganu punye lagi best..Yang kat sini takde rase ikan..kurang kick..hehe :)

nur easy said...

wah..weekend boleh la buat menu ni..best

RynaHakimi said...

@nur easy
memang best ez..kite suka ayam masak merah tu..heheh ;)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...