Tak abis2 entry sal makan kan..Tu yang makin mengembang tu..kuang3..Hari ni masak atas request encik suami..Aku tak gemar sangat daging tetel nih sebab banyak sgt lemaknya..Daging tetel ni selalunya kat Melaka org masak asam pedas..
Info sal sal asam pedas daging tetel bleh tengok sini.. Hmm, makan jarang2 blehla..Kalo selalu sangat kolesterol maaa..Bahayoo!!
Kalo korang perasan, lauk aku masak ni same je..Ulang2..Maklumla tak berseni..Masak untuk tekak orang yang nak makan la kan..Kalao masak pelik2 then aku sorang je makan tak syiok la..Masak la simple2, asal abih licingg gitu..hehe..
Menu untuk aku hari ni ulam cicah budu je..Yang atas tu untuk encit suami je..Sila lah makan hingga ke titisan terakhir..Eheh..
Kali ni singgang buh asam kandis..Banyak lagi stok yang aku curik dari umah masa balik kampung hari tu..Same je sedapnya dengan asam gelugur..Resepi singgang ni blehla semak kat sini..Dah penah tepek pun dulu (^_^)
Oh ye, kalo korang tak suka budu @ anchovy sauce (buweksss..poyo jer), tak payah la buh ye..Kang ade yang alergik plak..Budu ni memang penambah perisa untuk singgang ala kelate nih..Cube ye, jgn tak cuba..Selamat makan tengahari ye semua =P
2 comments:
lambat datang..dah abis gaknya singgey ni ;)
Hehe..ado lagi 2-3 ketul daging..ngeh3 =P
Post a Comment