Thursday, February 3, 2011

Masa Untuk Lunch!!


Hari ni habis bahan2 mentah dalam peti sejuk dikerjakan. Nak balik kampung punya pasal, seme kena clear la. Mau switch off suis. Santan kotak kena habiskan, fikir punya fikir, buat sayur lemak la. Ayam nak masak untuk makan on the way pulang ke kampung nanti. mau save budget. Tak payah nak berhenti makan kat kedai2 makan R&R yang konpem cekik darah. Baik bawak bekal sendiri. Huhu

Sayur lemak ni pun tak cukup bahan pun. Ikan takde, buat cincai2 je guna apa yang ade. Plus telur dadar masak sambal. Malas nak rebus, goreng dadar je la. haha..


Untuk resepi sayur masak lemak tu, tengok sini ye. Resepi asal guna sayur labu, kalau takde labu letak la sayur2 yang korang suka. Macam sy kali ni guna carrot n timun je..Untuk telur sambal tu pulak, sila ke sini. Cuma yang ni telur rebus la. Tukar je la guna telur dadar. Bergantung pada tahap kerajinan dan kesabaran seseorang la.ngeh3..

Okeh, kena kemas umah sket. Lepas pulang bercuti ni, mungkin parents nak datang jalan2 ke Melaka. So kena prepare la ape yang patut. Kemas sikit2. Haha..kantoi, masa ada tamu baru nak ngemas ye..Bukan ape, untuk keselesaan mereka la kan. Korang pon same gak kan kan kan???? ha, jangan nak tipu..huhuhu..Melalut sudaa..babaii



5 comments:

nelly said...

sedapnyaa ..
laparlah pulak ..

Wan Ryna said...

@nelly
jom makan sama2 ..hehe ;)

eija hassan said...

waa,rjinnye kemas rumah.
ija org dtg pun mls na kmas.
biar jek.hahahaha >.<

Wan Ryna said...

@eija
Bukan rajin mane pun..takut nanti mak bebel umah tak kemas..heheh ;)

aiezhaa said...

sodap tu.

Thursday, February 3, 2011

Masa Untuk Lunch!!


Hari ni habis bahan2 mentah dalam peti sejuk dikerjakan. Nak balik kampung punya pasal, seme kena clear la. Mau switch off suis. Santan kotak kena habiskan, fikir punya fikir, buat sayur lemak la. Ayam nak masak untuk makan on the way pulang ke kampung nanti. mau save budget. Tak payah nak berhenti makan kat kedai2 makan R&R yang konpem cekik darah. Baik bawak bekal sendiri. Huhu

Sayur lemak ni pun tak cukup bahan pun. Ikan takde, buat cincai2 je guna apa yang ade. Plus telur dadar masak sambal. Malas nak rebus, goreng dadar je la. haha..


Untuk resepi sayur masak lemak tu, tengok sini ye. Resepi asal guna sayur labu, kalau takde labu letak la sayur2 yang korang suka. Macam sy kali ni guna carrot n timun je..Untuk telur sambal tu pulak, sila ke sini. Cuma yang ni telur rebus la. Tukar je la guna telur dadar. Bergantung pada tahap kerajinan dan kesabaran seseorang la.ngeh3..

Okeh, kena kemas umah sket. Lepas pulang bercuti ni, mungkin parents nak datang jalan2 ke Melaka. So kena prepare la ape yang patut. Kemas sikit2. Haha..kantoi, masa ada tamu baru nak ngemas ye..Bukan ape, untuk keselesaan mereka la kan. Korang pon same gak kan kan kan???? ha, jangan nak tipu..huhuhu..Melalut sudaa..babaii



5 comments:

nelly said...

sedapnyaa ..
laparlah pulak ..

Wan Ryna said...

@nelly
jom makan sama2 ..hehe ;)

eija hassan said...

waa,rjinnye kemas rumah.
ija org dtg pun mls na kmas.
biar jek.hahahaha >.<

Wan Ryna said...

@eija
Bukan rajin mane pun..takut nanti mak bebel umah tak kemas..heheh ;)

aiezhaa said...

sodap tu.

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...