Wednesday, February 2, 2011

Mau pulang..hohoho balik kampung!!

Sekarang ni tengah mood nak balik kampung. Gumbiranya rasa hati..weeehuuuuu..heheh..mcm tak betol plak. 

Pic from Google

Tapi berdebar2 sebab skang ni Melaka n kawasan pantai barat dilanda banjir. Fortunately, kawasan umah aku tak naik air. Cuma area Alor Gajah, Durian Tunggal, Jasin dan kawasan sekitar. Lagi berita kat sini ye. Lagi satu sumber di sini.


Pic from here

Tengok berita pukul 8pm tadi, banjir semakin surut. Alhamdulillah..Cuak jugak..yela, tengah berkobar nak balik ni. Takut tiba2 dapat berita jalan ditutup ke, mau nya nangis tak berlagu..hukhuk..My mom dah siap tempah laksa untuk majlis doa selamat Jumaat ni. Kalau tak balik, memang sedihla dia..Aku lagi sedih..hukhuk

Apepon, kalau jalan utama dari Melaka ditutup, kami decide nak balik kut jalan KL. Biar la jauh pon, yang penting kami selamat sampai ke kampung. Dah berbulan2 tak balik nih. Hubby dah siap mintak cuti panjang ni. Dah plan nak BBQ bagai..Kalau tak balik memang haru la..huhu

Hmm..bosan la malam2 ni tak tahu nak buat apa. Nak kemas baju, malas. Esok je la. Nak layan berita, 'bias' plak. Berita asyik berat sebelah..huh, tak suka!! Hubby plak dpt jemputan kena baca doa Majlis kat kolej dia. Haishhh..tiap2 malam asyik kena keje nih. Aku jugak la kena tinggal kat umah ni.. Sob3x. Takpe2, keje kan ibadah. Be positif..Heheh..Encik suami pujuk nak bawak gi jalan2 ronda Melaka pasni..I likeee (^_^)

Hopefully our journey malam esok lancar tanpa sebarang masalah. Ya Allah, selamatkanlah perjalanan kami untuk pulang bertemu yang tersayang.. Rindu sangat2 dah ni..



6 comments:

Cik Z@i Pen@nG said...

camne nk p melaka klau asik ujan neh

Wan Ryna said...

@Cik Z@i Pen@nG
Tula..asyik hujan je.tp hari ni dah mula panas balik..harap banjir berkurangan la ye.. ;)

nur easy said...

selamat bcuti..hv a safe journey ;)

Wan Ryna said...

@Nur Easy
time kasih nur =)

sembil9n said...

banjir3~ hmm @__@

Wan Ryna said...

@sembil9n
hadoi..jgnla banjir..nok kelik kelatee.hukhuk

Wednesday, February 2, 2011

Mau pulang..hohoho balik kampung!!

Sekarang ni tengah mood nak balik kampung. Gumbiranya rasa hati..weeehuuuuu..heheh..mcm tak betol plak. 

Pic from Google

Tapi berdebar2 sebab skang ni Melaka n kawasan pantai barat dilanda banjir. Fortunately, kawasan umah aku tak naik air. Cuma area Alor Gajah, Durian Tunggal, Jasin dan kawasan sekitar. Lagi berita kat sini ye. Lagi satu sumber di sini.


Pic from here

Tengok berita pukul 8pm tadi, banjir semakin surut. Alhamdulillah..Cuak jugak..yela, tengah berkobar nak balik ni. Takut tiba2 dapat berita jalan ditutup ke, mau nya nangis tak berlagu..hukhuk..My mom dah siap tempah laksa untuk majlis doa selamat Jumaat ni. Kalau tak balik, memang sedihla dia..Aku lagi sedih..hukhuk

Apepon, kalau jalan utama dari Melaka ditutup, kami decide nak balik kut jalan KL. Biar la jauh pon, yang penting kami selamat sampai ke kampung. Dah berbulan2 tak balik nih. Hubby dah siap mintak cuti panjang ni. Dah plan nak BBQ bagai..Kalau tak balik memang haru la..huhu

Hmm..bosan la malam2 ni tak tahu nak buat apa. Nak kemas baju, malas. Esok je la. Nak layan berita, 'bias' plak. Berita asyik berat sebelah..huh, tak suka!! Hubby plak dpt jemputan kena baca doa Majlis kat kolej dia. Haishhh..tiap2 malam asyik kena keje nih. Aku jugak la kena tinggal kat umah ni.. Sob3x. Takpe2, keje kan ibadah. Be positif..Heheh..Encik suami pujuk nak bawak gi jalan2 ronda Melaka pasni..I likeee (^_^)

Hopefully our journey malam esok lancar tanpa sebarang masalah. Ya Allah, selamatkanlah perjalanan kami untuk pulang bertemu yang tersayang.. Rindu sangat2 dah ni..



6 comments:

Cik Z@i Pen@nG said...

camne nk p melaka klau asik ujan neh

Wan Ryna said...

@Cik Z@i Pen@nG
Tula..asyik hujan je.tp hari ni dah mula panas balik..harap banjir berkurangan la ye.. ;)

nur easy said...

selamat bcuti..hv a safe journey ;)

Wan Ryna said...

@Nur Easy
time kasih nur =)

sembil9n said...

banjir3~ hmm @__@

Wan Ryna said...

@sembil9n
hadoi..jgnla banjir..nok kelik kelatee.hukhuk

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...