Saturday, May 21, 2011

Telur bungkus lagi dan lagi..

Tak tahu kenapa mood nak menulis agak lemau semenjak dua menjak ni.. Ada je idea nak tulis, tapi rasa malas yang melampau..hehe

Semalam dikejutkan dengan pemergian suami sahabatku..Yup, kami takla berapa rapat.. Tapi aku tumpang sedih di atas pemergian arwah..Dengan perkahwinan yang belum menjangkau 12 bulan, besar sungguh dugaan yang menimpanya..Hope beliau sentiasa sabar dan kuat semangat untuk teruskan perjuangan di bumi Allah ni... Kalau aku ditempatnya, belum tentu dapat terima hakikat.. ya Allah, aku belum bersedia untuk semua dugaan seperti itu.. Ampunilah dosa2 hambaMu ini ya Allah..

Kembali kepada tajuk telur bungkus ..hehe.. Jangan sedih2 (sebenarnya sedih sebab famili semua ke langkawi..hukhuk).. Belum ade rezeki nak ke sana kan.. InsyaAllah akan direncanakan di kemudian hari..huhu.. Hari ni masak ala kadar.. telur bungkus tu request encik suami.. Plus sup sayur bersuhun.. Macam biasa, fail bab2 mendadar telur ni.. tapi ok la kan, nampakla rupa telur bungkus tu kan..hehe




Untuk resepi telur bungkus ni, rajin2 la tengok sini ye.. dah pernah share hari tu.. Cuma kali ni tambah sosej je.. Saje ngade2.. Sosej banyak dalam peti sejuk..hehe




Sup sayur kat bawah ni pula tumis bawang putih+halia.. Ala, macam yang korang selalu buat tu.. tambah capsicum sikit, memang menambah aroma kuah tu.. Kalau korang tak suka suhun, ta payah la letak.. Aku suka suhun ni sebab rase macam mihun sup gitu. tak makan nasi pun takpe dah..




Orait..sampai sini dulu.. mood lemau dah datang.. hehe.. Kalau rajin, karang2 update lagi. Kalau tak, esok lusa la baru membebel kat blog ni..ekeke.. Babaii semua.. (^__^)

10 comments:

LindaRahim said...

sedap telo bungkus ni...selalu main campak2 je benda utk inti dia tu...p sy x penah lak taruk sosej...leh la sy cuba nanti...

kakchik@ella said...

nanti kita nak cubalah. mesti best makan ni. hihi

nur easy said...

wee meriah telur bungkus dia..;)

RynaHakimi said...

@LindaRahim
sedap jugak buh sosej..hehe..resepi campak2 tu la yg sedap kan =)

@kakChik
telur bungkus memang sedap kan akak..kalo kat kedai sebijik dah brape ringgit..buat sendiri je la save bajet..ehe =)

RynaHakimi said...

@nur easy
hehe..meriah ye??kaler maler gitu..ekeke =P

IdaShazana said...

wah...telor bungkos pulak

fisa othman said...

rajinnya dia masak...;)

RynaHakimi said...

@Ida Shazana
teringin sebab dah lama tak makan..hehe

@fisa Othman
takla rajin pun..jarang2 sekali masak lauk ni..hehe =)

cik cek said...

Salam Takziah pada teman Ryna tu...siapa kita utk melawan takdirNya...semuga teman Ryna tabah menghadapi ujian hidup...

Rajinnya Ryna masak telur bungkus...sedap tu....:)

RynaHakimi said...

@cik cek
Tula, tumpang simpati kpd dia..Ada hikmah di sebalik kejadian tu..Umur baru 26, dah kehilangan org tersayang.. Apapun, kita sama2 doakan yg terbaik utknya

Saturday, May 21, 2011

Telur bungkus lagi dan lagi..

Tak tahu kenapa mood nak menulis agak lemau semenjak dua menjak ni.. Ada je idea nak tulis, tapi rasa malas yang melampau..hehe

Semalam dikejutkan dengan pemergian suami sahabatku..Yup, kami takla berapa rapat.. Tapi aku tumpang sedih di atas pemergian arwah..Dengan perkahwinan yang belum menjangkau 12 bulan, besar sungguh dugaan yang menimpanya..Hope beliau sentiasa sabar dan kuat semangat untuk teruskan perjuangan di bumi Allah ni... Kalau aku ditempatnya, belum tentu dapat terima hakikat.. ya Allah, aku belum bersedia untuk semua dugaan seperti itu.. Ampunilah dosa2 hambaMu ini ya Allah..

Kembali kepada tajuk telur bungkus ..hehe.. Jangan sedih2 (sebenarnya sedih sebab famili semua ke langkawi..hukhuk).. Belum ade rezeki nak ke sana kan.. InsyaAllah akan direncanakan di kemudian hari..huhu.. Hari ni masak ala kadar.. telur bungkus tu request encik suami.. Plus sup sayur bersuhun.. Macam biasa, fail bab2 mendadar telur ni.. tapi ok la kan, nampakla rupa telur bungkus tu kan..hehe




Untuk resepi telur bungkus ni, rajin2 la tengok sini ye.. dah pernah share hari tu.. Cuma kali ni tambah sosej je.. Saje ngade2.. Sosej banyak dalam peti sejuk..hehe




Sup sayur kat bawah ni pula tumis bawang putih+halia.. Ala, macam yang korang selalu buat tu.. tambah capsicum sikit, memang menambah aroma kuah tu.. Kalau korang tak suka suhun, ta payah la letak.. Aku suka suhun ni sebab rase macam mihun sup gitu. tak makan nasi pun takpe dah..




Orait..sampai sini dulu.. mood lemau dah datang.. hehe.. Kalau rajin, karang2 update lagi. Kalau tak, esok lusa la baru membebel kat blog ni..ekeke.. Babaii semua.. (^__^)

10 comments:

LindaRahim said...

sedap telo bungkus ni...selalu main campak2 je benda utk inti dia tu...p sy x penah lak taruk sosej...leh la sy cuba nanti...

kakchik@ella said...

nanti kita nak cubalah. mesti best makan ni. hihi

nur easy said...

wee meriah telur bungkus dia..;)

RynaHakimi said...

@LindaRahim
sedap jugak buh sosej..hehe..resepi campak2 tu la yg sedap kan =)

@kakChik
telur bungkus memang sedap kan akak..kalo kat kedai sebijik dah brape ringgit..buat sendiri je la save bajet..ehe =)

RynaHakimi said...

@nur easy
hehe..meriah ye??kaler maler gitu..ekeke =P

IdaShazana said...

wah...telor bungkos pulak

fisa othman said...

rajinnya dia masak...;)

RynaHakimi said...

@Ida Shazana
teringin sebab dah lama tak makan..hehe

@fisa Othman
takla rajin pun..jarang2 sekali masak lauk ni..hehe =)

cik cek said...

Salam Takziah pada teman Ryna tu...siapa kita utk melawan takdirNya...semuga teman Ryna tabah menghadapi ujian hidup...

Rajinnya Ryna masak telur bungkus...sedap tu....:)

RynaHakimi said...

@cik cek
Tula, tumpang simpati kpd dia..Ada hikmah di sebalik kejadian tu..Umur baru 26, dah kehilangan org tersayang.. Apapun, kita sama2 doakan yg terbaik utknya

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...