Saturday, March 19, 2011

Mati kutu

Aiyya..manyak susah mau masak..heheh..lauk tak beli, cemane nak masak. Sebab gas habis punya pasal, lepas 3 hari baru beli. Maknanya 3 hari jugakla makan kat kedai..Senangnya hidup..haha

Dalam peti sejuk ada buah nenas beli kat pasar minggu lepas. Hajatnya nak makan ngn asam. Tapi takde pulak keinginan nak makan. Duk peram dalam peti sejuk. Kesian encik nenas kesejukan..hehe..Decide nak masak gulai nenas hari ni. Stepnya aku ikut resepi pajeri je. Cuma kuah tak pekat sangat la..Bantai je la janji perut kenyang


Sori ye gambo tak cun..Berlaku gegaran..heheh


Resepi asal boleh tengok sini. Cuma yang masak hari ni versi santan sikit. Terpulanglah kepada tahap kesihatan masing2..Hehe..Kitorang ni sedang beringat2 tang makan nih..Buat masa skarang la..sampai bila bertahan tak tau la pulak..huhu (^_^)

*p/s: baru perasan Photo Picasa dah takde sebab format laptop hari tu. Huwaaaa!!! tak bestnya..nak ngedit gamba pon susah..kena donlod la nih


4 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

kecur air liur tengok gulai nenas..

Wan Ryna said...

@kak MaDiHaA
Hehe..sedap kan nenas..wat colek pon sedap.nyum2!

wanythyra. said...

Sedap nyeee :)

Wan Ryna said...

@wanythyra
sy suka rasanya yang masam manis..makan ngan nasi minyak pun sedap =)

Saturday, March 19, 2011

Mati kutu

Aiyya..manyak susah mau masak..heheh..lauk tak beli, cemane nak masak. Sebab gas habis punya pasal, lepas 3 hari baru beli. Maknanya 3 hari jugakla makan kat kedai..Senangnya hidup..haha

Dalam peti sejuk ada buah nenas beli kat pasar minggu lepas. Hajatnya nak makan ngn asam. Tapi takde pulak keinginan nak makan. Duk peram dalam peti sejuk. Kesian encik nenas kesejukan..hehe..Decide nak masak gulai nenas hari ni. Stepnya aku ikut resepi pajeri je. Cuma kuah tak pekat sangat la..Bantai je la janji perut kenyang


Sori ye gambo tak cun..Berlaku gegaran..heheh


Resepi asal boleh tengok sini. Cuma yang masak hari ni versi santan sikit. Terpulanglah kepada tahap kesihatan masing2..Hehe..Kitorang ni sedang beringat2 tang makan nih..Buat masa skarang la..sampai bila bertahan tak tau la pulak..huhu (^_^)

*p/s: baru perasan Photo Picasa dah takde sebab format laptop hari tu. Huwaaaa!!! tak bestnya..nak ngedit gamba pon susah..kena donlod la nih


4 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

kecur air liur tengok gulai nenas..

Wan Ryna said...

@kak MaDiHaA
Hehe..sedap kan nenas..wat colek pon sedap.nyum2!

wanythyra. said...

Sedap nyeee :)

Wan Ryna said...

@wanythyra
sy suka rasanya yang masam manis..makan ngan nasi minyak pun sedap =)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...