Tuesday, February 1, 2011

Sup paru di kala hujan



Isk2..sejuknya..dah nak masuk hari ke3 Melaka tanpa sinar matahari..Asyik hujan je..Mengalahkan Kelantan pulak asyik hujan. Nasib baik takde kes banjir lagi kat Melaka ni..Sejuk2 macam ni tido pon best. Muahaha..Dasar pemalas

Hari ni masak sup..Kononnya sebab best makan nasi panas dgn sup hujan2 ni..Waa..masyuk.Ni idea encik suami la. Air rebusan paru untuk sambal nasi lemak semalam awal2 lagi dah simpan dalam peti sejuk. Bleh guna untuk buat sup..Bijak encik suami nih..kalau aku, buang je air rebusan tu..tak plan pun nak buat sup.huhu..

Menu sihat lagi menyihatkan (^_^)

Paru a.k.a pelepong ni memang feveret suami. Kadang dia suka goreng celup tepung, cicah sos. Sedap tu makan 'colek'.. Khamis ni balik kampung, kompem nak gi PCB makan seafood tepi laut..Sedapnya udang celup tepung cicah 'colek'.yummy!!.Kecur dah air liur..huhu.

Resepi sup ni dah tepek hari tu...tengok sini ye. Malas nak menaip panjang2.hehe.. Nak check baju dah kering ke belum. Asyik hujan je, terpaksala jemur dalam rumah..Kena letak Downy banyak2 taknak kasi hapak. Ehe..orait, stop dulu..babaiii



5 comments:

I'm only one but not alone said...

sup paru.. sedap gaknya ya..;)

Wan Ryna said...

@I'm only one but not alone
Sedap dimakan ngn nasi panas..tambah pulak kalo hari ujan.huhu

Iracy Cinte said...

ta pnah lg rase sup paru..
skew mkn paru goreng jew..

Wan Ryna said...

@Iracy Cinte
Paru goreng memang sodap!! huhu..cuba la makan sup plak nanti..sy pun start mkn sup ni kat Restoran sup utara..sedap jugak.hehe

Iracy Cinte said...

ok..
nty p cr..
kt bintulu ny pyah nk cr mknan org utare..

Tuesday, February 1, 2011

Sup paru di kala hujan



Isk2..sejuknya..dah nak masuk hari ke3 Melaka tanpa sinar matahari..Asyik hujan je..Mengalahkan Kelantan pulak asyik hujan. Nasib baik takde kes banjir lagi kat Melaka ni..Sejuk2 macam ni tido pon best. Muahaha..Dasar pemalas

Hari ni masak sup..Kononnya sebab best makan nasi panas dgn sup hujan2 ni..Waa..masyuk.Ni idea encik suami la. Air rebusan paru untuk sambal nasi lemak semalam awal2 lagi dah simpan dalam peti sejuk. Bleh guna untuk buat sup..Bijak encik suami nih..kalau aku, buang je air rebusan tu..tak plan pun nak buat sup.huhu..

Menu sihat lagi menyihatkan (^_^)

Paru a.k.a pelepong ni memang feveret suami. Kadang dia suka goreng celup tepung, cicah sos. Sedap tu makan 'colek'.. Khamis ni balik kampung, kompem nak gi PCB makan seafood tepi laut..Sedapnya udang celup tepung cicah 'colek'.yummy!!.Kecur dah air liur..huhu.

Resepi sup ni dah tepek hari tu...tengok sini ye. Malas nak menaip panjang2.hehe.. Nak check baju dah kering ke belum. Asyik hujan je, terpaksala jemur dalam rumah..Kena letak Downy banyak2 taknak kasi hapak. Ehe..orait, stop dulu..babaiii



5 comments:

I'm only one but not alone said...

sup paru.. sedap gaknya ya..;)

Wan Ryna said...

@I'm only one but not alone
Sedap dimakan ngn nasi panas..tambah pulak kalo hari ujan.huhu

Iracy Cinte said...

ta pnah lg rase sup paru..
skew mkn paru goreng jew..

Wan Ryna said...

@Iracy Cinte
Paru goreng memang sodap!! huhu..cuba la makan sup plak nanti..sy pun start mkn sup ni kat Restoran sup utara..sedap jugak.hehe

Iracy Cinte said...

ok..
nty p cr..
kt bintulu ny pyah nk cr mknan org utare..

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...