Tuesday, January 25, 2011

Menu Berbuka

Tadi kata nak makan ikan singgang, alih2 tepek gambar ikan percik. Magic tak?? haha..poyo.. Ikan singgang memang menu utama untuk berbuka tadi. Cuma tak tepek la kat entri ni. Dah naik jelak asyik letak menu sama. Huhu.




Ikan percik ni pun pernah tempek dah pun sebelum ni. Sila tengok kat sini ye.Taktau nak masak ape dah. Hentam je la labu. Lagipun nak habiskan ikan dam peti sejuk. Kalau perasan ade 2 ekor ikan selar kuning yang tecitt tu. Ikan percik versi campur2.haha..Yang ni percik kuah merah. Sebelum ni buat yang kelantan style, kaler putih. Huhu, padahal bukan banyak pun bezanya. Letak ciliboh sikit je. Eheee (^_^)

Punah harapan nak makan ulam cicah budu tadi. Dekat nak berbuka baru perasan budu dah habis. Maca mana la boleh tak perasan nih. Isk, musykil2. Kalau tau awal2 lagi beli buat stok. Hmm, bukan rezeki untuk hari ni la tu. Syukur dengan rezeki yang ada. Takpe la, ada telur dadar pun dah cukup menggoda. hehe..Masak simple2 je la. Dua orang nak makan..Jimat lauk. Ahaks!

Okeh, dah nak Isyak. Takleh lama2 ngadap lappy nih. Nanti ada yang kata "Amboi..kuatnya dia berzikir depan laptop tu..bagus2..".Kuang3..kan dah kena sindir oleh big boss!! Eheh..Stop3..babaiiii...





6 comments:

Nieza said...

wah sedapnya ikan percik..my fav ni...:)

Wan Ryna said...

@Nieza
Tula..my faveret jugak..hehe =)

fzi said...

Salam Ryna...
Wahh ikan percik kali ni...best3x.. memang paberet sisi keluarga.. :)

Akak baru pas baca n3 Ryna pasal puasa Isnin Khamis..terlewat keatapi..hehe...
Tersuntik semangat untuk ikut istiqamah sama.. akak ni kadang rajin, kadang lamaaa berehatnya.. tak leh jadi nih, kena kuat sikit hati..thx ya Ryna.. :)

Wan Ryna said...

@kak fzi
Salam kak..ikan percik pun feveret sy jugak..hehe.nasib baik tak susah nak buatnya.

Tula, lame dah tak puasa sunat isnin khamis.tu yang semalam start balik. Selagi terdaya ni baik amalkan. tq kak singgah sini =)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

sedapnya ikan percik.. lama akak tak buat..
re: memang senang banget buat okonomiyaki tu.. cuma nak cari bahan2 taburan tu je yg susah.. cubalah buat nnt.. mmg sedap!

Wan Ryna said...

@Kak MaDiHaA
Akan dicuba okonomiyaki tu..macam pizza pun ye jugak sekali tengok..huhu.nanti nak cuba cari bahan2 tabur tu kat supemarket..semangat nh!

Tuesday, January 25, 2011

Menu Berbuka

Tadi kata nak makan ikan singgang, alih2 tepek gambar ikan percik. Magic tak?? haha..poyo.. Ikan singgang memang menu utama untuk berbuka tadi. Cuma tak tepek la kat entri ni. Dah naik jelak asyik letak menu sama. Huhu.




Ikan percik ni pun pernah tempek dah pun sebelum ni. Sila tengok kat sini ye.Taktau nak masak ape dah. Hentam je la labu. Lagipun nak habiskan ikan dam peti sejuk. Kalau perasan ade 2 ekor ikan selar kuning yang tecitt tu. Ikan percik versi campur2.haha..Yang ni percik kuah merah. Sebelum ni buat yang kelantan style, kaler putih. Huhu, padahal bukan banyak pun bezanya. Letak ciliboh sikit je. Eheee (^_^)

Punah harapan nak makan ulam cicah budu tadi. Dekat nak berbuka baru perasan budu dah habis. Maca mana la boleh tak perasan nih. Isk, musykil2. Kalau tau awal2 lagi beli buat stok. Hmm, bukan rezeki untuk hari ni la tu. Syukur dengan rezeki yang ada. Takpe la, ada telur dadar pun dah cukup menggoda. hehe..Masak simple2 je la. Dua orang nak makan..Jimat lauk. Ahaks!

Okeh, dah nak Isyak. Takleh lama2 ngadap lappy nih. Nanti ada yang kata "Amboi..kuatnya dia berzikir depan laptop tu..bagus2..".Kuang3..kan dah kena sindir oleh big boss!! Eheh..Stop3..babaiiii...





6 comments:

Nieza said...

wah sedapnya ikan percik..my fav ni...:)

Wan Ryna said...

@Nieza
Tula..my faveret jugak..hehe =)

fzi said...

Salam Ryna...
Wahh ikan percik kali ni...best3x.. memang paberet sisi keluarga.. :)

Akak baru pas baca n3 Ryna pasal puasa Isnin Khamis..terlewat keatapi..hehe...
Tersuntik semangat untuk ikut istiqamah sama.. akak ni kadang rajin, kadang lamaaa berehatnya.. tak leh jadi nih, kena kuat sikit hati..thx ya Ryna.. :)

Wan Ryna said...

@kak fzi
Salam kak..ikan percik pun feveret sy jugak..hehe.nasib baik tak susah nak buatnya.

Tula, lame dah tak puasa sunat isnin khamis.tu yang semalam start balik. Selagi terdaya ni baik amalkan. tq kak singgah sini =)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

sedapnya ikan percik.. lama akak tak buat..
re: memang senang banget buat okonomiyaki tu.. cuma nak cari bahan2 taburan tu je yg susah.. cubalah buat nnt.. mmg sedap!

Wan Ryna said...

@Kak MaDiHaA
Akan dicuba okonomiyaki tu..macam pizza pun ye jugak sekali tengok..huhu.nanti nak cuba cari bahan2 tabur tu kat supemarket..semangat nh!

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...