.::Sahabat Maya::.

Monday, November 4, 2013

Makan-makan

Assalamualaikum wbt

Eh eh eh.. ni dah kenapa jarang-jarang jenguk rumah pusaka ni. Mentang-mentang dah ade tempat persinggahan baru, tak pandang sebelah mata pun ek rumah lama ni..hihhuhuu.. 

Mood lebih kepada nak menghapdet belog sebelah sinun. Pengunjung blog sana pun Alhmadulillah tak menghampakan. Aku blogwalking, tapi lebih fokus dengan blog Shaklee ku. Baru nak menapak. Promosi kena lebih. hihi. Korang like my page bleh?? haaha..sempat lagi promote tu..kihkih



Hari ini agak kelam kabut. Encik kimiey minta siapkan kek batik dan kek gula hangus untuk anak-anak PRS beliau. Urghhh.. kek batik je pun. Ingatkan kek karamel pelangi ke, snow cheese cake ke ape..hakhak.. Masa itu emas okayy!! Takleh tinggalkan Shaklee walaupun sesaat. Ewwahh. poyo semenjak dua menjak ni..hikhikhi




Siapkan satu tupperware besar untuk jamuan iteww.. Kata encik kimiey, budak2 memang suka sangat makan kek batik. Yup! itu normal. Kanak-kanak dan cekelat tak dapat dipisahkan. Sambil potong kek sambil aku ngap. Diet entah ke mana. Hmm, mood nak diet tak datang2.. mood nak melantak melebih2..wakakka..


RESEPI KEK BATIK --->> KLIK SINI
RESEPI KEK GULA HANGUS --->> KLIK SINI


Resepi untuk kek gula hangus tu memang aku highly recommend kepada korang. Best giler!! Mudah pula tu. tak perlu nak cair-cairkan mentega/marjerin bagai. Buh je minyak. Takyah nak pukul pun adunan tu. Perap pun tak payah. Seme tak payah..hahaha.. Tapi wajib dibakar la..ekekke

Ok, mata dah penat. Badan nak kena recharge energy. Sok lakiku coootii.. Yahuuuuu.. Bleh la berjalan-jalan cari pasal. Haihhh.. kata nak berhijrah..huhuhu


RynaHakimi

6 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam ryna...
wahh... dah ada hero idaman malaya rupanya... lama akak tak nyinggah sini.. hensemlah dak tecik tu... hehe..

NUR AIN AZMAN said...

Assalamualaikum kak

Fav adk niiiiii, melting. Huhu

Aefa Aerisya said...

Selamat pagi sis.. lapar plak tgk kek tu hehe

Kin Naz said...

sedapnya kak ryna nyummmm

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan salam singgah petang sabtu...Diana suka makan kek gula hangus...sedap...

Ain Eddihar said...

Assalamualaikum kak :) sedapnya kek batik . . :D

Monday, November 4, 2013

Makan-makan

Assalamualaikum wbt

Eh eh eh.. ni dah kenapa jarang-jarang jenguk rumah pusaka ni. Mentang-mentang dah ade tempat persinggahan baru, tak pandang sebelah mata pun ek rumah lama ni..hihhuhuu.. 

Mood lebih kepada nak menghapdet belog sebelah sinun. Pengunjung blog sana pun Alhmadulillah tak menghampakan. Aku blogwalking, tapi lebih fokus dengan blog Shaklee ku. Baru nak menapak. Promosi kena lebih. hihi. Korang like my page bleh?? haaha..sempat lagi promote tu..kihkih



Hari ini agak kelam kabut. Encik kimiey minta siapkan kek batik dan kek gula hangus untuk anak-anak PRS beliau. Urghhh.. kek batik je pun. Ingatkan kek karamel pelangi ke, snow cheese cake ke ape..hakhak.. Masa itu emas okayy!! Takleh tinggalkan Shaklee walaupun sesaat. Ewwahh. poyo semenjak dua menjak ni..hikhikhi




Siapkan satu tupperware besar untuk jamuan iteww.. Kata encik kimiey, budak2 memang suka sangat makan kek batik. Yup! itu normal. Kanak-kanak dan cekelat tak dapat dipisahkan. Sambil potong kek sambil aku ngap. Diet entah ke mana. Hmm, mood nak diet tak datang2.. mood nak melantak melebih2..wakakka..


RESEPI KEK BATIK --->> KLIK SINI
RESEPI KEK GULA HANGUS --->> KLIK SINI


Resepi untuk kek gula hangus tu memang aku highly recommend kepada korang. Best giler!! Mudah pula tu. tak perlu nak cair-cairkan mentega/marjerin bagai. Buh je minyak. Takyah nak pukul pun adunan tu. Perap pun tak payah. Seme tak payah..hahaha.. Tapi wajib dibakar la..ekekke

Ok, mata dah penat. Badan nak kena recharge energy. Sok lakiku coootii.. Yahuuuuu.. Bleh la berjalan-jalan cari pasal. Haihhh.. kata nak berhijrah..huhuhu


RynaHakimi

6 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam ryna...
wahh... dah ada hero idaman malaya rupanya... lama akak tak nyinggah sini.. hensemlah dak tecik tu... hehe..

NUR AIN AZMAN said...

Assalamualaikum kak

Fav adk niiiiii, melting. Huhu

Aefa Aerisya said...

Selamat pagi sis.. lapar plak tgk kek tu hehe

Kin Naz said...

sedapnya kak ryna nyummmm

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan salam singgah petang sabtu...Diana suka makan kek gula hangus...sedap...

Ain Eddihar said...

Assalamualaikum kak :) sedapnya kek batik . . :D

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...