Friday, March 8, 2013

Yeay dapat hadiah!!

Assalamualaikum..

Salam Jumaat semua..Alhamdulillah masih bernafas di bumi ciptaanNya ini.. Syukur ya Allah... Bangun pagi2, then tengok anak yang duk menonggeng, tergolek2 atas toto memang heaven..hihi..Hafiey dah boleh angkat dada bila meniarap.. tido pon suka sangat meniarap. kalau kita betulkan dia tido telentang pon mesti otomatik dia meniarap. haiiihhhh..suka hati la nak oii..hihi..

Owh..kelmarin gigih kami mencari walker untuk sang teruna kecik kami. Hadiah baik dari cikenpox..ehee..Hafiey dah nak masuk 6 bulan. So lepas ni dah boleh introduce solid food. Umi nya ni pun duk sibukla jugak mencari2 resipi untuk diberi kepada si kecil tiba masanya nanti.. So, nak bagi makan harusla pastikan baby dalam keadaan duduk kan. Jadi kami decide untuk beli walker ni..

Ada orang kata walker ni tak elok untuk bayi.. Hmm.. dat's why kami survey jenis walker yang terbaik untuk hafiey.. Tak mahal sangat, takla murah sangat. Yang penting tak membahayakan bayi kami..

Walker yang kami beli ni boleh adjust tinggi rendahnya.. Lagi satu ia ada pelapik kaki. So sangat sesuai untuk bayi yang belum boleh kayuh (kayuh ke ???) sendiri walker tu.. Buat masa ni pon letak dia kejap2 je.. takla letak dia sepanjang masa kan.


test drive..haha
Comey tak walker tu?? masa letak atas walker kat Jusco sebelum beli memang dia teruja habis. Suka kot tengok toys yang berwarna warni kat depan mata. huhu..

Apa saja akan kami tunaikan untuk anakanda tercinta.. Kadang2 lupa nak beli sesuatu untuk diri sendiri. Priority lebih kepada sang anak. Semua parents sama kot..lebihkan anak2 dalam semua hal  =)

P/s: rindu nak update entry masak2..tapi tertangguh..gambar pon kdg2 lupa nak ambil..semua kena kejar masa..Sebelum dan selepas ada si kecil ni memang berbeza..mungkin lebih tepat hobi baru aku ialah melayan keletah si anak instead of blogging...hurmmmm..


RynaHakimi

3 comments:

MarnieyZ said...

alololo, comel je walker tuu. hehe, ngam dgn baby.

nur easy said...

ala comelnya..auntie tumpang boleh??

RynaHakimi said...

@marnieyz
hehe tq auntie :)

@nur easy
mey la tumpang sekaki auntie ez..ngeh3 :)

Friday, March 8, 2013

Yeay dapat hadiah!!

Assalamualaikum..

Salam Jumaat semua..Alhamdulillah masih bernafas di bumi ciptaanNya ini.. Syukur ya Allah... Bangun pagi2, then tengok anak yang duk menonggeng, tergolek2 atas toto memang heaven..hihi..Hafiey dah boleh angkat dada bila meniarap.. tido pon suka sangat meniarap. kalau kita betulkan dia tido telentang pon mesti otomatik dia meniarap. haiiihhhh..suka hati la nak oii..hihi..

Owh..kelmarin gigih kami mencari walker untuk sang teruna kecik kami. Hadiah baik dari cikenpox..ehee..Hafiey dah nak masuk 6 bulan. So lepas ni dah boleh introduce solid food. Umi nya ni pun duk sibukla jugak mencari2 resipi untuk diberi kepada si kecil tiba masanya nanti.. So, nak bagi makan harusla pastikan baby dalam keadaan duduk kan. Jadi kami decide untuk beli walker ni..

Ada orang kata walker ni tak elok untuk bayi.. Hmm.. dat's why kami survey jenis walker yang terbaik untuk hafiey.. Tak mahal sangat, takla murah sangat. Yang penting tak membahayakan bayi kami..

Walker yang kami beli ni boleh adjust tinggi rendahnya.. Lagi satu ia ada pelapik kaki. So sangat sesuai untuk bayi yang belum boleh kayuh (kayuh ke ???) sendiri walker tu.. Buat masa ni pon letak dia kejap2 je.. takla letak dia sepanjang masa kan.


test drive..haha
Comey tak walker tu?? masa letak atas walker kat Jusco sebelum beli memang dia teruja habis. Suka kot tengok toys yang berwarna warni kat depan mata. huhu..

Apa saja akan kami tunaikan untuk anakanda tercinta.. Kadang2 lupa nak beli sesuatu untuk diri sendiri. Priority lebih kepada sang anak. Semua parents sama kot..lebihkan anak2 dalam semua hal  =)

P/s: rindu nak update entry masak2..tapi tertangguh..gambar pon kdg2 lupa nak ambil..semua kena kejar masa..Sebelum dan selepas ada si kecil ni memang berbeza..mungkin lebih tepat hobi baru aku ialah melayan keletah si anak instead of blogging...hurmmmm..


RynaHakimi

3 comments:

MarnieyZ said...

alololo, comel je walker tuu. hehe, ngam dgn baby.

nur easy said...

ala comelnya..auntie tumpang boleh??

RynaHakimi said...

@marnieyz
hehe tq auntie :)

@nur easy
mey la tumpang sekaki auntie ez..ngeh3 :)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...