.::Sahabat Maya::.

Wednesday, July 18, 2012

Cerita situ sana sini

Assalamualaikum.. Selamat hari Rabu semua.. Eh, hari ni kena buat entry wordless ek?? hehe.. Banyak words pon takpe lah.. janji blog ni ber'update'.. tak gitu kak eeta?? hikhik..

Haishhh..apalah nasib tercampak ke kawasan pedalaman mcm ni.. Sampai sekarang rasanya takde kawan baru lagi kat sini..duk kawan ngan rabbit 2 ekor je la hari2..haha.. Encik suami dapat keje sbg kaunselor kat sini..Maka si isteri solehah (solehah lah sangat..haha) memfollow kan diri ikut encik suami ke sini.. Dalam hati membentak tak suka.. Kelapa sawit n pokok getah mengiringi perjalanan kami ke sini.. OMG.. Beza sungguh Melaka dengan pekan yang baru ku duduki ni..

Pinjam dari en. Google

Tapi dari sudut positifnya, dapatlah lari dari kesibukan kota.. Takde bunyi bising.. takde kenderaan lalu lalang.. Udara lebih segar, dll. Tapi bila takde hiburan langsung maunya mati kutu aku nih.. Nasib baik ade astro kat umah ni.. Kalo tak, nak tengok TV pon tak lalu...Nampak imej kabur je. Ngalahkan wayang gambar itam putih plak.. hehe.. 

Panggung wayang memang yillek.. Dulu kat Melaka cinema dekat gilos.. Skang kalo nak layan movie terpaksalah ke Ipoh.. jauh giler kot.. Almost 30-45min ke bandar semata2 nak nengok wayang.. Huh, baik duk umah je la.. Tido.. Pastu mengembangkan badan yg sedia kembang ni.. boleh??? haha

Minggu ni masuk minggu ke3 encik kimi outstation.. Nasib baik bulan puasa nanti aktiviti dibekukan.. Kalo tak, kebosanan tahap cipan la binimu ini wahai encik kimi.. huhu.. Disebabkan beliau ada kursus jugak la maka minggu lepas balik kampung.. Tapi lupa pulak nak bawak balik laptop.. Kat umah pon bosan jugak, tapi sekurang2nya ade teman berborak.. Masak2 ngan mak.. lame sudah tak main masak2 ni.. Sejak kerja dulu minat terbengkalai mcm tu je.. Sibuk punya pasal (padahal malas..orang lain elok je masak walaupun sibuk kerja..eheee)

*Google*
Bila dah genap 7bulan kandungan ni, ade la buat sket majlis doa selamat dan solat hajat. Mohon semuanya selamat dan dijauhkan dari sebarang masalah. Bila kandungan sulung ni, macam2 bermain dalam fikiran. takut itulah, inilah.. Asyik fikir yang bukan2.. 

Dulu kat Melaka boleh tanya akak2 opis based on pengalaman mereka kan.. Skang ni kawan takde..jiran lagi la tak wujud.. yang adenya kanak2 form1 & form4 je.. Bosangggg wehhh.. Buang tebiatla tu nak tanya bebudak ni sal pregnancy..wakakakk.. Sudahnya cari info kat tenet yang slow mcm siput ni la.. Tapi tak sama input yang kita terima dari internet dengan advice dari kawan2.. 

Hmm..alah bisa tegal biasa.. Hopefully bolehlah adapt dengan situasi baru kat sini.. cuma tengah mencari2 aktiviti baru yang sesuai.. Bila kembali ke alam suri rumah tangga ni, otak nak kena kreatif juga.. Takkan hari2 nak tido, makan, tengok tv aje.. Hohh..tak berkembang la idupku ini.. eheee.. serius lebih suka kerja dari duk umah macam ni.. Boleh bersosial gitewww.. Ade teman nak gossip2 mak jemah.. skang ni gossip2 ngan blog & FB je la.. tu pun kadang aktif kadang idok.. Ape la nasib.. huhu

Okeh..next entry update sal Pangkor plak.. Baru je tau rupanya dekat je Parit dengan P.Pangkor.. hari tu jalan2 survey2 je.. next time baru explore betul2..eheee.. Tibe2 suka plak duk kat Parit ni.. hahah.. Silalah belajar bersyukur wahai mek rina.. Dapat tempat berteduh pun dah sangat2 bersyukur dah kan.. banyak pulak komplennya..hehe... Adiossss \(^_^)/


RynaHakimi

6 comments:

NoEn said...

xpe la rina...bagus untuk ibu mengandung hirup udara segar setiap hari...dh 7bulan dh? sekejap jer rasanya kn..eee xsabar nk tgk bb rina

RynaHakimi said...

@Noen
Tula,kejap je rase..hari tu rasanya kecik lagi..ehe.. Pasni alya pon dah nak dapat adik kan..ehe...jaga kesihatan baik2 tau :)

nur easy said...

alhamdulillah dah 7 bln.. wah sampai begitu sekali takda kawan/jiran kat sana ya... tak apa, adalah hikmahnya tu.. jaga diri tau..;)

Eeta Neet said...

Ngee....jeles lak bila baca umah dekat ngan Pangkor. Hohoho..selama idop lom penah sampai sane. Ti bawak balik klip video yang hebat2 taw. Kelassss Mak Jemah.

athieyrah fauzi said...

tahniah.. semoga semuanya selamat nanti, BW http://sencilloamor.blogspot.com/

Eima Sabran said...

Jejalan sini..kindly follow back.. :)

http://akeimahoney.blogspot.com/

Wednesday, July 18, 2012

Cerita situ sana sini

Assalamualaikum.. Selamat hari Rabu semua.. Eh, hari ni kena buat entry wordless ek?? hehe.. Banyak words pon takpe lah.. janji blog ni ber'update'.. tak gitu kak eeta?? hikhik..

Haishhh..apalah nasib tercampak ke kawasan pedalaman mcm ni.. Sampai sekarang rasanya takde kawan baru lagi kat sini..duk kawan ngan rabbit 2 ekor je la hari2..haha.. Encik suami dapat keje sbg kaunselor kat sini..Maka si isteri solehah (solehah lah sangat..haha) memfollow kan diri ikut encik suami ke sini.. Dalam hati membentak tak suka.. Kelapa sawit n pokok getah mengiringi perjalanan kami ke sini.. OMG.. Beza sungguh Melaka dengan pekan yang baru ku duduki ni..

Pinjam dari en. Google

Tapi dari sudut positifnya, dapatlah lari dari kesibukan kota.. Takde bunyi bising.. takde kenderaan lalu lalang.. Udara lebih segar, dll. Tapi bila takde hiburan langsung maunya mati kutu aku nih.. Nasib baik ade astro kat umah ni.. Kalo tak, nak tengok TV pon tak lalu...Nampak imej kabur je. Ngalahkan wayang gambar itam putih plak.. hehe.. 

Panggung wayang memang yillek.. Dulu kat Melaka cinema dekat gilos.. Skang kalo nak layan movie terpaksalah ke Ipoh.. jauh giler kot.. Almost 30-45min ke bandar semata2 nak nengok wayang.. Huh, baik duk umah je la.. Tido.. Pastu mengembangkan badan yg sedia kembang ni.. boleh??? haha

Minggu ni masuk minggu ke3 encik kimi outstation.. Nasib baik bulan puasa nanti aktiviti dibekukan.. Kalo tak, kebosanan tahap cipan la binimu ini wahai encik kimi.. huhu.. Disebabkan beliau ada kursus jugak la maka minggu lepas balik kampung.. Tapi lupa pulak nak bawak balik laptop.. Kat umah pon bosan jugak, tapi sekurang2nya ade teman berborak.. Masak2 ngan mak.. lame sudah tak main masak2 ni.. Sejak kerja dulu minat terbengkalai mcm tu je.. Sibuk punya pasal (padahal malas..orang lain elok je masak walaupun sibuk kerja..eheee)

*Google*
Bila dah genap 7bulan kandungan ni, ade la buat sket majlis doa selamat dan solat hajat. Mohon semuanya selamat dan dijauhkan dari sebarang masalah. Bila kandungan sulung ni, macam2 bermain dalam fikiran. takut itulah, inilah.. Asyik fikir yang bukan2.. 

Dulu kat Melaka boleh tanya akak2 opis based on pengalaman mereka kan.. Skang ni kawan takde..jiran lagi la tak wujud.. yang adenya kanak2 form1 & form4 je.. Bosangggg wehhh.. Buang tebiatla tu nak tanya bebudak ni sal pregnancy..wakakakk.. Sudahnya cari info kat tenet yang slow mcm siput ni la.. Tapi tak sama input yang kita terima dari internet dengan advice dari kawan2.. 

Hmm..alah bisa tegal biasa.. Hopefully bolehlah adapt dengan situasi baru kat sini.. cuma tengah mencari2 aktiviti baru yang sesuai.. Bila kembali ke alam suri rumah tangga ni, otak nak kena kreatif juga.. Takkan hari2 nak tido, makan, tengok tv aje.. Hohh..tak berkembang la idupku ini.. eheee.. serius lebih suka kerja dari duk umah macam ni.. Boleh bersosial gitewww.. Ade teman nak gossip2 mak jemah.. skang ni gossip2 ngan blog & FB je la.. tu pun kadang aktif kadang idok.. Ape la nasib.. huhu

Okeh..next entry update sal Pangkor plak.. Baru je tau rupanya dekat je Parit dengan P.Pangkor.. hari tu jalan2 survey2 je.. next time baru explore betul2..eheee.. Tibe2 suka plak duk kat Parit ni.. hahah.. Silalah belajar bersyukur wahai mek rina.. Dapat tempat berteduh pun dah sangat2 bersyukur dah kan.. banyak pulak komplennya..hehe... Adiossss \(^_^)/


RynaHakimi

6 comments:

NoEn said...

xpe la rina...bagus untuk ibu mengandung hirup udara segar setiap hari...dh 7bulan dh? sekejap jer rasanya kn..eee xsabar nk tgk bb rina

RynaHakimi said...

@Noen
Tula,kejap je rase..hari tu rasanya kecik lagi..ehe.. Pasni alya pon dah nak dapat adik kan..ehe...jaga kesihatan baik2 tau :)

nur easy said...

alhamdulillah dah 7 bln.. wah sampai begitu sekali takda kawan/jiran kat sana ya... tak apa, adalah hikmahnya tu.. jaga diri tau..;)

Eeta Neet said...

Ngee....jeles lak bila baca umah dekat ngan Pangkor. Hohoho..selama idop lom penah sampai sane. Ti bawak balik klip video yang hebat2 taw. Kelassss Mak Jemah.

athieyrah fauzi said...

tahniah.. semoga semuanya selamat nanti, BW http://sencilloamor.blogspot.com/

Eima Sabran said...

Jejalan sini..kindly follow back.. :)

http://akeimahoney.blogspot.com/

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...