Tuesday, July 3, 2012

Kembali...

Assalamualaikum wbt.. Pekabor semua?? Ade lagi tak yang sudi singgah ke blog sendu nih?? Lebih 4 bulan tak berupdate rasanya.. Hari2 kurasakan pantas berlalu..cheewahhh..hehe..

Lama sungguh jari jemari tak menari2 di keyboard lappy comel ku ini..Selama ni asyik berjoget kat keyboard opis je, tu pun sebab nak siapkan report.. Tak pon keje2 ad hoc yang diminta oleh encik boss.. Hari2 mengadap kerja yang tak kunjung sudah.. haisyyy..Demi mendapatkan rezeki yang halal, ku ikhlaskan jua diri ini ;)

Google
Tapi hari ni aku tidak lagi dibebani oleh kerja2 pejabat yang bisa mencetus stress tahap dewa tu... Ahakss.. Kini aku kembali ke alam suri rumah tangga yang suatu masa dulu menjadi kerja tetapku (suri rumah pon keje gak kan?? Berkhidmat untuk suami dan rumah tangga..wakakkaka).. 

Kalo tak kerana terpaksa pindah ke Parit, Perak ni, tak mungkin kot aku berhenti kerja.. Sayang weh.. Memang la kadang2 stress, tapi happening dek kerana dikelilingi oleh rakan2 a.k.a geng mak jemah yang havoc.. hahha.. Sambil kerja sambil gossip.. I really missed that moment very much.. sob3x.. 

Hari terakhir kerja hari tu memang membuatkan diriku ini tak keruan.. Tak sanggup nak berpisah ngan akak2 senior yang banyak membantu.. Awal2 masuk rasa mcm kera sumbang pon ade.. semua serba tak kena.. Paling tidak, aku senyum je la cover malu.. Nasib baik satu opis dengan kak lela yang baik hati.. Sentiasa tekun dengan tudung rose beliau..Chantekk sangat.. Nak cuba la nanti bila rajin (bila ntah nak rajin..kuikui)

Kalau kat opis satu lagi, suka sangat singgah sebab adenya geng 3 stooges yang sporting giler.. Walaupun dekat ngan bilik boss, riuh rendah tak hengat dunia. haha.. mintak ampun kak ita n da gang.. Ter'umpat' korang plak kat sini.. Hikhik.. Rindu kalian semua.. To kak ita, thanks a lot sebab bnyk tolong kite.. Teringat moments kita balik tumpang akak.. Syukur sangat dipertemukan dengan sahabat semurni akak.. Love u akak.. Muahsss3x (kalo kimi tau jeles nih kak..hehehe)

Ok, sambung next entry plak.. Nak cerita kenapa terjadinya penghijrahan kami sekeluarga ke Perak nih.. Hari first keje encik kimi dah kena outsation ke PD.. Haru biru jadinya bila terpaksa duk sorang2 kat rumah baru didiami ni.. Mcm2 perasaan dtg, tapi nasib baik ade jugak coverage celcom kat sini.. Walaupun kelajuan tahap siput sedut, bolehla dari takde langsung kan.. Syukur ke hadratNya.. huhu..Sambil ditemani sikecil yang kadang2 menguit2 dari dalam, tu pun dah cukupkan buatkan hati jadi tenang..Alhamdulillah (^_^)


RynaHakimi

8 comments:

nur easy said...

salam pagi... lama betul senyap sepi :) dah pindah perak lah ya ni.. apapun hv a nice day ;)

RynaHakimi said...

Salam pagi ez..tu la, sian blog ni diabaikan..tumpang lalu pon tidak..hehe. duk Perak lak skg ni..masih mencari mood di tempat baru.. hehe

Eeta Neet said...

Tarraaaa....

Sukua2x...jumpa awak di sini plak.Miss u toooooo... ( tengah pressure tahap gaban...)

NoEn said...

NGEHNGEH...dia suda kembali....

RynaHakimi said...

@kak ita

huwaaaa...rindu akak..keje tengah banyak ye kak..rindu nk gossip2 ngan akak n kak lela..wakakak.. Keje rajin2 tau =)

@Noen
Yeah...tora datang lagi!!! hheehehe

Miss Sunshine said...

Ya Allah Ryna..
lame betul menyepi...
Hana ade juga datang2 sini..
tapi sunyi sepi, mcm org tak sudi...
Ryna, cepatlah update cerita..
Cmner life sekarang..?

.hasina. said...

selamat selamat b'hijrah ke tempat barrrrru. hehe

RynaHakimi said...

@Hana
hehe..mood mase ngandung ni lainlah hana..tambah pulak sibuk sangat keje hari tu..nak online pon malas.hehe.. nanti la kite update ye hana ;)

@hasina
Ehe..tq :D

Tuesday, July 3, 2012

Kembali...

Assalamualaikum wbt.. Pekabor semua?? Ade lagi tak yang sudi singgah ke blog sendu nih?? Lebih 4 bulan tak berupdate rasanya.. Hari2 kurasakan pantas berlalu..cheewahhh..hehe..

Lama sungguh jari jemari tak menari2 di keyboard lappy comel ku ini..Selama ni asyik berjoget kat keyboard opis je, tu pun sebab nak siapkan report.. Tak pon keje2 ad hoc yang diminta oleh encik boss.. Hari2 mengadap kerja yang tak kunjung sudah.. haisyyy..Demi mendapatkan rezeki yang halal, ku ikhlaskan jua diri ini ;)

Google
Tapi hari ni aku tidak lagi dibebani oleh kerja2 pejabat yang bisa mencetus stress tahap dewa tu... Ahakss.. Kini aku kembali ke alam suri rumah tangga yang suatu masa dulu menjadi kerja tetapku (suri rumah pon keje gak kan?? Berkhidmat untuk suami dan rumah tangga..wakakkaka).. 

Kalo tak kerana terpaksa pindah ke Parit, Perak ni, tak mungkin kot aku berhenti kerja.. Sayang weh.. Memang la kadang2 stress, tapi happening dek kerana dikelilingi oleh rakan2 a.k.a geng mak jemah yang havoc.. hahha.. Sambil kerja sambil gossip.. I really missed that moment very much.. sob3x.. 

Hari terakhir kerja hari tu memang membuatkan diriku ini tak keruan.. Tak sanggup nak berpisah ngan akak2 senior yang banyak membantu.. Awal2 masuk rasa mcm kera sumbang pon ade.. semua serba tak kena.. Paling tidak, aku senyum je la cover malu.. Nasib baik satu opis dengan kak lela yang baik hati.. Sentiasa tekun dengan tudung rose beliau..Chantekk sangat.. Nak cuba la nanti bila rajin (bila ntah nak rajin..kuikui)

Kalau kat opis satu lagi, suka sangat singgah sebab adenya geng 3 stooges yang sporting giler.. Walaupun dekat ngan bilik boss, riuh rendah tak hengat dunia. haha.. mintak ampun kak ita n da gang.. Ter'umpat' korang plak kat sini.. Hikhik.. Rindu kalian semua.. To kak ita, thanks a lot sebab bnyk tolong kite.. Teringat moments kita balik tumpang akak.. Syukur sangat dipertemukan dengan sahabat semurni akak.. Love u akak.. Muahsss3x (kalo kimi tau jeles nih kak..hehehe)

Ok, sambung next entry plak.. Nak cerita kenapa terjadinya penghijrahan kami sekeluarga ke Perak nih.. Hari first keje encik kimi dah kena outsation ke PD.. Haru biru jadinya bila terpaksa duk sorang2 kat rumah baru didiami ni.. Mcm2 perasaan dtg, tapi nasib baik ade jugak coverage celcom kat sini.. Walaupun kelajuan tahap siput sedut, bolehla dari takde langsung kan.. Syukur ke hadratNya.. huhu..Sambil ditemani sikecil yang kadang2 menguit2 dari dalam, tu pun dah cukupkan buatkan hati jadi tenang..Alhamdulillah (^_^)


RynaHakimi

8 comments:

nur easy said...

salam pagi... lama betul senyap sepi :) dah pindah perak lah ya ni.. apapun hv a nice day ;)

RynaHakimi said...

Salam pagi ez..tu la, sian blog ni diabaikan..tumpang lalu pon tidak..hehe. duk Perak lak skg ni..masih mencari mood di tempat baru.. hehe

Eeta Neet said...

Tarraaaa....

Sukua2x...jumpa awak di sini plak.Miss u toooooo... ( tengah pressure tahap gaban...)

NoEn said...

NGEHNGEH...dia suda kembali....

RynaHakimi said...

@kak ita

huwaaaa...rindu akak..keje tengah banyak ye kak..rindu nk gossip2 ngan akak n kak lela..wakakak.. Keje rajin2 tau =)

@Noen
Yeah...tora datang lagi!!! hheehehe

Miss Sunshine said...

Ya Allah Ryna..
lame betul menyepi...
Hana ade juga datang2 sini..
tapi sunyi sepi, mcm org tak sudi...
Ryna, cepatlah update cerita..
Cmner life sekarang..?

.hasina. said...

selamat selamat b'hijrah ke tempat barrrrru. hehe

RynaHakimi said...

@Hana
hehe..mood mase ngandung ni lainlah hana..tambah pulak sibuk sangat keje hari tu..nak online pon malas.hehe.. nanti la kite update ye hana ;)

@hasina
Ehe..tq :D

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...