Monday, January 16, 2012

Short Update


Lama sudah belog picisan ni tak bersentuh.. Alahai.. Syahdunya hati melihatkan blog yang terbengkalai ni.. heuheu.. Hari-hari dipenuhi dengan aktiviti yang padat.. hmm.. Tak juga terlalu padat, cuma masa kurang mengizinkan.

Aktiviti masak memasak sudah tidak serancak dulu. Kalau masak pun, hujung minggu aje la sedikit berkualiti.. Kalau weekdays, huh memang ke laut. Hari-hari balik rumah sampai dah 7malam. Kesudahannya, kedai jugak menjadi tempat persinggahan kami. Eheeee.. Standard la tu dop??


*Google*


Tapi sedikit rasa terkilan tebuku di hati. Kesal kerana sedikit sebanyak makan minum encik suami terabai. Iya, dia memang memahami. tapi rasa ralat tu tetap ada. Kesian dia tak dapat makan apa yang menjadi favourite dia sebelum ni..

Sebelum kerja, request je nak makan apa pasti ditunaikan. sekarang ni, mintak ikan masak kicap pun belum tentu boleh ditunaikan. masa memang sangat mencemburui. Plus tak berapa nak pandai manage masa lagi nih.. Ekekekk.. masalah juga bila time management tak berapa nak baguihhh ni.

Hopefully selepas ni dapatlah si isteri meluangkan lebih masa di dapur. Soal masa, memang takleh nak sangkal. tepuk dada tanya selera. Kadang2, penyakit M pun faktor utama jugak malas masuk dapur. huhu.. penat wooo balik keje. Penat fizikal boleh terima lagi, penat mental melayan kerenah pekerja pun satu masalah juga. Fully saturated u know.. hehe

Sekian omelan di petang hari. Sedang menunggu kekanda tercinta datang menjemput.. (^_^)


Ryna Hakimi

3 comments:

Miss Sunshine said...

lain pulak kita rasa bila ryna dah start kerje ni... hehehe..
Ryna kerja ape? Gud luck ye...
Lepas ni boleh kongsi pengalaman kerja pulak..

NoEn said...

biasa la tu rina..insyaAllah en.kimi memahami

klau nak ikutkan ralat sy lg ralat..ialah dh le berjauhan, time suami ade kat umah sabtu ahad sy plak kerja..malam sekejap je leh jumpa..tp nk buat mcm mana kn..terpaksa

-Sara- said...

samala sara pon..klo weekdays leh bilang ngn jari je masaknya..weekend bru msk btol2..faktor masa n diri sndiri la kdg penat.. pastu ngn anak2 lagi kan..hehe

Monday, January 16, 2012

Short Update


Lama sudah belog picisan ni tak bersentuh.. Alahai.. Syahdunya hati melihatkan blog yang terbengkalai ni.. heuheu.. Hari-hari dipenuhi dengan aktiviti yang padat.. hmm.. Tak juga terlalu padat, cuma masa kurang mengizinkan.

Aktiviti masak memasak sudah tidak serancak dulu. Kalau masak pun, hujung minggu aje la sedikit berkualiti.. Kalau weekdays, huh memang ke laut. Hari-hari balik rumah sampai dah 7malam. Kesudahannya, kedai jugak menjadi tempat persinggahan kami. Eheeee.. Standard la tu dop??


*Google*


Tapi sedikit rasa terkilan tebuku di hati. Kesal kerana sedikit sebanyak makan minum encik suami terabai. Iya, dia memang memahami. tapi rasa ralat tu tetap ada. Kesian dia tak dapat makan apa yang menjadi favourite dia sebelum ni..

Sebelum kerja, request je nak makan apa pasti ditunaikan. sekarang ni, mintak ikan masak kicap pun belum tentu boleh ditunaikan. masa memang sangat mencemburui. Plus tak berapa nak pandai manage masa lagi nih.. Ekekekk.. masalah juga bila time management tak berapa nak baguihhh ni.

Hopefully selepas ni dapatlah si isteri meluangkan lebih masa di dapur. Soal masa, memang takleh nak sangkal. tepuk dada tanya selera. Kadang2, penyakit M pun faktor utama jugak malas masuk dapur. huhu.. penat wooo balik keje. Penat fizikal boleh terima lagi, penat mental melayan kerenah pekerja pun satu masalah juga. Fully saturated u know.. hehe

Sekian omelan di petang hari. Sedang menunggu kekanda tercinta datang menjemput.. (^_^)


Ryna Hakimi

3 comments:

Miss Sunshine said...

lain pulak kita rasa bila ryna dah start kerje ni... hehehe..
Ryna kerja ape? Gud luck ye...
Lepas ni boleh kongsi pengalaman kerja pulak..

NoEn said...

biasa la tu rina..insyaAllah en.kimi memahami

klau nak ikutkan ralat sy lg ralat..ialah dh le berjauhan, time suami ade kat umah sabtu ahad sy plak kerja..malam sekejap je leh jumpa..tp nk buat mcm mana kn..terpaksa

-Sara- said...

samala sara pon..klo weekdays leh bilang ngn jari je masaknya..weekend bru msk btol2..faktor masa n diri sndiri la kdg penat.. pastu ngn anak2 lagi kan..hehe

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...