Monday, January 9, 2012

Bila si dia masuk dapur


Tempat kerja aku jauh.. Nak masak selalu tak sempat (ceh!! alasan).. Semenjak dua menjak ni makan tak semenggah.. Asyik2 tomyam, telur dadar. Nak sedap sikit tambah ayam goreng. 

Hujung minggu bolehlah duk lama sikit kat dapur. Tapi kadang2 prefer makan kat luar jugak. Ubah angin la katakan.. teheeee... Macamlah gaji beribu riban asyik2 nak makan luar. hikhik.. Tak sampai hujung bulan dah kopak poket ni haaaa..

So, bagi mengurangkan tahap keborosan yang kritikal, maka encik kimi men'tabah'kan diri main masak2 kat dapur. Boleh tahan jugak dia main masak2.. Si isteri yang tak berapa nak rajin ni suke sangat2 la kan.. Ahakss.. Amik kesempatan plak ko ni senah!!! hihi..






Taraaaa!! Tu diaaa sup ayam. Maka inilah hasilnya bila si dia masuk dapur. Rasa not bad (puji tu wajib, kalo tak nanti dia mogok =P).. Presentation pon boleh tahan, pandai plak dia letak daun saderi tu.. Ish3..ada bakat terpendam jugak encik kimi ni.. 


 


Ada impian nak masuk masterchef Malaysia ke abang?? kuikui.. tapi memang dia suka masak. Cuma masa tak mengizinkan. Ada masa, selalu jugak dia masak. Tak kisahlah walaupun lauk biasa. janji kenyang perut kami berdua ni (^_^)


Ryna Hakimi

8 comments:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

mm...sedapnye.. =)

RynaHakimi said...

@said
hehe..kembang semangkuk jap 'orang tu' ;)

-Sara- said...

alahai laki bini pandai masak..sweet :)

Noraim said...

best tau kalau husband pandai masak. hihi.

NoEn said...

hihi..ok la tu siap ad hias2 lagi..klo asben kite xdenya nk hias2 nih..hehe..and sgt best ble laki masakkan tuk kita..like..like :D

RynaHakimi said...

@Sara
Hehe..dua2 suka mensepahkan dapur

RynaHakimi said...

@Noraim
tula, kite pon suka..pencen jap masuk dapo..hehe

@NoEn
Hehe..dia suka jugak hias2..konon nak jadik chef la kan..ekeeke :)

Amiizaa2001 said...

reyna, nampak sedap:):)

nway happy new year 2012..:)

Monday, January 9, 2012

Bila si dia masuk dapur


Tempat kerja aku jauh.. Nak masak selalu tak sempat (ceh!! alasan).. Semenjak dua menjak ni makan tak semenggah.. Asyik2 tomyam, telur dadar. Nak sedap sikit tambah ayam goreng. 

Hujung minggu bolehlah duk lama sikit kat dapur. Tapi kadang2 prefer makan kat luar jugak. Ubah angin la katakan.. teheeee... Macamlah gaji beribu riban asyik2 nak makan luar. hikhik.. Tak sampai hujung bulan dah kopak poket ni haaaa..

So, bagi mengurangkan tahap keborosan yang kritikal, maka encik kimi men'tabah'kan diri main masak2 kat dapur. Boleh tahan jugak dia main masak2.. Si isteri yang tak berapa nak rajin ni suke sangat2 la kan.. Ahakss.. Amik kesempatan plak ko ni senah!!! hihi..






Taraaaa!! Tu diaaa sup ayam. Maka inilah hasilnya bila si dia masuk dapur. Rasa not bad (puji tu wajib, kalo tak nanti dia mogok =P).. Presentation pon boleh tahan, pandai plak dia letak daun saderi tu.. Ish3..ada bakat terpendam jugak encik kimi ni.. 


 


Ada impian nak masuk masterchef Malaysia ke abang?? kuikui.. tapi memang dia suka masak. Cuma masa tak mengizinkan. Ada masa, selalu jugak dia masak. Tak kisahlah walaupun lauk biasa. janji kenyang perut kami berdua ni (^_^)


Ryna Hakimi

8 comments:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

mm...sedapnye.. =)

RynaHakimi said...

@said
hehe..kembang semangkuk jap 'orang tu' ;)

-Sara- said...

alahai laki bini pandai masak..sweet :)

Noraim said...

best tau kalau husband pandai masak. hihi.

NoEn said...

hihi..ok la tu siap ad hias2 lagi..klo asben kite xdenya nk hias2 nih..hehe..and sgt best ble laki masakkan tuk kita..like..like :D

RynaHakimi said...

@Sara
Hehe..dua2 suka mensepahkan dapur

RynaHakimi said...

@Noraim
tula, kite pon suka..pencen jap masuk dapo..hehe

@NoEn
Hehe..dia suka jugak hias2..konon nak jadik chef la kan..ekeeke :)

Amiizaa2001 said...

reyna, nampak sedap:):)

nway happy new year 2012..:)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...