Wednesday, December 14, 2011

Back to work

Alhamdulillah.. Akhirnya ada juga berita gembira buat diri ini.. Hajat di hati nak membantu suami untuk mencari nafkah untuk keluarga tercapai jua.. 

InsyaAllah minggu depan mula kerja.. Sayang pula nak tinggalkan dunia surirumah sepenuh masa ni.. Mesti lepas ni tak dapat nak luangkan masa masak yang sedap2 untuk si dia.. hukhuk.. Poyo je alasan..hahah


*google*


Kerja ni ada kaitan dengan my past experience juga. Dapat offer keje sbg QA Exec kat sebuah company yang keluarkan produk herba/farmaseutikal.. Cuma yang  mencabarnya, jauh nak ulang alik ke Merlimau (24km away from home).. Jauh tu..

Terus terang, aku ni ada masalah fobia nak drive.. Dunno why.. Lesen memang la ade, tapi peram. Every year renew..wakaka... Nampak gayanya i have to find courage to drive by my own. Sampai bila nak harapkan encik suami.. Dia tak kesah je, tapi aku yang kesah.. Kesian ooo drive jauh2... Sama2 masuk opis kul 8am.. Haruslah terkejar2 kan..

Dear friends, silalah bagi tips untuk atasi masalah takut nak drive nih.. hikhik.. I need a small car, baru boleh atasi masalah tu kot.. Dah macam watak Burn (Syamsul Yusof) dalam Aku bukan tomboy plak.. heheh.. Lagi kecik kete tu. lagi aku suka ;)

Nanti dah kerja kat sana nak jadi pengguna rasmi produk2 keluarannya.. Selalu je keluar iklan kat tv, ala yang maskot hijau tu.. Cer teka cer teka.. ngeh3x.. Ngade =P

I don't expect i'll start working this fast... ingat sempat Januari 2012.. Tapi tak boleh tangguh2 dah.. tak tahula jadi ke tidak family trip ke Cameron Highland (asyik2 Cameron..hihi).. Krismas nanti..

Hotel dah book, cuma kena tengok cuti aku la pula macam mane.. Standard la kilang, orang cuti, kita kena keje... Dah terbiasa dengan situasi tu.. Tak heran sikit abuk..hehe.. Cuma kalo boleh takmo cancel trip tu.. Ahhh, mintak jela cuti kan.. Ape susah =D

Sekarang sedang menikmati hari2 terakhir sebagai full time housewife.. Tapi takleh nak cakap jugak.. Kalo environment keje kurang memuaskan, haruslah keep on cari keje lain.. Voley??? haha.. Macam senang je nak dapat keje zaman la ni. Susahnya ya ampuuuuuunnn.. Tuhan je yang tahu.. Yang ni sangkut pun syukur Alhamdulillah.. Dia lebih mengetahui apa yang terbaik buat hamba2Nya..

"Jika benar ini rezeki yang Kau takdirkan untukku dan keluargaku, Kau permudahkanlah segala urusan hambaMu ini ya Allah.. Kuatkanlah semangatku untuk menempuh hari2 mendatang dengan semangat dan usaha tanpa mengenal erti putus asa.. Bantulah hambaMu ini mencari rezeki di bumiMu yang terbentang luas ini.. Peliharalah kami dan lindungilah kami Ya Allah..Janganlah Engkau takdirkan sesuatu yang tidak mampu kami hadapi.. Permudahkanlah segalanya Ya Allah.. Rabbi Yassir wala Tu'assir , Ya Karim..."


Tinta Hati,

Ryna Hakimi

7 comments:

Pia said...

"tahniah...zmn skrg ni kalau bekerja sorang mmg tak berapa nak cukup..bestlah dpt keja,akak pun nak cari keja lah jugak..."

Noraim said...

selamat bekerja ye akak :)

NoEn said...

tahniah dan selamat bekerja..hehe..
beli kete auto lg senang..mcm viva, myvi, saga pun ok

nk berani kat jln kene rajin practice..rajin2 ler g jln2 ngan cik kimi tp rina yg bwk keter..hehe

All the best dear ^_^

missNick said...

tahniah dh dapat keje baru....good luck...hope semuanya berjalan dgn baik....

kena slalu bwk kete tu baru ok....mcm sy dulu first time bwk ni haaa menggigil kepala lutut...sebab jln biasa tak try lg trus masuk bandar yg sibuk...dh klua dr kete pun still gigil lg tau....hahaha kelakar giler time tu bila tgk kepala lutut menggigil....lepas tu dh berani jd super power dh ni huhu...

RynaHakimi said...

@Pia
Jom kita sama2 bekerja..hehehe

@Noraim
Thanks ye dik :)

@NoEn
Haha..tula, asyik dia je jadi supir..memang sampai bila la tak pandai kan.. Nanti la suh dia ajar balik.. Kena refresh balik skill yg dah berkarat ni..ekekkekk

@missNick
thanks nik..akak setakat pusing2 perumahan ni pon dah ketaq kepala lutut.. wakakak.. alah bisa tegal biasa.. Hopefully pasni boleh drve sendiri la.. Takla menyusahkan encik suami lagi ;)

:: zara :: said...

Wah!Ryna nk start keje smula dh?
Congrats!~

Driving jgn risau.kna yakin boleh!Dulu klu ada task luar je..mula la takut nk drive jejauh (kdg2 smp Melaka or Tg Malim kena drive sengsorang :( )..kna harung juga la.

Tampal P wlupun dh xde P. Nanti klu salah, org terpaksa maafkan sb kita still P..lg pun kita kan lady driver.alasan plg best bila slamber mencelah tgh2 org lain.hehehe~

RynaHakimi said...

@Zara
Hehe..kembali ke alam pekerjaan. Ikut hati, best duk umah aje..haha.

Tapi tula, zaman skang ni dua2 keje baru stabil sket kan.. Haisyyyy..nak drive tu yang risau2 sket.hehe.. Nanti nak kena biasakn drive sendiri jugak.. Tampal P tu mesti.. Mesti bising encik kimi kete dia kena tepek P..haha

Wednesday, December 14, 2011

Back to work

Alhamdulillah.. Akhirnya ada juga berita gembira buat diri ini.. Hajat di hati nak membantu suami untuk mencari nafkah untuk keluarga tercapai jua.. 

InsyaAllah minggu depan mula kerja.. Sayang pula nak tinggalkan dunia surirumah sepenuh masa ni.. Mesti lepas ni tak dapat nak luangkan masa masak yang sedap2 untuk si dia.. hukhuk.. Poyo je alasan..hahah


*google*


Kerja ni ada kaitan dengan my past experience juga. Dapat offer keje sbg QA Exec kat sebuah company yang keluarkan produk herba/farmaseutikal.. Cuma yang  mencabarnya, jauh nak ulang alik ke Merlimau (24km away from home).. Jauh tu..

Terus terang, aku ni ada masalah fobia nak drive.. Dunno why.. Lesen memang la ade, tapi peram. Every year renew..wakaka... Nampak gayanya i have to find courage to drive by my own. Sampai bila nak harapkan encik suami.. Dia tak kesah je, tapi aku yang kesah.. Kesian ooo drive jauh2... Sama2 masuk opis kul 8am.. Haruslah terkejar2 kan..

Dear friends, silalah bagi tips untuk atasi masalah takut nak drive nih.. hikhik.. I need a small car, baru boleh atasi masalah tu kot.. Dah macam watak Burn (Syamsul Yusof) dalam Aku bukan tomboy plak.. heheh.. Lagi kecik kete tu. lagi aku suka ;)

Nanti dah kerja kat sana nak jadi pengguna rasmi produk2 keluarannya.. Selalu je keluar iklan kat tv, ala yang maskot hijau tu.. Cer teka cer teka.. ngeh3x.. Ngade =P

I don't expect i'll start working this fast... ingat sempat Januari 2012.. Tapi tak boleh tangguh2 dah.. tak tahula jadi ke tidak family trip ke Cameron Highland (asyik2 Cameron..hihi).. Krismas nanti..

Hotel dah book, cuma kena tengok cuti aku la pula macam mane.. Standard la kilang, orang cuti, kita kena keje... Dah terbiasa dengan situasi tu.. Tak heran sikit abuk..hehe.. Cuma kalo boleh takmo cancel trip tu.. Ahhh, mintak jela cuti kan.. Ape susah =D

Sekarang sedang menikmati hari2 terakhir sebagai full time housewife.. Tapi takleh nak cakap jugak.. Kalo environment keje kurang memuaskan, haruslah keep on cari keje lain.. Voley??? haha.. Macam senang je nak dapat keje zaman la ni. Susahnya ya ampuuuuuunnn.. Tuhan je yang tahu.. Yang ni sangkut pun syukur Alhamdulillah.. Dia lebih mengetahui apa yang terbaik buat hamba2Nya..

"Jika benar ini rezeki yang Kau takdirkan untukku dan keluargaku, Kau permudahkanlah segala urusan hambaMu ini ya Allah.. Kuatkanlah semangatku untuk menempuh hari2 mendatang dengan semangat dan usaha tanpa mengenal erti putus asa.. Bantulah hambaMu ini mencari rezeki di bumiMu yang terbentang luas ini.. Peliharalah kami dan lindungilah kami Ya Allah..Janganlah Engkau takdirkan sesuatu yang tidak mampu kami hadapi.. Permudahkanlah segalanya Ya Allah.. Rabbi Yassir wala Tu'assir , Ya Karim..."


Tinta Hati,

Ryna Hakimi

7 comments:

Pia said...

"tahniah...zmn skrg ni kalau bekerja sorang mmg tak berapa nak cukup..bestlah dpt keja,akak pun nak cari keja lah jugak..."

Noraim said...

selamat bekerja ye akak :)

NoEn said...

tahniah dan selamat bekerja..hehe..
beli kete auto lg senang..mcm viva, myvi, saga pun ok

nk berani kat jln kene rajin practice..rajin2 ler g jln2 ngan cik kimi tp rina yg bwk keter..hehe

All the best dear ^_^

missNick said...

tahniah dh dapat keje baru....good luck...hope semuanya berjalan dgn baik....

kena slalu bwk kete tu baru ok....mcm sy dulu first time bwk ni haaa menggigil kepala lutut...sebab jln biasa tak try lg trus masuk bandar yg sibuk...dh klua dr kete pun still gigil lg tau....hahaha kelakar giler time tu bila tgk kepala lutut menggigil....lepas tu dh berani jd super power dh ni huhu...

RynaHakimi said...

@Pia
Jom kita sama2 bekerja..hehehe

@Noraim
Thanks ye dik :)

@NoEn
Haha..tula, asyik dia je jadi supir..memang sampai bila la tak pandai kan.. Nanti la suh dia ajar balik.. Kena refresh balik skill yg dah berkarat ni..ekekkekk

@missNick
thanks nik..akak setakat pusing2 perumahan ni pon dah ketaq kepala lutut.. wakakak.. alah bisa tegal biasa.. Hopefully pasni boleh drve sendiri la.. Takla menyusahkan encik suami lagi ;)

:: zara :: said...

Wah!Ryna nk start keje smula dh?
Congrats!~

Driving jgn risau.kna yakin boleh!Dulu klu ada task luar je..mula la takut nk drive jejauh (kdg2 smp Melaka or Tg Malim kena drive sengsorang :( )..kna harung juga la.

Tampal P wlupun dh xde P. Nanti klu salah, org terpaksa maafkan sb kita still P..lg pun kita kan lady driver.alasan plg best bila slamber mencelah tgh2 org lain.hehehe~

RynaHakimi said...

@Zara
Hehe..kembali ke alam pekerjaan. Ikut hati, best duk umah aje..haha.

Tapi tula, zaman skang ni dua2 keje baru stabil sket kan.. Haisyyyy..nak drive tu yang risau2 sket.hehe.. Nanti nak kena biasakn drive sendiri jugak.. Tampal P tu mesti.. Mesti bising encik kimi kete dia kena tepek P..haha

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...