Thursday, December 15, 2011

Haihhhh..macam2


Time ni la motherboard notebook nak rentung.. Menyusahkan orang betul la.. Next week mula kerja. Tiba2 buat hal la pulak.. Ingat problem biasa2 je.. Bajet boleh repair la kan.. Sekali motherboard yang problem. memang haru la nak kena tukar baru. RM500 banyak tu.. hmmm..biar la dulu.. Betul2 ada duit baru repair..hihi

Sekarang tengah me'lenjan' laptop encik kimi pulak. Biasanya dia bawak pergi keje. Tapi hari ni dia sengaja tinggal kat umah. Kesian kat bini dia ketensenan akibat notebook kesayangannya 'beronar'.. Hiksss.. Pinjam kejap ye abang.. Taklehla tak online.. Bikin jiwa kacau =P

Aktiviti masak2 pon dah semeriah biasa.. Hati tak gembira la katakan.. Sedih mengenangkan nasib notebook ku. Usia tak sampai 2 tahun dah rentung2 bagai... haihhh..menyusahkan hidup betolla..




Siapkan udang masak lemak cili api untuk santapan encik kimi. Mintak maaf ye, gambar macam ape je.. Bila guna laptop orang serba serbi tak kena.. Nak edit pon malas.. Hahah.. alasan.. Tapi memang betul pon kan.. Tak sama guna barang sendiri, compare dengan guna barang orang lain.. Tak de kepuasan orang kata..

Agak2 bila dah mula kerja sempat masak tak?? Tak dapat nak bayangkan kalau hari2 makan kat kedai.. Gaji beribu riban pon takde maknanya kalau asyik duk makan kat luar je.. Bila masa nak berjimatnya kan.. huhu..

Hopefully sempatla masak kat rumah walaupun dah mula kerja. Taknakla jadikan kerja sebagai alasan. Ramai je supermak kat luar sana yang sempat je masak walaupun bekerja kan??. Nak urus anak2 lagi.. Hmm..kagum dengan multitasking working mom ni.. eheee.. Yakin boleh!!! Aja2 fighting!! ;)


Bebelan,

Ryna Hakimi

4 comments:

Noraim said...

sedapnya udang! dah lama tak makan sbb alahan :(

So Shy Lady said...

alhamdulillah dh kj. Kdg2 duk rmh lama2 buat kita rs liat sket nk start kj blik so be strong ok!

kakchik@ella said...

walau bagaimana susah pun tetap mahu 'online', kan. BTW, udang tu nampak tersgtlah sedap.

RynaHakimi said...

@Noraim
yeke alahan?? siannya..akak pon takdela suka sangat..kadang2 bolehla makannya..huhu

@SSL
Hehe..memang lait pon ni..malasnya..tuhan je tahu..hikhik..tapi sampai bila nak duk umah je..kite ubah angin la plak..ehee ;)

@KC
Betul tu kak..kalo tak online rasa hidup tak sempurna..haha..

Thursday, December 15, 2011

Haihhhh..macam2


Time ni la motherboard notebook nak rentung.. Menyusahkan orang betul la.. Next week mula kerja. Tiba2 buat hal la pulak.. Ingat problem biasa2 je.. Bajet boleh repair la kan.. Sekali motherboard yang problem. memang haru la nak kena tukar baru. RM500 banyak tu.. hmmm..biar la dulu.. Betul2 ada duit baru repair..hihi

Sekarang tengah me'lenjan' laptop encik kimi pulak. Biasanya dia bawak pergi keje. Tapi hari ni dia sengaja tinggal kat umah. Kesian kat bini dia ketensenan akibat notebook kesayangannya 'beronar'.. Hiksss.. Pinjam kejap ye abang.. Taklehla tak online.. Bikin jiwa kacau =P

Aktiviti masak2 pon dah semeriah biasa.. Hati tak gembira la katakan.. Sedih mengenangkan nasib notebook ku. Usia tak sampai 2 tahun dah rentung2 bagai... haihhh..menyusahkan hidup betolla..




Siapkan udang masak lemak cili api untuk santapan encik kimi. Mintak maaf ye, gambar macam ape je.. Bila guna laptop orang serba serbi tak kena.. Nak edit pon malas.. Hahah.. alasan.. Tapi memang betul pon kan.. Tak sama guna barang sendiri, compare dengan guna barang orang lain.. Tak de kepuasan orang kata..

Agak2 bila dah mula kerja sempat masak tak?? Tak dapat nak bayangkan kalau hari2 makan kat kedai.. Gaji beribu riban pon takde maknanya kalau asyik duk makan kat luar je.. Bila masa nak berjimatnya kan.. huhu..

Hopefully sempatla masak kat rumah walaupun dah mula kerja. Taknakla jadikan kerja sebagai alasan. Ramai je supermak kat luar sana yang sempat je masak walaupun bekerja kan??. Nak urus anak2 lagi.. Hmm..kagum dengan multitasking working mom ni.. eheee.. Yakin boleh!!! Aja2 fighting!! ;)


Bebelan,

Ryna Hakimi

4 comments:

Noraim said...

sedapnya udang! dah lama tak makan sbb alahan :(

So Shy Lady said...

alhamdulillah dh kj. Kdg2 duk rmh lama2 buat kita rs liat sket nk start kj blik so be strong ok!

kakchik@ella said...

walau bagaimana susah pun tetap mahu 'online', kan. BTW, udang tu nampak tersgtlah sedap.

RynaHakimi said...

@Noraim
yeke alahan?? siannya..akak pon takdela suka sangat..kadang2 bolehla makannya..huhu

@SSL
Hehe..memang lait pon ni..malasnya..tuhan je tahu..hikhik..tapi sampai bila nak duk umah je..kite ubah angin la plak..ehee ;)

@KC
Betul tu kak..kalo tak online rasa hidup tak sempurna..haha..

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...