Wednesday, September 28, 2011

Sandwich la plak

Ade ke orang tak reti buat sandwich nih?? Rasenya mase form2 skolah dulu semua student pompuan belajar buat sandwich ni.. Kelas ekonomi rumah tangga gitewww...hewhewhew... Hakhak...

Aku ingat lagi, masa kelas tu aku buat sandwich versi sardin tak masak.. lenyek2 sardin, pastu buh asam limau sikit.. Last2, pakat tak makan.. Hanyir ikan tak hilang.. Wakaka.. Kalo dah kawan2 seangkatan pon taknak makan, apatah lagi cikgu kan.. Sampai hati korang...hehe..


Cewah..teguh berdiri sandwich2 ku di atas pinggan..huhu.. Tok laki ku request nak makan utk breakfast.. Dah 2 hari tangguh.. Bila hari ni buat sandwich, suka sangatla dia kan.. Makan sambil nyanyi2 tu..siap bawak bekal ke opis lagi.. Haiihhhhh.. sandwich je pun abang.. Bukan lasagne, spagetti ke, ciken chop ke.. 

Ehe, tapi suka bila apa yg kita masak abis dan licin kan.. Tak la membazir.. barulah berbaloi2 masak di awal pagi.. =)




Sandwich ni simple aje.. Tumis bawang n lada merah dengan planta sket.. Bila dah wangi buh la sardin ngan perahan asam limau.. lenyek2kan mereka.. Pastu buh la mayonis.. rasakan mengikut kesesuaian lidah anda.. Nak pedas lagi tambah la sos cili.. Siap.. Pastu sapu la kat roti.. Nak lagi sedap, buh timun sket.. Encik suami tak makan timun, so plain cenggitu je la..

Huk alohh... Senang giler kot.. Budak tadika pon bleh buat ni.. Hehe.. tapi bila simple sangat, jadi malas la pulak nak buatnya.. Nak la masak yang mencabar sket (konon rajin la kan)..hehe..




4 comments:

Miss Sunshine said...

Ryna... pagi tadi kita makan sandwich tuna... hehehe..

RynaHakimi said...

@Miss Sunshine
Hari ni hari sandwich sedunia..hehehe =)

nur easy said...

ringkas, sedap.. tp apsal kta tak rajin buat? hehe...mmg M betullah

RynaHakimi said...

@nur easy
samela..kite jarang buat sandwich ni walopun senang je..eheee :)

Wednesday, September 28, 2011

Sandwich la plak

Ade ke orang tak reti buat sandwich nih?? Rasenya mase form2 skolah dulu semua student pompuan belajar buat sandwich ni.. Kelas ekonomi rumah tangga gitewww...hewhewhew... Hakhak...

Aku ingat lagi, masa kelas tu aku buat sandwich versi sardin tak masak.. lenyek2 sardin, pastu buh asam limau sikit.. Last2, pakat tak makan.. Hanyir ikan tak hilang.. Wakaka.. Kalo dah kawan2 seangkatan pon taknak makan, apatah lagi cikgu kan.. Sampai hati korang...hehe..


Cewah..teguh berdiri sandwich2 ku di atas pinggan..huhu.. Tok laki ku request nak makan utk breakfast.. Dah 2 hari tangguh.. Bila hari ni buat sandwich, suka sangatla dia kan.. Makan sambil nyanyi2 tu..siap bawak bekal ke opis lagi.. Haiihhhhh.. sandwich je pun abang.. Bukan lasagne, spagetti ke, ciken chop ke.. 

Ehe, tapi suka bila apa yg kita masak abis dan licin kan.. Tak la membazir.. barulah berbaloi2 masak di awal pagi.. =)




Sandwich ni simple aje.. Tumis bawang n lada merah dengan planta sket.. Bila dah wangi buh la sardin ngan perahan asam limau.. lenyek2kan mereka.. Pastu buh la mayonis.. rasakan mengikut kesesuaian lidah anda.. Nak pedas lagi tambah la sos cili.. Siap.. Pastu sapu la kat roti.. Nak lagi sedap, buh timun sket.. Encik suami tak makan timun, so plain cenggitu je la..

Huk alohh... Senang giler kot.. Budak tadika pon bleh buat ni.. Hehe.. tapi bila simple sangat, jadi malas la pulak nak buatnya.. Nak la masak yang mencabar sket (konon rajin la kan)..hehe..




4 comments:

Miss Sunshine said...

Ryna... pagi tadi kita makan sandwich tuna... hehehe..

RynaHakimi said...

@Miss Sunshine
Hari ni hari sandwich sedunia..hehehe =)

nur easy said...

ringkas, sedap.. tp apsal kta tak rajin buat? hehe...mmg M betullah

RynaHakimi said...

@nur easy
samela..kite jarang buat sandwich ni walopun senang je..eheee :)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...