Thursday, July 14, 2011

Roti jala+kari daging

Akhirnya ok jugak blog aku nih..dah boleh post entry seperti biasa..yiehaaa.. i likee.. Hari ni masak kari daging, nak habiskan stok daging beku dalam peti.. Tambah pulak plan nak buat roti jala sikit.. 


Sedap makan cicah kari ni.. Nak tunggu raya lambat lagi..so, buat la sikit wat cukup syarat..ehe


Resepi roti jala boleh rujuk kat my.resipi.com ni.. Aku tak ikut betul2 pon, tu yang dah macam roti kirai tu..bukan roti jala dah..hehe..huduh benar ghopenya..hikhik..sebelum ni dah pernah cuba resepi ni.. Tak caye?? tengok sini ye =P

Kari daging tu plak masak macam nak buat kari ayam la.. cuma kena renehkan lama sikit, nak bagi daging tu betul2 empuk..*heh, malas pulak nak tempek resepi hari ni..next time kalo rajin akan dihapdet nanti ye*

Okeh, takleh membebel lama2..nak siapkan makan malam plak..babaiiii (^__^)


6 comments:

Miss Sunshine said...

Ryna... serius awak buat kite lapar... huhu..

RynaHakimi said...

@miss sunshine
meh nak pos..hehe..saja je nak usik hana..ekekek ;)

-Sara- said...

aissyy lapar laaaaa :(

RynaHakimi said...

@Sara
Aiseh..dah abis la..kalau tak simpan sket..heheh

cik cek said...

Rajinnnya buat Roti jala....kak cek tak berapa rajin nak buat tapi rajin dan suka makan roti jala ni....he he...ada lagi ke Ryna...boleh la anto kat kak cek sikit...sian kak cek...:)

RynaHakimi said...

@cik cek
ala kak cek, lambat sangat..dah abes dah..hehe..rina pon bukan rajin sangat kak cek, tapi teringin nak makan..kuah kari pon banyak lebih..tu yg gagahkan diri buat jugak..hehe

Thursday, July 14, 2011

Roti jala+kari daging

Akhirnya ok jugak blog aku nih..dah boleh post entry seperti biasa..yiehaaa.. i likee.. Hari ni masak kari daging, nak habiskan stok daging beku dalam peti.. Tambah pulak plan nak buat roti jala sikit.. 


Sedap makan cicah kari ni.. Nak tunggu raya lambat lagi..so, buat la sikit wat cukup syarat..ehe


Resepi roti jala boleh rujuk kat my.resipi.com ni.. Aku tak ikut betul2 pon, tu yang dah macam roti kirai tu..bukan roti jala dah..hehe..huduh benar ghopenya..hikhik..sebelum ni dah pernah cuba resepi ni.. Tak caye?? tengok sini ye =P

Kari daging tu plak masak macam nak buat kari ayam la.. cuma kena renehkan lama sikit, nak bagi daging tu betul2 empuk..*heh, malas pulak nak tempek resepi hari ni..next time kalo rajin akan dihapdet nanti ye*

Okeh, takleh membebel lama2..nak siapkan makan malam plak..babaiiii (^__^)


6 comments:

Miss Sunshine said...

Ryna... serius awak buat kite lapar... huhu..

RynaHakimi said...

@miss sunshine
meh nak pos..hehe..saja je nak usik hana..ekekek ;)

-Sara- said...

aissyy lapar laaaaa :(

RynaHakimi said...

@Sara
Aiseh..dah abis la..kalau tak simpan sket..heheh

cik cek said...

Rajinnnya buat Roti jala....kak cek tak berapa rajin nak buat tapi rajin dan suka makan roti jala ni....he he...ada lagi ke Ryna...boleh la anto kat kak cek sikit...sian kak cek...:)

RynaHakimi said...

@cik cek
ala kak cek, lambat sangat..dah abes dah..hehe..rina pon bukan rajin sangat kak cek, tapi teringin nak makan..kuah kari pon banyak lebih..tu yg gagahkan diri buat jugak..hehe

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...