Wednesday, July 6, 2011

Menu di pagi hari

Pagi2 dah post entry lauk pauk..heh..gigih bangun kul 4.30am nak masak gulai ikan kering ni.. Gara2 tok laki ku nak makan.. dari minggu lepas asyik duk suruh masak lauk nih..aku wat derk je..yela, aku bukannya makan pon lauk ni..suka sangat ngan gulai ikan kering ni..

Aku gunakan cencaru@kkhonge je.. Khas import dari kampungku, kota baru kelate..kat Melaka ni ikan kering tak best langsung..keras khejong..



Korang nak resepi tak?? hehe..kalau nak, korang ikut je resepi gulai ikan tongkol nih..bezanya, takyah buh ikan tongkol la kan.. Pastu buh nenas yang dah dipotong2 ikut selera masing2.. Ikan masin ni memang sedap dimasak dengan nenas..boleh cover rasa masin ikan tu..

Lauk dah masak..tapi tuan yang nak makannya duk tido lagi..ish3..penat tau sayang masak nih..ngeh3.. okeh, sekian dulu untuk pagi ni.. rasa macam nak sambung tido jap lagi.. kalau hujan best jugak nih..ahaks..babaiiii =)


6 comments:

anisalya said...

takpe...
masak untuk orang tersayang...
dapat pahala.
hehehe...

RynaHakimi said...

@anisalya
betul3..hehehe =)

nur easy said...

betul tu..pahala ;)

-Sara- said...

bagos tol ryna nii..awal2 pg bgn siapkn mknn utk husbnd :)

cik cek said...

Salam Ryna....

lama tak nampak...dan lama gak kak cek tak singgah...Ryna pekabo...sihat sejahtera hendaknya...

Sedapnya kari ni...cecah ngan roti puri ke...roti jala ke emmm bestnya...

RynaHakimi said...

@nur easy
kdg2 malas jugak nak masak pagi2 ni..jarang2 bolehla..ekekek

@Sara
dah ade yg ngidam sara..kena la merajinkan diri masuk dapo awal2 pagi..heheh =)

@cik cek
lame tak dgr kabar kak cek jugak..sy pun lame gak tak updtae blog ni..balik kampung hari tu terus menyepi.. ha'ah kan, sedap makan ngn roti nih..nak beli roti la nanti.eheh :)

Wednesday, July 6, 2011

Menu di pagi hari

Pagi2 dah post entry lauk pauk..heh..gigih bangun kul 4.30am nak masak gulai ikan kering ni.. Gara2 tok laki ku nak makan.. dari minggu lepas asyik duk suruh masak lauk nih..aku wat derk je..yela, aku bukannya makan pon lauk ni..suka sangat ngan gulai ikan kering ni..

Aku gunakan cencaru@kkhonge je.. Khas import dari kampungku, kota baru kelate..kat Melaka ni ikan kering tak best langsung..keras khejong..



Korang nak resepi tak?? hehe..kalau nak, korang ikut je resepi gulai ikan tongkol nih..bezanya, takyah buh ikan tongkol la kan.. Pastu buh nenas yang dah dipotong2 ikut selera masing2.. Ikan masin ni memang sedap dimasak dengan nenas..boleh cover rasa masin ikan tu..

Lauk dah masak..tapi tuan yang nak makannya duk tido lagi..ish3..penat tau sayang masak nih..ngeh3.. okeh, sekian dulu untuk pagi ni.. rasa macam nak sambung tido jap lagi.. kalau hujan best jugak nih..ahaks..babaiiii =)


6 comments:

anisalya said...

takpe...
masak untuk orang tersayang...
dapat pahala.
hehehe...

RynaHakimi said...

@anisalya
betul3..hehehe =)

nur easy said...

betul tu..pahala ;)

-Sara- said...

bagos tol ryna nii..awal2 pg bgn siapkn mknn utk husbnd :)

cik cek said...

Salam Ryna....

lama tak nampak...dan lama gak kak cek tak singgah...Ryna pekabo...sihat sejahtera hendaknya...

Sedapnya kari ni...cecah ngan roti puri ke...roti jala ke emmm bestnya...

RynaHakimi said...

@nur easy
kdg2 malas jugak nak masak pagi2 ni..jarang2 bolehla..ekekek

@Sara
dah ade yg ngidam sara..kena la merajinkan diri masuk dapo awal2 pagi..heheh =)

@cik cek
lame tak dgr kabar kak cek jugak..sy pun lame gak tak updtae blog ni..balik kampung hari tu terus menyepi.. ha'ah kan, sedap makan ngn roti nih..nak beli roti la nanti.eheh :)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...