Friday, June 17, 2011

KL Gangster yang WOW!!!

Giler best citer nih.. tak sia2 buang mase nonton movie ni semalam.. hikhik.. Pandai mengayat encik suami suh belanja tengok wayang.. Nasib baik kami satu kepala.. Hoyeahh!!


Kalau nak ikutkan, minggu lepas lagi dah patut tengok movie ni.. Tapi dek sebab ramai sangat yang minat citer ni, seat asyik full je.. akhirnya semalam tertunai jugak hajat di hati..ceewahhhh!! hehe..

No wonder first day pun dah kutip RM1.5 juta.. Filem ni memang best giloss.. Kena dengan citarasa penggemar filem aksi mcm aku n suami.. Ade pulak watak2 best, Aaron Aziz, Zizan, Ady Putera, etc.. Tibe2 aku ingat kat Seth tan bile tengok Aaron Aziz ni..ekekek... Demam Nora Elena, siap bawak masuk dalam panggung wayang..

KL gangster ni betul2 gangster lah.. Ni baru betul kongsi gelap.. Jauh lebih best dari filem Kongsi yang buat lawak paksa orang gelak tu.. Sampai ke sudah aku langsung tak gelak.. Aku Kelantanese ok, so aku rase menyampah dengan dialek kelantan si Temulak yang lintang pukang.. Tu bukan cara sebenar kami bercakap.. Kami tak sekasar itu ye..Ok, mungkin sebab watak dia siamese kan.. Tapi tak payah la kot... Jadi naik jelak pulak aku dengar.. Hmm, walaupun citer tu bagi aku tak best, ramai je yang suka kan..siap kutip RM8 juta tu.. Selera masing2 la kan =)

Eh, apehal sibuk ngan citer kongsi plak nih?? hehe..cuma nak compare.. 2 filem berkisahkan kongsi gelap dan menampilkan kualiti yang berbeza.. Kalau aku, aku pilih KL gangster la weh.. Baru langsi!! hehe .. langsi tu gapo eh?? ekekek.. 
 
Aku suka ngan semua watak dalam filem tu, especially zizan n Ady Putera.. Zizan lawak giler...haha..geli usus tengok dia dalam citer nih.. Ady Putera plak memang kena dengan watak Jai tu.. Tabik spring la..ehe..

So, korang pun jom la tengok sama2.. Best tak hengat.. Oh ye, sepanjang tengok citer nih, takde plak aku nampak kaitan ngan PEKIDA.. Yang diorang hangin semacam, nak saman menyaman tu apahal?? betulla kot diorang gangster.. Tibe2 je nak sentap.. hoho..




5 comments:

laskar pelangi said...

ramai tol kata best.bila nak keluar untuk dwld nie...hehehe

kakchik@ella said...

Anak kc gi dgn pokcik dia sbb kc pencinta kedamaian, tak suka tgk yg ganas2 .. hihi.

nur easy said...

seth tan jd gangster lak ya. hik2..cam best je.. bila lah ada org nak upload ;)

RynaHakimi said...

@laskar plangi
serius citer ni best..tak rugi tengok wayang..biasanya kite beli cd pirate je.ekekek

@kakchik
hehe..bagus akak ni pencinta kedamaian.. Kita suka je filem action gini..jarang filem melayu best mcm ni.. =)

@nur easy
seth tan hot giler...hehe..gengster yang muka baik ;)

asliner said...

kak ryna dah tengok ke?
bestnye..=)
nnti nak tgk jugak..^^

Friday, June 17, 2011

KL Gangster yang WOW!!!

Giler best citer nih.. tak sia2 buang mase nonton movie ni semalam.. hikhik.. Pandai mengayat encik suami suh belanja tengok wayang.. Nasib baik kami satu kepala.. Hoyeahh!!


Kalau nak ikutkan, minggu lepas lagi dah patut tengok movie ni.. Tapi dek sebab ramai sangat yang minat citer ni, seat asyik full je.. akhirnya semalam tertunai jugak hajat di hati..ceewahhhh!! hehe..

No wonder first day pun dah kutip RM1.5 juta.. Filem ni memang best giloss.. Kena dengan citarasa penggemar filem aksi mcm aku n suami.. Ade pulak watak2 best, Aaron Aziz, Zizan, Ady Putera, etc.. Tibe2 aku ingat kat Seth tan bile tengok Aaron Aziz ni..ekekek... Demam Nora Elena, siap bawak masuk dalam panggung wayang..

KL gangster ni betul2 gangster lah.. Ni baru betul kongsi gelap.. Jauh lebih best dari filem Kongsi yang buat lawak paksa orang gelak tu.. Sampai ke sudah aku langsung tak gelak.. Aku Kelantanese ok, so aku rase menyampah dengan dialek kelantan si Temulak yang lintang pukang.. Tu bukan cara sebenar kami bercakap.. Kami tak sekasar itu ye..Ok, mungkin sebab watak dia siamese kan.. Tapi tak payah la kot... Jadi naik jelak pulak aku dengar.. Hmm, walaupun citer tu bagi aku tak best, ramai je yang suka kan..siap kutip RM8 juta tu.. Selera masing2 la kan =)

Eh, apehal sibuk ngan citer kongsi plak nih?? hehe..cuma nak compare.. 2 filem berkisahkan kongsi gelap dan menampilkan kualiti yang berbeza.. Kalau aku, aku pilih KL gangster la weh.. Baru langsi!! hehe .. langsi tu gapo eh?? ekekek.. 
 
Aku suka ngan semua watak dalam filem tu, especially zizan n Ady Putera.. Zizan lawak giler...haha..geli usus tengok dia dalam citer nih.. Ady Putera plak memang kena dengan watak Jai tu.. Tabik spring la..ehe..

So, korang pun jom la tengok sama2.. Best tak hengat.. Oh ye, sepanjang tengok citer nih, takde plak aku nampak kaitan ngan PEKIDA.. Yang diorang hangin semacam, nak saman menyaman tu apahal?? betulla kot diorang gangster.. Tibe2 je nak sentap.. hoho..




5 comments:

laskar pelangi said...

ramai tol kata best.bila nak keluar untuk dwld nie...hehehe

kakchik@ella said...

Anak kc gi dgn pokcik dia sbb kc pencinta kedamaian, tak suka tgk yg ganas2 .. hihi.

nur easy said...

seth tan jd gangster lak ya. hik2..cam best je.. bila lah ada org nak upload ;)

RynaHakimi said...

@laskar plangi
serius citer ni best..tak rugi tengok wayang..biasanya kite beli cd pirate je.ekekek

@kakchik
hehe..bagus akak ni pencinta kedamaian.. Kita suka je filem action gini..jarang filem melayu best mcm ni.. =)

@nur easy
seth tan hot giler...hehe..gengster yang muka baik ;)

asliner said...

kak ryna dah tengok ke?
bestnye..=)
nnti nak tgk jugak..^^

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...