Monday, May 16, 2011

Wayang Free

Entry ni pun patut ditulis hari Jumaat yang lalu.. Haiyyaa..celiter dah basi maaa..heheh.. Jumaat tu  kami dapat tengok wayang free... Sempena GSC AEON yang bakal dibuka.. Kira hari perasmian la kot.. Hubby dapat kupon free.. 6 keping lagi tau..boleh tengok 3 movie la.. Sepatutnya untuk students, tapi staff pun boleh join jugak.. Bini staff pon boleh tumpang dua kaki..hehe =P

kupon2
 
 


Tapi movie yang ditayangkan bukanlah movie baru.. semua cerita lama.. Tapi bukan zaman dulu punya tau..Hmm..taktau la sebab filem tu tak laku ke ape, tapi ade je movie yang kire box office.. Ade jugak movie yang suam2 kuku..huhu.. Antara tajuk movie tu Khurafat, Cun, Beastly, I am number four , Green Hornet, Gulliver’s Travel, Hantu Kak Limah, The Tourist, n etc.. Ade beberapa lagi filem kantonis..Yang tu memang reject..Kami tak minat..hehehe

Kami pilih Khurafat dan Beastly..Yang tak bestnya, most of the movie mula pukul 7pm dan 7.20 pm.. Haiyaaa.. tu masa maghrib la.. So, kenala semayang dulu, then baru nonton.. Kena bawak torch light siap2 ni, kang ade yang jatuh terbongkang nak cari seat punya pasal..hehe

Yang kelakarnya, konon berani nak tengok citer hantu.. Tapi mata ni asyik nak terpejam je.. Nyampah la ngan sound effect yang kuat sangat.. Boleh buat orang sakit jantung je.. Aku ni bukannya berani sangat..hehe..tengok kot celah2 jari bolehlah..

Beastly pulak lebih kurang macam citer Beauty n The Beast..Tapi ni versi magic/sihir  moden sket.. Fantasy romance pun ye jugak..Okeyla movie ni..Takde la boring.. Walaupun aku tak pernah tau akan kewujudan filem ni kat pawagam sebelum ni..hehe




Overall, puas hati la sebab kualiti GSC memang tak dapat dinafikan lagi.. Skrin yang besar, visual yang jelas dan cantik.. We like it.. Lepas ni bolehlah selalu ke sini, sebab dekat dengan rumah kan..hehe..Cuma kena sediakan dana lebih la untuk nonton ni.. We're waiting for Pirate of Carribean..hoyeahhhh!! tak sabar tunggu 19 May ni =)

Orait.. Cukup2la membebel tu kan.. Sila buat benda yang lebih berfaedah.. hehe.. adios!!!



7 comments:

AINA MAZLINA said...

salam k.ryna....akhirnya jumpa juga aina dengan blog k.ryna nie....heheehhehehe...selamat brkenalan sekali lagi (bior dah kenal pun) hakahakhkahkahakhka...miss u kak.._AINA_

RynaHakimi said...

@Aina Mazlina
Waaa..adikku aina..hehe..sesi jejak kasihan la plak ye..nanti akak folow aina ye.. =)

nur easy said...

banyaknya ticket..nak dua nak dua..;)

RynaHakimi said...

@nur easy
alaaa..suda lepas la ez..hehe..salahkan blogspot sebab pandai2 wat maintenance jumaat tu..huhu =P

biha a.k.a PETOM said...

wow, syok nye! nk tiket wyg free jugak, hehe

Farah Shamsudin said...

best tu dapat tikett free

RynaHakimi said...

@Biha
hehe..kalo dekat ngn akak bleh bagi free je..banyak yg lebih n tak guna

@Farah
Memang best..tapi kalo movie baru lagi best..hehe

Monday, May 16, 2011

Wayang Free

Entry ni pun patut ditulis hari Jumaat yang lalu.. Haiyyaa..celiter dah basi maaa..heheh.. Jumaat tu  kami dapat tengok wayang free... Sempena GSC AEON yang bakal dibuka.. Kira hari perasmian la kot.. Hubby dapat kupon free.. 6 keping lagi tau..boleh tengok 3 movie la.. Sepatutnya untuk students, tapi staff pun boleh join jugak.. Bini staff pon boleh tumpang dua kaki..hehe =P

kupon2
 
 


Tapi movie yang ditayangkan bukanlah movie baru.. semua cerita lama.. Tapi bukan zaman dulu punya tau..Hmm..taktau la sebab filem tu tak laku ke ape, tapi ade je movie yang kire box office.. Ade jugak movie yang suam2 kuku..huhu.. Antara tajuk movie tu Khurafat, Cun, Beastly, I am number four , Green Hornet, Gulliver’s Travel, Hantu Kak Limah, The Tourist, n etc.. Ade beberapa lagi filem kantonis..Yang tu memang reject..Kami tak minat..hehehe

Kami pilih Khurafat dan Beastly..Yang tak bestnya, most of the movie mula pukul 7pm dan 7.20 pm.. Haiyaaa.. tu masa maghrib la.. So, kenala semayang dulu, then baru nonton.. Kena bawak torch light siap2 ni, kang ade yang jatuh terbongkang nak cari seat punya pasal..hehe

Yang kelakarnya, konon berani nak tengok citer hantu.. Tapi mata ni asyik nak terpejam je.. Nyampah la ngan sound effect yang kuat sangat.. Boleh buat orang sakit jantung je.. Aku ni bukannya berani sangat..hehe..tengok kot celah2 jari bolehlah..

Beastly pulak lebih kurang macam citer Beauty n The Beast..Tapi ni versi magic/sihir  moden sket.. Fantasy romance pun ye jugak..Okeyla movie ni..Takde la boring.. Walaupun aku tak pernah tau akan kewujudan filem ni kat pawagam sebelum ni..hehe




Overall, puas hati la sebab kualiti GSC memang tak dapat dinafikan lagi.. Skrin yang besar, visual yang jelas dan cantik.. We like it.. Lepas ni bolehlah selalu ke sini, sebab dekat dengan rumah kan..hehe..Cuma kena sediakan dana lebih la untuk nonton ni.. We're waiting for Pirate of Carribean..hoyeahhhh!! tak sabar tunggu 19 May ni =)

Orait.. Cukup2la membebel tu kan.. Sila buat benda yang lebih berfaedah.. hehe.. adios!!!



7 comments:

AINA MAZLINA said...

salam k.ryna....akhirnya jumpa juga aina dengan blog k.ryna nie....heheehhehehe...selamat brkenalan sekali lagi (bior dah kenal pun) hakahakhkahkahakhka...miss u kak.._AINA_

RynaHakimi said...

@Aina Mazlina
Waaa..adikku aina..hehe..sesi jejak kasihan la plak ye..nanti akak folow aina ye.. =)

nur easy said...

banyaknya ticket..nak dua nak dua..;)

RynaHakimi said...

@nur easy
alaaa..suda lepas la ez..hehe..salahkan blogspot sebab pandai2 wat maintenance jumaat tu..huhu =P

biha a.k.a PETOM said...

wow, syok nye! nk tiket wyg free jugak, hehe

Farah Shamsudin said...

best tu dapat tikett free

RynaHakimi said...

@Biha
hehe..kalo dekat ngn akak bleh bagi free je..banyak yg lebih n tak guna

@Farah
Memang best..tapi kalo movie baru lagi best..hehe

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...