Thursday, May 12, 2011

Roti canai keras khejong

Punyala berkobar2 semangat nak buat roti canai, last2 dapat hasil yang khejong macam ni.. huk aloh.. Dari semalam uli tepung.. bangun pagi ingat nak tebar je.. Tengok2 adunan lembik. Semalam 3 kali uli dah ok.. Memang keras tangan la aku ni..takde seni langsung..hehe



Tapi salah aku jugak, sape suh derhaka tak ikut resepi..ngeh3.. Resepi asal kat sini ye my.resipi.com.
Bahan2 aku main campak je..tapi step aku ikut resepi tu.. Boleh tak?? eheheh

Ni doh yang aku dah uli siap2 sebelum tido semalam.. Tak pandai nak bajet lembik ke tak. Yang pastinya tak melekat pon kat tangan masa uli tu



Takpe la, cubaan pertama la katakan. Encik suami makan jugak 2 keping walaupun rupanya tak semenggah.. eheh.. rase pon tawar heber.. Aku langsung tak makan.. Tak lalu..haha

Suami siap suh bagi kat makcik sebelah..Chetttt!! Sindir la tu.. Kalau bagi pun, mesti makcik wat pelangkong kucing liar je..Huhu...

Next time kena try lagi sampai jadik. Hubby dah bagi support tu.. Sambil gelak2.. Sampai hati abang..wakakak.. tapi memang kelakar pun.. Roti canai dah jadi keras mcm capatti dah..nak kepuk2 lepas masak pon susah..ahaks.. kalo sedap takpe jugak.. tapi, alahai... nampak gayanya buang gitu je la =P


7 comments:

nur easy said...

tu diaaaa... ala kali ni khejong, lain kali musti lembut dah..;)

RynaHakimi said...

@nur easy
aiyarkk...malu kat ez..hehehe =P

cik cek said...

Ryna...rajinnnya menguli roti canai...berkobar2 betul tu...takpe2...semangat tu penting....lenkali leh buat lagi...pasti jadilah...:)

RynaHakimi said...

@cikcek
tula..terbantut hajat nak makan roti canai.. pasni taktau bila dah nak cuba lagi..fobia rase...haha.. =)

~SYAZ~ said...

takpe kak ryna..
practise make perfect..
hari2 cuba, mesti jadi punya.. ^_^

RynaHakimi said...

@Syaz
Hehe..pasni kalo dah terer mesti boleh kalah pakcik2 kedai mamak..hehe..Koya je lebih...kekeke =P

Muhammad Burn said...

hehe. lawak la... takpe. usha tangga kejayaan...

Thursday, May 12, 2011

Roti canai keras khejong

Punyala berkobar2 semangat nak buat roti canai, last2 dapat hasil yang khejong macam ni.. huk aloh.. Dari semalam uli tepung.. bangun pagi ingat nak tebar je.. Tengok2 adunan lembik. Semalam 3 kali uli dah ok.. Memang keras tangan la aku ni..takde seni langsung..hehe



Tapi salah aku jugak, sape suh derhaka tak ikut resepi..ngeh3.. Resepi asal kat sini ye my.resipi.com.
Bahan2 aku main campak je..tapi step aku ikut resepi tu.. Boleh tak?? eheheh

Ni doh yang aku dah uli siap2 sebelum tido semalam.. Tak pandai nak bajet lembik ke tak. Yang pastinya tak melekat pon kat tangan masa uli tu



Takpe la, cubaan pertama la katakan. Encik suami makan jugak 2 keping walaupun rupanya tak semenggah.. eheh.. rase pon tawar heber.. Aku langsung tak makan.. Tak lalu..haha

Suami siap suh bagi kat makcik sebelah..Chetttt!! Sindir la tu.. Kalau bagi pun, mesti makcik wat pelangkong kucing liar je..Huhu...

Next time kena try lagi sampai jadik. Hubby dah bagi support tu.. Sambil gelak2.. Sampai hati abang..wakakak.. tapi memang kelakar pun.. Roti canai dah jadi keras mcm capatti dah..nak kepuk2 lepas masak pon susah..ahaks.. kalo sedap takpe jugak.. tapi, alahai... nampak gayanya buang gitu je la =P


7 comments:

nur easy said...

tu diaaaa... ala kali ni khejong, lain kali musti lembut dah..;)

RynaHakimi said...

@nur easy
aiyarkk...malu kat ez..hehehe =P

cik cek said...

Ryna...rajinnnya menguli roti canai...berkobar2 betul tu...takpe2...semangat tu penting....lenkali leh buat lagi...pasti jadilah...:)

RynaHakimi said...

@cikcek
tula..terbantut hajat nak makan roti canai.. pasni taktau bila dah nak cuba lagi..fobia rase...haha.. =)

~SYAZ~ said...

takpe kak ryna..
practise make perfect..
hari2 cuba, mesti jadi punya.. ^_^

RynaHakimi said...

@Syaz
Hehe..pasni kalo dah terer mesti boleh kalah pakcik2 kedai mamak..hehe..Koya je lebih...kekeke =P

Muhammad Burn said...

hehe. lawak la... takpe. usha tangga kejayaan...

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...