Monday, May 2, 2011

masak memasak di hujung minggu

Boringnya.. taktau nak buat aktiviti ape.. Huh, tadi hubby ajak keluar taknak..Ngade2..padan muka kena tinggal..heheh

My big bro dari KL kata nak datang petang ni..Pukul berapa sampai tak tahu lagi.. Jalan jam katanya.. Kesian dia hujung2 minggu pun kena pergi kerja.. Kate hari buruh/perkerja semua kena cuti.. tapi ramai je bekerja hari ni kan?? Takpela..ikhlas2kan diri.. Kerja pun ibadah kan.

Disebabkan hari ni tak kemana2, duk umah buat aktiviti rutin je la.. Terajin plak gi pasang langsir baru tadi..heheh..takde la baru pon..Tapi modified sket.. Jimat, tak payah beli langsir baru dah pasni..huhu

Menu breakfast pagi tadi kuey tiow goreng bodoh je.. Kesian kuey tiow tu free2 je kena panggil bodo..hehe.. 



Untuk tengahari plak, masak sup ayam... Macam takde menu lain kan?? Ehee.. mood tak berapa rajin nak masak.. Tapi nak kena habiskan ayam dalam fridge, masak jela ala kadar..




Sup kali ni guna potato russet..Putih melepak ubi kentang nih.. Patutla orang guna buat mashed potato.. gebu gitu..hehe.. Kalo nak resepi sup boleh tengok kat sini =)

Duk fikir nak masak apa untuk tetamu petang ni.. ingat nak goreng bihun je.. tapi diorang kata takyah masak berat2..hoho..kalau macam tu goreng nugget jela.. Dah kerah hubby pergi beli assorted nugget kat Giant tadi..

Tak sabar menunggu kehadiran anak buah kesayangan, mek Qistina.. dah lame tak jumpa, mesti dah makin besar dah.. Karang nak cubit2 budak tu..heheh

Si comellllllll =))


Nantikan update sal Mek Qistina bucukk nih..ehe..babbbaiiiiiiii (^___^)


5 comments:

Nurfazilah Cipa said...

sdpnye:)

aiman rashidd said...

header baru !!!!!!!!!!!!!! HUHU

sedap nya!!

biha a.k.a PETOM said...

kuew tiaw yg akak kate goreng bodo tu kalau kat kedai, mau kena bape higgit tu..sbb, mcm2 isi akak sumbat dlm kuew tiaw tu, baru puas nak mkn..

RynaHakimi said...

@cipa
hehe..takdela sedap mane pon..masak campak2 je =P

@aiman
Tengah gian blajar photoshop..hehe..header org baru blajar tu

@biha
hehe..tula..kat kedai makan ape pon mesti mahal zaman skang ni..megi pon dah RM4..cekik darah kan...ish3 =)

English tips said...

My first time here. I'm a Brazilian blogger, good to see you,f riends.

Monday, May 2, 2011

masak memasak di hujung minggu

Boringnya.. taktau nak buat aktiviti ape.. Huh, tadi hubby ajak keluar taknak..Ngade2..padan muka kena tinggal..heheh

My big bro dari KL kata nak datang petang ni..Pukul berapa sampai tak tahu lagi.. Jalan jam katanya.. Kesian dia hujung2 minggu pun kena pergi kerja.. Kate hari buruh/perkerja semua kena cuti.. tapi ramai je bekerja hari ni kan?? Takpela..ikhlas2kan diri.. Kerja pun ibadah kan.

Disebabkan hari ni tak kemana2, duk umah buat aktiviti rutin je la.. Terajin plak gi pasang langsir baru tadi..heheh..takde la baru pon..Tapi modified sket.. Jimat, tak payah beli langsir baru dah pasni..huhu

Menu breakfast pagi tadi kuey tiow goreng bodoh je.. Kesian kuey tiow tu free2 je kena panggil bodo..hehe.. 



Untuk tengahari plak, masak sup ayam... Macam takde menu lain kan?? Ehee.. mood tak berapa rajin nak masak.. Tapi nak kena habiskan ayam dalam fridge, masak jela ala kadar..




Sup kali ni guna potato russet..Putih melepak ubi kentang nih.. Patutla orang guna buat mashed potato.. gebu gitu..hehe.. Kalo nak resepi sup boleh tengok kat sini =)

Duk fikir nak masak apa untuk tetamu petang ni.. ingat nak goreng bihun je.. tapi diorang kata takyah masak berat2..hoho..kalau macam tu goreng nugget jela.. Dah kerah hubby pergi beli assorted nugget kat Giant tadi..

Tak sabar menunggu kehadiran anak buah kesayangan, mek Qistina.. dah lame tak jumpa, mesti dah makin besar dah.. Karang nak cubit2 budak tu..heheh

Si comellllllll =))


Nantikan update sal Mek Qistina bucukk nih..ehe..babbbaiiiiiiii (^___^)


5 comments:

Nurfazilah Cipa said...

sdpnye:)

aiman rashidd said...

header baru !!!!!!!!!!!!!! HUHU

sedap nya!!

biha a.k.a PETOM said...

kuew tiaw yg akak kate goreng bodo tu kalau kat kedai, mau kena bape higgit tu..sbb, mcm2 isi akak sumbat dlm kuew tiaw tu, baru puas nak mkn..

RynaHakimi said...

@cipa
hehe..takdela sedap mane pon..masak campak2 je =P

@aiman
Tengah gian blajar photoshop..hehe..header org baru blajar tu

@biha
hehe..tula..kat kedai makan ape pon mesti mahal zaman skang ni..megi pon dah RM4..cekik darah kan...ish3 =)

English tips said...

My first time here. I'm a Brazilian blogger, good to see you,f riends.

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...