Wednesday, April 20, 2011

Takut punya pasal..(Part 2)..

Setibanya di klinik tu, macm biase la kena amik no. giliran kan..Ke korang redah masuk bilik doktor?? heheh..salute la kat sape2 yang sentiasa teruja nak jumpa doktor..not me okeh!!

Turn aku 2608..Mase sampai tu pesakit no 2605 tengah jumpa doktor..Dudukla kat tempat menunggu tu ngn hubby..Haishh..macam2 duk bermain dalam kepala ni..Takut kena inject la, takut demam denggi la, takut darah tinggi, hmmm..macam2 lagila..Macam budok2..hampeh!!!

Dah jadi kebiasaan, aku ni memang nervous kalo jumpa doktor..Kalo check tekanan darah mesti tinggi..Pastu bila doktor borak2, suh aku rileks, then check lagi sekali tekanan darah, baru ok..Sokmo gitu..Bedebor tak bertempat..haha..Nape ek macam tu?? Aku taknak nervous, tapi terneves plak..Apo nak dikato..huhu

Muka cuak dari Google =)


Berbalik kepada topik asal, bila dah turn aku, masukla jumpa doktor hensem tu...Ye ke dok ensem, lagipun wajahnya terselindung di sebalik face mask tu..Sekali tengok nampak segak..hehe..Tapi lupa plak nak tengok nama dia..Rugi3 =P

Encit suami masuk sekali..Saje nak ilangkan nervous aku..Dia plak yang banyk borak2 ngn doktor..huhu..Terbalik plak, sepatutnya pesakit yang kena communicate ngn doktor..takpela abang, hilang sikit debaran i..ngeee..

Doktor: Tak sihat ke??

Aku: Ha'ah..demam sejak semalam..Sakit tekak, pening, seme ade (pakej tuu)

Doktor: Batuk ade tak?? sambil check temperature, check anak tekak, etc

Aku: batuk takde plak..Demam je..

Doktor: Ada muntah2 tak?? dah ada anak??

Aku: Muntah takde..tapi kalo mual2 lepas makan adela..Anak belum ada lagi..Baru lagi kawin

Doktor: Bila last piyed??

Aku: (Adeh, malu nak jawab sebab dia doktor laki..haha..)..Last month, 11hb..

Doktor: haaaa..ni dah lewat ni..ade la tu..baik check (dengan nada yang nakaiii..haha)

Aku: (U make me shy la dokter..Seb baik laki aku ade..haha..cover2..)..Sy nyer piyed takdela betul sangat pun..lambat tu perkara biasa je..

Doktor: takpela, nanti u datang pagi sikit, bleh wat check up. Manela tau kan kot2 ade..Datang sebelum kul 5pm. Hari ni takleh check sebab dah kul 7pm..kena datang pagi jugak..

Aku: Yela..insyaAllah..

Lepas dapat slip ubat tu, kami kuar sambil tersengih2..kelakar la doktor tu..Tapi normal la kan, takde ape yang perlu dimalukan pun..Soalan standard untuk mereka yang dah kawin..Cuma aku yang tak biasa lagi..tambah pulak fobia ngn klinik/sepital neh..

Haaa..korang tau ubat ape yang doktor kasi?? kan dah kate, panadol jugak..baik beli kat 7eleven je..Tapi kali ni aku mintak antibiotik..Biar berbaloi pergi klinik..huhu..lagi satu doktor kasi ubat kumur untuk halang jangkitan kuman..Okla..better dari dapat Panadol semata2..

Untuk check up tu taktau nak pergi bila..Nak tengok keadaan dulu..kalo tak ok jugak, nak pergi lagi sekali la..Kang berharap, kecewa plak kalo result negative..Nampak gayanya kena beli jugakla UPT ni..cek sendiri lagi senang..kalo +ve, baru pegi klinik..kalo tade, takpela..Bukan rezeki lagi la kan...

Doakan sy ye kawan2..Harap kesihatan akan bertambah baik...Okeylah..sekian dulu..Jumpa lagii (^_^)

*P/s: Sian plak tengok suami yang kerisauan..Baru demam, dia dah menggelabah..Thanks for ur attention my dear =)


7 comments:

cik cek said...

Salam Ryna...

Harap Ryna sihat....cuma yg lagi satu tu...hope keputusannya +ve....kak cek dapat anak buah sorang lagi...he he....insyaallah...

Amiizaa2001 said...

salamsss ryna, cepat sembuh ryna....minum air byk tau:)

RynaHakimi said...

@Cik cek
InsyaAllah kalo ade rezeki..ntah bila nak check taktau..hehe

@Amiiza
Salam..thanks ye Amiizaa =)

Miss Sunshine said...

Sihat cepat2 tau cik ryna.. kalau ade ape2.. jgn lupa kongsi ok... Take care =)

RynaHakimi said...

@Miss Sunshine
Kalo ade kabar gumbira, mesti akan konsi dgn semua..hehe..thanks ye Miss Sunshine =)

nur easy said...

salam.. tunggu khabar gembira.. manalah tau kan. kita dulu pun demam jadi tanda ;)

take care

RynaHakimi said...

@nur easy
Tula, ingat ade kabar gembira..sekali wat urine test takde ape2 pon..terkuciwa plak rase..hehe..tapi takpela, belum ade rezeki lagi =)

Wednesday, April 20, 2011

Takut punya pasal..(Part 2)..

Setibanya di klinik tu, macm biase la kena amik no. giliran kan..Ke korang redah masuk bilik doktor?? heheh..salute la kat sape2 yang sentiasa teruja nak jumpa doktor..not me okeh!!

Turn aku 2608..Mase sampai tu pesakit no 2605 tengah jumpa doktor..Dudukla kat tempat menunggu tu ngn hubby..Haishh..macam2 duk bermain dalam kepala ni..Takut kena inject la, takut demam denggi la, takut darah tinggi, hmmm..macam2 lagila..Macam budok2..hampeh!!!

Dah jadi kebiasaan, aku ni memang nervous kalo jumpa doktor..Kalo check tekanan darah mesti tinggi..Pastu bila doktor borak2, suh aku rileks, then check lagi sekali tekanan darah, baru ok..Sokmo gitu..Bedebor tak bertempat..haha..Nape ek macam tu?? Aku taknak nervous, tapi terneves plak..Apo nak dikato..huhu

Muka cuak dari Google =)


Berbalik kepada topik asal, bila dah turn aku, masukla jumpa doktor hensem tu...Ye ke dok ensem, lagipun wajahnya terselindung di sebalik face mask tu..Sekali tengok nampak segak..hehe..Tapi lupa plak nak tengok nama dia..Rugi3 =P

Encit suami masuk sekali..Saje nak ilangkan nervous aku..Dia plak yang banyk borak2 ngn doktor..huhu..Terbalik plak, sepatutnya pesakit yang kena communicate ngn doktor..takpela abang, hilang sikit debaran i..ngeee..

Doktor: Tak sihat ke??

Aku: Ha'ah..demam sejak semalam..Sakit tekak, pening, seme ade (pakej tuu)

Doktor: Batuk ade tak?? sambil check temperature, check anak tekak, etc

Aku: batuk takde plak..Demam je..

Doktor: Ada muntah2 tak?? dah ada anak??

Aku: Muntah takde..tapi kalo mual2 lepas makan adela..Anak belum ada lagi..Baru lagi kawin

Doktor: Bila last piyed??

Aku: (Adeh, malu nak jawab sebab dia doktor laki..haha..)..Last month, 11hb..

Doktor: haaaa..ni dah lewat ni..ade la tu..baik check (dengan nada yang nakaiii..haha)

Aku: (U make me shy la dokter..Seb baik laki aku ade..haha..cover2..)..Sy nyer piyed takdela betul sangat pun..lambat tu perkara biasa je..

Doktor: takpela, nanti u datang pagi sikit, bleh wat check up. Manela tau kan kot2 ade..Datang sebelum kul 5pm. Hari ni takleh check sebab dah kul 7pm..kena datang pagi jugak..

Aku: Yela..insyaAllah..

Lepas dapat slip ubat tu, kami kuar sambil tersengih2..kelakar la doktor tu..Tapi normal la kan, takde ape yang perlu dimalukan pun..Soalan standard untuk mereka yang dah kawin..Cuma aku yang tak biasa lagi..tambah pulak fobia ngn klinik/sepital neh..

Haaa..korang tau ubat ape yang doktor kasi?? kan dah kate, panadol jugak..baik beli kat 7eleven je..Tapi kali ni aku mintak antibiotik..Biar berbaloi pergi klinik..huhu..lagi satu doktor kasi ubat kumur untuk halang jangkitan kuman..Okla..better dari dapat Panadol semata2..

Untuk check up tu taktau nak pergi bila..Nak tengok keadaan dulu..kalo tak ok jugak, nak pergi lagi sekali la..Kang berharap, kecewa plak kalo result negative..Nampak gayanya kena beli jugakla UPT ni..cek sendiri lagi senang..kalo +ve, baru pegi klinik..kalo tade, takpela..Bukan rezeki lagi la kan...

Doakan sy ye kawan2..Harap kesihatan akan bertambah baik...Okeylah..sekian dulu..Jumpa lagii (^_^)

*P/s: Sian plak tengok suami yang kerisauan..Baru demam, dia dah menggelabah..Thanks for ur attention my dear =)


7 comments:

cik cek said...

Salam Ryna...

Harap Ryna sihat....cuma yg lagi satu tu...hope keputusannya +ve....kak cek dapat anak buah sorang lagi...he he....insyaallah...

Amiizaa2001 said...

salamsss ryna, cepat sembuh ryna....minum air byk tau:)

RynaHakimi said...

@Cik cek
InsyaAllah kalo ade rezeki..ntah bila nak check taktau..hehe

@Amiiza
Salam..thanks ye Amiizaa =)

Miss Sunshine said...

Sihat cepat2 tau cik ryna.. kalau ade ape2.. jgn lupa kongsi ok... Take care =)

RynaHakimi said...

@Miss Sunshine
Kalo ade kabar gumbira, mesti akan konsi dgn semua..hehe..thanks ye Miss Sunshine =)

nur easy said...

salam.. tunggu khabar gembira.. manalah tau kan. kita dulu pun demam jadi tanda ;)

take care

RynaHakimi said...

@nur easy
Tula, ingat ade kabar gembira..sekali wat urine test takde ape2 pon..terkuciwa plak rase..hehe..tapi takpela, belum ade rezeki lagi =)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...