Wednesday, April 20, 2011

Takut punya pasal..(Part 1)..

Huhu..seperti yang dijanjikan nak post tentang kejadian kat hospital semalam..Bukan penting mane pon, saje je ngade2..hehe..

Petang semalam memang badan panas tahap maksimum..Sebelum encit suami pulang kerja, aku dah telan 2 bijik panadol..Balik je dari keje, encik suami pun macam biasa la..Konon2 jadik doktor jap..Jamah dahi, leher..Mak aih!! Tibe2 je dia buat muka terkejut..

Suami: Eh2, panasnya badan..masak telur pon boleh ni..ish2..jomla pegi hospital..Mintak ubat

Aku:Ala, mane ade panas pon..Macam biase je la...ok je ni..Kalo pegi klinik/hospital pon dia bagi Panadol je nanti..

Suami: Takde2, siap skang kite gi klinik..hospital la dekat sikit, biar doktor bagi ubat..teruk demam ni..Kalau teruk sangat bia doktor inject kat montot tu..

Aku: Ala, saje je bikin cuak!!! Yela2..nak siapla ni (ala, tak suka la pegi hospital..nanti kena  masuk wad kang - dalam hati je la =P)

Google


Lepas tu kami pon pergi la ke hospital Melaka..Memang dekat gilerr kot ngan umah..Sampai je sane, gi kat bahagian kecemasan..tapi untuk pesakit luar la..Ramai pulak umat manusia petang2 macam ni..Waktu melawat kot..

Masa kat kaunter tu, Medical assistant (MA) yang sambut kedatangan kami..

MA: Ye encik, ade masalah ape??

Suami: Isteri saya ni demam..Nak jumpa doktor

MA: Dah berapa hari demam??

Aku: Hari ni 2nd day demam..

MA: Kenapa tak pergi klinik je?? Kat Peringgit klinik bukak sampai 9pm.. Kenapa datang sini??

Aku: Dekat ngan umah..sebab tu datang sini (dalam hati duk kutuk mamat tu..Amboi2..cantik ko punye bahasa)

Suami: Ha'ah..lagipun umah kami belakang ni je..Salah ke kami datang ni??

MA: Eh..tak salah..takpe2..dudukla dulu..Tunggula turn kamu

Aku: Kureng ajor la mamat nih..aku luku kang!!! macam biasala monolog dalaman..hehe

Suami: Ok..

Masa kat tempat menunggu tula aku pujuk suami pergi klinik je.Siap wat muka kesian bagai..huhu...Takla jauh mane pon klinik tu..Lagipun kat hospital tu ramai sangat orang..Hadoi..nasib baik suamiku sporting..Layan la bini dia yang demam ni..Dah imun sangat la ngn sifat penakut aku nih..hahaha..

On the way ke klinik, aku kutuk2 mamat tu takde budi bahasa langsung..Suka hati orang la nak gi sepital ke, klinik ke...Ko tu MA..bukan doktor..Cerewet sangat tu apesal??? Bla bla bla...My hubby tadah telinga jela..Sebab dia tau seme tu alasan taknak pegi sepital..hehehe

15minit kemudian, kami sampai kat Poliklinik Peringgit...Jumpa doktor ensem dan sporting kat sini...(sempat lagi tu..padahal suami ade kat sebelah mase jumpa doktor tu..hehe)..
BERSAMBUNG...

*P/s: Tengah masak sebenarnya ni..sebab tu kena wat 2 part..hehe..tungguu =)




5 comments:

nur easy said...

napa eh? aishh misteri2.. ;)

RynaHakimi said...

@nur easy
Misteri nusantara..ngeh3 =P

mama iris said...

cepat2 sambung..tetibe kan...

RynaHakimi said...

@mama iris
Dah sambung tu..takde ape2 pon..haha..saje bikin gempak =P

IFA Athirah said...

truk ar mamat tu!!budi bhasa budaya kita.. http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

Wednesday, April 20, 2011

Takut punya pasal..(Part 1)..

Huhu..seperti yang dijanjikan nak post tentang kejadian kat hospital semalam..Bukan penting mane pon, saje je ngade2..hehe..

Petang semalam memang badan panas tahap maksimum..Sebelum encit suami pulang kerja, aku dah telan 2 bijik panadol..Balik je dari keje, encik suami pun macam biasa la..Konon2 jadik doktor jap..Jamah dahi, leher..Mak aih!! Tibe2 je dia buat muka terkejut..

Suami: Eh2, panasnya badan..masak telur pon boleh ni..ish2..jomla pegi hospital..Mintak ubat

Aku:Ala, mane ade panas pon..Macam biase je la...ok je ni..Kalo pegi klinik/hospital pon dia bagi Panadol je nanti..

Suami: Takde2, siap skang kite gi klinik..hospital la dekat sikit, biar doktor bagi ubat..teruk demam ni..Kalau teruk sangat bia doktor inject kat montot tu..

Aku: Ala, saje je bikin cuak!!! Yela2..nak siapla ni (ala, tak suka la pegi hospital..nanti kena  masuk wad kang - dalam hati je la =P)

Google


Lepas tu kami pon pergi la ke hospital Melaka..Memang dekat gilerr kot ngan umah..Sampai je sane, gi kat bahagian kecemasan..tapi untuk pesakit luar la..Ramai pulak umat manusia petang2 macam ni..Waktu melawat kot..

Masa kat kaunter tu, Medical assistant (MA) yang sambut kedatangan kami..

MA: Ye encik, ade masalah ape??

Suami: Isteri saya ni demam..Nak jumpa doktor

MA: Dah berapa hari demam??

Aku: Hari ni 2nd day demam..

MA: Kenapa tak pergi klinik je?? Kat Peringgit klinik bukak sampai 9pm.. Kenapa datang sini??

Aku: Dekat ngan umah..sebab tu datang sini (dalam hati duk kutuk mamat tu..Amboi2..cantik ko punye bahasa)

Suami: Ha'ah..lagipun umah kami belakang ni je..Salah ke kami datang ni??

MA: Eh..tak salah..takpe2..dudukla dulu..Tunggula turn kamu

Aku: Kureng ajor la mamat nih..aku luku kang!!! macam biasala monolog dalaman..hehe

Suami: Ok..

Masa kat tempat menunggu tula aku pujuk suami pergi klinik je.Siap wat muka kesian bagai..huhu...Takla jauh mane pon klinik tu..Lagipun kat hospital tu ramai sangat orang..Hadoi..nasib baik suamiku sporting..Layan la bini dia yang demam ni..Dah imun sangat la ngn sifat penakut aku nih..hahaha..

On the way ke klinik, aku kutuk2 mamat tu takde budi bahasa langsung..Suka hati orang la nak gi sepital ke, klinik ke...Ko tu MA..bukan doktor..Cerewet sangat tu apesal??? Bla bla bla...My hubby tadah telinga jela..Sebab dia tau seme tu alasan taknak pegi sepital..hehehe

15minit kemudian, kami sampai kat Poliklinik Peringgit...Jumpa doktor ensem dan sporting kat sini...(sempat lagi tu..padahal suami ade kat sebelah mase jumpa doktor tu..hehe)..
BERSAMBUNG...

*P/s: Tengah masak sebenarnya ni..sebab tu kena wat 2 part..hehe..tungguu =)




5 comments:

nur easy said...

napa eh? aishh misteri2.. ;)

RynaHakimi said...

@nur easy
Misteri nusantara..ngeh3 =P

mama iris said...

cepat2 sambung..tetibe kan...

RynaHakimi said...

@mama iris
Dah sambung tu..takde ape2 pon..haha..saje bikin gempak =P

IFA Athirah said...

truk ar mamat tu!!budi bhasa budaya kita.. http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...