Sunday, May 1, 2011

Sabtu yang best!!

Puas rasa hati bila satu rumah dikerjakan..hehehe..nampak sangat selama ni tak berkemas ye??? Oit2..jangan mengata ye..tak baik..eheh

Bukan tak pernah kemas..tapi hari ni super kemas..Nak tau sebab ape?? Of coz la bersebab weh.. Abangku dari KL nak datang umah..kuikui.. Kena la siapkan tempat tido, mop lantai sebersih2nya..Sebab ada budak tecitt qistina tu..Kena make sure clean n hygiene la kan kan kan???


Kemas umah sambil joget2 =P


Laman umah pon seme dah gondol..Aku kerjakan laman belakang, n my hubby bahagian depan umah.. Gotong royong ala2 romantis gitu..Auwww..haha..senget!! Bila kena cabut rumput macam ni, rase best plak duk umah flat or apartment..tak payah nak susah2 bersabit bercangkul..Tapi kalo rumah ade laman bleh bercucuk tanam..Hmmm, takde maknanya.bercucuk tanam umah sewa..kang tuan umah halau, sia2 je =P

Sebab hari ni kepenatan, lunch jap lagi makan kat luar.. Malas nak masak..sakit lutut hasil terbongkok2 cabut rumput tadi..Apepun, aku sangat2 puas hati sebab rumah bersih..hasil pertolongan encik suami tersayang jugak..Gigih dia kemas ruang tamu..Ni tambah sayang ni,,heheh

Orait..mau kuar lunch dulu.. cukuplah bebelan yang tak penting ni.. Last but not least, I like this wonderful Saturday very much (^_^)



7 comments:

kakchik@ella said...

KC pun tgh carik masa nak kemas gila-gila rumah, ryna. Sabtu KC tak best sbb keja. huhu

RynaHakimi said...

@kakchik@ella
yeke keje?? ala sian akak..takpe, minggu ni cuti 3 hari kan labour's day..hehe =)

Princess Nur said...

ni yg best berhujung minggu kan ryna? nur pun kemas2 rumah hari ni..siap upah pakcik mesin rumput lagi :)

cik aisha said...

kemas2 pastu boleh relaks....nikmatnye time cuti...

RynaHakimi said...

@Princess Nur
Best kan bila rumah bersih..mood rajin ni bukan selalu datang..hehe =)

@cik aisha
betul3x..hehe..best kan hujung minggu, bleh rehat2 ngan family =)

biha a.k.a PETOM said...

wow..kemas-kemas rumah dgn hubby, sweet lahhh..
ni tibe-tibe rase nak kawen gak walaupon xde calon, hahaha

RynaHakimi said...

@biha
Sampai masa nanti jumpe la tu cik abe..hehe..leh kemas2 umah same2 la nanti ye ;)

Sunday, May 1, 2011

Sabtu yang best!!

Puas rasa hati bila satu rumah dikerjakan..hehehe..nampak sangat selama ni tak berkemas ye??? Oit2..jangan mengata ye..tak baik..eheh

Bukan tak pernah kemas..tapi hari ni super kemas..Nak tau sebab ape?? Of coz la bersebab weh.. Abangku dari KL nak datang umah..kuikui.. Kena la siapkan tempat tido, mop lantai sebersih2nya..Sebab ada budak tecitt qistina tu..Kena make sure clean n hygiene la kan kan kan???


Kemas umah sambil joget2 =P


Laman umah pon seme dah gondol..Aku kerjakan laman belakang, n my hubby bahagian depan umah.. Gotong royong ala2 romantis gitu..Auwww..haha..senget!! Bila kena cabut rumput macam ni, rase best plak duk umah flat or apartment..tak payah nak susah2 bersabit bercangkul..Tapi kalo rumah ade laman bleh bercucuk tanam..Hmmm, takde maknanya.bercucuk tanam umah sewa..kang tuan umah halau, sia2 je =P

Sebab hari ni kepenatan, lunch jap lagi makan kat luar.. Malas nak masak..sakit lutut hasil terbongkok2 cabut rumput tadi..Apepun, aku sangat2 puas hati sebab rumah bersih..hasil pertolongan encik suami tersayang jugak..Gigih dia kemas ruang tamu..Ni tambah sayang ni,,heheh

Orait..mau kuar lunch dulu.. cukuplah bebelan yang tak penting ni.. Last but not least, I like this wonderful Saturday very much (^_^)



7 comments:

kakchik@ella said...

KC pun tgh carik masa nak kemas gila-gila rumah, ryna. Sabtu KC tak best sbb keja. huhu

RynaHakimi said...

@kakchik@ella
yeke keje?? ala sian akak..takpe, minggu ni cuti 3 hari kan labour's day..hehe =)

Princess Nur said...

ni yg best berhujung minggu kan ryna? nur pun kemas2 rumah hari ni..siap upah pakcik mesin rumput lagi :)

cik aisha said...

kemas2 pastu boleh relaks....nikmatnye time cuti...

RynaHakimi said...

@Princess Nur
Best kan bila rumah bersih..mood rajin ni bukan selalu datang..hehe =)

@cik aisha
betul3x..hehe..best kan hujung minggu, bleh rehat2 ngan family =)

biha a.k.a PETOM said...

wow..kemas-kemas rumah dgn hubby, sweet lahhh..
ni tibe-tibe rase nak kawen gak walaupon xde calon, hahaha

RynaHakimi said...

@biha
Sampai masa nanti jumpe la tu cik abe..hehe..leh kemas2 umah same2 la nanti ye ;)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...