Thursday, April 28, 2011

Gian dahhhh!!

Jeng3x..ape gian2 malam nih??!!! hahaha..gian blogwalking la..Ish2 korang ni..mula nak pikir bebukan tu ye =P

Lagi satu hobi baru skang ni godek2 photoshop.. Konon nak explore la kan.. Aku ni memang susah nak suka satu2 software tu..Tapi kalo dah tersuka, memang takleh berenggang la plak..Aicecehhhhh..konon macam pro..Merangkak2 lagi weh..terkial2 tak tau function dlm photoshop tu..Miahaha..

ihsan Google

Mase blaja dulu ade my rumet yang terer ngedit gambar guna photosop ni..As usual, aku memang laggard..Wat derk je time orang sibuk duk teruja blajar photoshop ni..Cukupla aku mengadap Matlab, Microsoft Excel dan Berkeley Madona untuk my final year project..nak muntah dah ngan software2 nih..nyampah tau!! heheh

Tapi sekarang terajin pulak nak belajar photoshop sebab jeles ramai kawan2 blogger buat tutorial guna Adobe photoshop ni.. Bila try sendiri, tak la sesusah yang disangka..Tapi yela, takla kreatif sangat hasil percubaan tu.. Setakat nak kembangkan idung sendiri bolehla kot..huahua..Merepek di malam hari..Eh...dah pagi rupanya..eheee

Okeh, sebelum tido nak wat pameran sket..My second photo watermark.. Memang gian duk edit benda alah ni dari tadi..hehe..Cer tengok cer tengok (^_^)

Model spek 3 soploh =P


Ok tak??? haha... takpe la tak kiut pon.. janji den suko..hehe.. Sebelum melalut dengan lebih kronik, baik stop sekarang.. Ntah bila la mata ni nak ngantuk.. Susah betul la kalo dah terinsomnia nih..Ganggu mase tido jer..Dah2..tido3x..babai semua!!



7 comments:

whitelover said...

hoho menarik :)

~S~ said...
This comment has been removed by the author.
~S~ said...

been there, done that. hahahah. actually sampai skang aku gile photoshop.

meh masuk sini mehhh

http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.275692781352.149563.714441352

nur easy said...

wah.. ini mcm makin menarik la gambar2nya..;)

RynaHakimi said...

@white lover
thanks..hehe ;)

@Awe
Haha..ko tahap advance dah awe..aku tak terkejar weh..hehe..dah pegi kat link ko tu..semenya chantek!!!!

@nur easy
Gamba amik kat tenet je tu..kena blaja buat logo sendiri plak..lagi satu cara guna photoscape..yg tu tak explore lg..huhu =)

~S~ said...

owh gune photscape eh? lagik simple drp photoshop ke?

aku dlu time wat wedding card, edit gambar dlm photoshop, tp design sume pakai AI.

hoho, skang tade masa wehh nk wat2 lagik.. aisehh

RynaHakimi said...

@awe
ehee..aku pon tak penah try lagi..tapi ade la tutorial yang guna photoscape tu..

A1 tu software lain ek?? photoshop pon aku tak khatam lagik.hehe

Thursday, April 28, 2011

Gian dahhhh!!

Jeng3x..ape gian2 malam nih??!!! hahaha..gian blogwalking la..Ish2 korang ni..mula nak pikir bebukan tu ye =P

Lagi satu hobi baru skang ni godek2 photoshop.. Konon nak explore la kan.. Aku ni memang susah nak suka satu2 software tu..Tapi kalo dah tersuka, memang takleh berenggang la plak..Aicecehhhhh..konon macam pro..Merangkak2 lagi weh..terkial2 tak tau function dlm photoshop tu..Miahaha..

ihsan Google

Mase blaja dulu ade my rumet yang terer ngedit gambar guna photosop ni..As usual, aku memang laggard..Wat derk je time orang sibuk duk teruja blajar photoshop ni..Cukupla aku mengadap Matlab, Microsoft Excel dan Berkeley Madona untuk my final year project..nak muntah dah ngan software2 nih..nyampah tau!! heheh

Tapi sekarang terajin pulak nak belajar photoshop sebab jeles ramai kawan2 blogger buat tutorial guna Adobe photoshop ni.. Bila try sendiri, tak la sesusah yang disangka..Tapi yela, takla kreatif sangat hasil percubaan tu.. Setakat nak kembangkan idung sendiri bolehla kot..huahua..Merepek di malam hari..Eh...dah pagi rupanya..eheee

Okeh, sebelum tido nak wat pameran sket..My second photo watermark.. Memang gian duk edit benda alah ni dari tadi..hehe..Cer tengok cer tengok (^_^)

Model spek 3 soploh =P


Ok tak??? haha... takpe la tak kiut pon.. janji den suko..hehe.. Sebelum melalut dengan lebih kronik, baik stop sekarang.. Ntah bila la mata ni nak ngantuk.. Susah betul la kalo dah terinsomnia nih..Ganggu mase tido jer..Dah2..tido3x..babai semua!!



7 comments:

whitelover said...

hoho menarik :)

~S~ said...
This comment has been removed by the author.
~S~ said...

been there, done that. hahahah. actually sampai skang aku gile photoshop.

meh masuk sini mehhh

http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.275692781352.149563.714441352

nur easy said...

wah.. ini mcm makin menarik la gambar2nya..;)

RynaHakimi said...

@white lover
thanks..hehe ;)

@Awe
Haha..ko tahap advance dah awe..aku tak terkejar weh..hehe..dah pegi kat link ko tu..semenya chantek!!!!

@nur easy
Gamba amik kat tenet je tu..kena blaja buat logo sendiri plak..lagi satu cara guna photoscape..yg tu tak explore lg..huhu =)

~S~ said...

owh gune photscape eh? lagik simple drp photoshop ke?

aku dlu time wat wedding card, edit gambar dlm photoshop, tp design sume pakai AI.

hoho, skang tade masa wehh nk wat2 lagik.. aisehh

RynaHakimi said...

@awe
ehee..aku pon tak penah try lagi..tapi ade la tutorial yang guna photoscape tu..

A1 tu software lain ek?? photoshop pon aku tak khatam lagik.hehe

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...