Monday, March 21, 2011

Mood Indonesia

Indonesia la sangat kan..
Jangan tertipu ye ngan tajuk di atas.Hehe..Exceli, ni menu for brunch today. Pagi malas nak makan. Roti je ada. Pekena teh o je..Dari pagi duk pikir what to eat..Haiyo..malas nak masak nasi. Tak best makan nasi sorang2. Megi ok gak..Tapi ada megi goreng je..Takla my feberet pon..Tapi bolehla diterima tekak..hehe..

Megi ni khas dibeli oleh encik suami sebelum keberangkatan ke UKM (sal megi pon nak keco..hehe). Katanya, walaupun dia outstation, dia kena make sure  isterinya kat umah cukup makan. Kalau tak, berdosa dia nanti sebab abaikan tanggungjawab kat isteri..Alahai, murninya hati suamiku..Tapi, megi je ke abang?? Pizza takdop ko?? Haha..KFC takpe jugak..muahaha..Isterimu memang demand.

Megi ni sampingan je. Yang lain dia belikan barang basah (lauk, sayur2, etc)..Ok la tu..Duk sorang ni takde la nak makan sangat pon. Tapi orang dah beli kena makan la kan. Make use of it..hohoho

Google maliiii


Mood Indonesia kononnya datang sebab makan megi nih. Ala,,yang selalu iklan kat Tv yang ada Mila ngan sorang artis Indonesia tuu..yang konon rasenya Authentic tu..Walaupun nama sebenarnya mamee, tapi aku nak panggil dia megi jugak. haha..Sinonim dengan noodles la katakan..Rasanya seme orang pon kalau gi kedai mesti kata nak beli megi. Tapi hakikatnya beli Mamee, Har Mee, Cintan, etc..Hmm..dah set otak macam tu sejak kecitt lagi. Nak wat cemane kan..

Megi goreng ni asalnya nak gaul bodo2 gitu je. Tapi tak syok plak rase. Sebab nak makan sosej punye pasal, goreng la jugak. tambah bawang, sayur sket. Buat berkuah sket..Memang sedap (macam biasa masuk bakul angkat sendiri..ngeh3..standard la tu)..Tapi yang tak bestnya baru makan setengah pinggan dah muak..huwekkk..loya tekak..That's why aku prefer makan megi kari or tomyam yang ada kuah..Kalau goreng ni memang kurennnggg sket..

Wekkk!! Skang ni masih rase nak muntah..haha..sian megi nih makan tak abis..Kan best kalau encik suami ada.. Leh kongsi ngan dia..Makan sepinggan gitu..Awww..so sweet..Haha..Merepek sudah..Sebelum kemeloyaan bertambah, kena stop makan. Sorry ye megi, i cannot eat u anymore..huhuhu..(^_^)



3 comments:

Muhammad Burn said...

lapoooooorrrrr

Wan Ryna said...
This comment has been removed by the author.
Wan Ryna said...

@Muhammad Burn
Jom gi kedai mamak..hehe ;P

Monday, March 21, 2011

Mood Indonesia

Indonesia la sangat kan..
Jangan tertipu ye ngan tajuk di atas.Hehe..Exceli, ni menu for brunch today. Pagi malas nak makan. Roti je ada. Pekena teh o je..Dari pagi duk pikir what to eat..Haiyo..malas nak masak nasi. Tak best makan nasi sorang2. Megi ok gak..Tapi ada megi goreng je..Takla my feberet pon..Tapi bolehla diterima tekak..hehe..

Megi ni khas dibeli oleh encik suami sebelum keberangkatan ke UKM (sal megi pon nak keco..hehe). Katanya, walaupun dia outstation, dia kena make sure  isterinya kat umah cukup makan. Kalau tak, berdosa dia nanti sebab abaikan tanggungjawab kat isteri..Alahai, murninya hati suamiku..Tapi, megi je ke abang?? Pizza takdop ko?? Haha..KFC takpe jugak..muahaha..Isterimu memang demand.

Megi ni sampingan je. Yang lain dia belikan barang basah (lauk, sayur2, etc)..Ok la tu..Duk sorang ni takde la nak makan sangat pon. Tapi orang dah beli kena makan la kan. Make use of it..hohoho

Google maliiii


Mood Indonesia kononnya datang sebab makan megi nih. Ala,,yang selalu iklan kat Tv yang ada Mila ngan sorang artis Indonesia tuu..yang konon rasenya Authentic tu..Walaupun nama sebenarnya mamee, tapi aku nak panggil dia megi jugak. haha..Sinonim dengan noodles la katakan..Rasanya seme orang pon kalau gi kedai mesti kata nak beli megi. Tapi hakikatnya beli Mamee, Har Mee, Cintan, etc..Hmm..dah set otak macam tu sejak kecitt lagi. Nak wat cemane kan..

Megi goreng ni asalnya nak gaul bodo2 gitu je. Tapi tak syok plak rase. Sebab nak makan sosej punye pasal, goreng la jugak. tambah bawang, sayur sket. Buat berkuah sket..Memang sedap (macam biasa masuk bakul angkat sendiri..ngeh3..standard la tu)..Tapi yang tak bestnya baru makan setengah pinggan dah muak..huwekkk..loya tekak..That's why aku prefer makan megi kari or tomyam yang ada kuah..Kalau goreng ni memang kurennnggg sket..

Wekkk!! Skang ni masih rase nak muntah..haha..sian megi nih makan tak abis..Kan best kalau encik suami ada.. Leh kongsi ngan dia..Makan sepinggan gitu..Awww..so sweet..Haha..Merepek sudah..Sebelum kemeloyaan bertambah, kena stop makan. Sorry ye megi, i cannot eat u anymore..huhuhu..(^_^)



3 comments:

Muhammad Burn said...

lapoooooorrrrr

Wan Ryna said...
This comment has been removed by the author.
Wan Ryna said...

@Muhammad Burn
Jom gi kedai mamak..hehe ;P

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...