Monday, March 21, 2011

Bila si dia tiada...

Takde kheje..bukan nak updet sangat pon..Cume bosan, mati kutu dan tau nak buat apa bila 2 hari  duk sorang2 kat umah..Adeh..buhsannn weh!!!Lagi 4 jam baru encik suami kelikkkk..waaaa..lambatnyee.

Tenggsss google =)

Boring punye pasal, aku list kan bende alah kat bawah nih..Walaupon memang tak penting langsung, tapi puas hati sebab dapat release my boringnesssss..heheh

11 senarai aktiviti or perkara yang den buat bila keboringan tahap cipan akibat yang tersayang gi outstesengg:

1. Buat keje umah (kemas umah, cuci baju, masak, etc..hmmm, bosan buat benda sama nih..siyes!!)

2. Baca majalah atau apa2 bahan bacaan yang relevan (i vote for Majalah Mingguan Wanita..heheh)

3. Begayut (call) & Sms ngan encik suami..Check point..heheh..Dengar suara pon jadik lerr..Macam zaman bercinta dulu kala plak..hekhek..

4. Tengok TV (dah khatam dah rancangan kat TV nieh)

5. Makan sampai kenyang (elok sangatla kan..ter 'over' kembang mula nak bising..hehe)

6. Manjakan diri (yesss..i like lulur..buat sendiri guna tepung ubi,  kunyit n asam...hoho..heaven)

7. Online-fesbuking n blogging sepanjang hari (of coz perkara wajib tak tinggal ek)

8. Search online materials untuk study..apa yang relevan la.

9. Ulang alik gi dapo minum teh o kurang manis + air masak (perlu ke mention bende nih..hehe)

10. Hoho..cabut rumput kat laman umah sampai sakit2 satu badan..Jalan pun dah macam ketam nih..hukhuk

11. Last but not least, tido..Muahaha..Saje letak last sekali..padahal ni adalah aktiviti utama untuk 2 hari ni..heheh

*P/S: Kepada para pembaca di luar sana, silalah lakukan aktiviti yang lebih sihat daripada apa yang tuan belog ni buat ye...Isilah masa lapang anda dengan perkara yang lebih berfaedah..Yang baik jadikan teladan dan yang buruk jadikan sempadan..hehe..Peace no war (^_^)

4 comments:

Miss Sunshine said...

Huhuhu... Saya pun kebosanan dan kesunyian.. Mari sibukkan diri bersama-sama

Amiizaa2001 said...

hehehehhe comel bunyiknya....

Wan Ryna said...

@Miss Sunshine
Hehe..jom kita sibukkan diri..blogwalking jom =)

Wan Ryna said...

@Amiizaa2001
Comel ke??Akak bace balik cam mengade2 plak..hehe..Boring punye pasal..Takde isu nak update, mula la merepek kat blog ni..hehe =P

Monday, March 21, 2011

Bila si dia tiada...

Takde kheje..bukan nak updet sangat pon..Cume bosan, mati kutu dan tau nak buat apa bila 2 hari  duk sorang2 kat umah..Adeh..buhsannn weh!!!Lagi 4 jam baru encik suami kelikkkk..waaaa..lambatnyee.

Tenggsss google =)

Boring punye pasal, aku list kan bende alah kat bawah nih..Walaupon memang tak penting langsung, tapi puas hati sebab dapat release my boringnesssss..heheh

11 senarai aktiviti or perkara yang den buat bila keboringan tahap cipan akibat yang tersayang gi outstesengg:

1. Buat keje umah (kemas umah, cuci baju, masak, etc..hmmm, bosan buat benda sama nih..siyes!!)

2. Baca majalah atau apa2 bahan bacaan yang relevan (i vote for Majalah Mingguan Wanita..heheh)

3. Begayut (call) & Sms ngan encik suami..Check point..heheh..Dengar suara pon jadik lerr..Macam zaman bercinta dulu kala plak..hekhek..

4. Tengok TV (dah khatam dah rancangan kat TV nieh)

5. Makan sampai kenyang (elok sangatla kan..ter 'over' kembang mula nak bising..hehe)

6. Manjakan diri (yesss..i like lulur..buat sendiri guna tepung ubi,  kunyit n asam...hoho..heaven)

7. Online-fesbuking n blogging sepanjang hari (of coz perkara wajib tak tinggal ek)

8. Search online materials untuk study..apa yang relevan la.

9. Ulang alik gi dapo minum teh o kurang manis + air masak (perlu ke mention bende nih..hehe)

10. Hoho..cabut rumput kat laman umah sampai sakit2 satu badan..Jalan pun dah macam ketam nih..hukhuk

11. Last but not least, tido..Muahaha..Saje letak last sekali..padahal ni adalah aktiviti utama untuk 2 hari ni..heheh

*P/S: Kepada para pembaca di luar sana, silalah lakukan aktiviti yang lebih sihat daripada apa yang tuan belog ni buat ye...Isilah masa lapang anda dengan perkara yang lebih berfaedah..Yang baik jadikan teladan dan yang buruk jadikan sempadan..hehe..Peace no war (^_^)

4 comments:

Miss Sunshine said...

Huhuhu... Saya pun kebosanan dan kesunyian.. Mari sibukkan diri bersama-sama

Amiizaa2001 said...

hehehehhe comel bunyiknya....

Wan Ryna said...

@Miss Sunshine
Hehe..jom kita sibukkan diri..blogwalking jom =)

Wan Ryna said...

@Amiizaa2001
Comel ke??Akak bace balik cam mengade2 plak..hehe..Boring punye pasal..Takde isu nak update, mula la merepek kat blog ni..hehe =P

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...