Monday, March 14, 2011

Jatuh Chenta

Oh..aku Jatuh cinta kepada encik Merong Mahawangsa lakonan Stephen Rahman Hughes..hehe..Semalam nonton ngn encik suami kat Melaka Mall. Thumbs up !!! den suko..huhu

Google mariiii

Mula2 teragak2 jugak nak tengok ke tak movie ni. Takut tak berbaloi plak tengok citer Melayu (heh, bukan tak support filem Melayu, tapi bnyk sgt citer hantu dan cinta..buhsan maaa)...Kat Melaka Mall orang tak ramai sangat. Seat pon banyak lagi kosong untuk Merong Mahawangsa ni. So, we decide to watch this movie.

Sepanjang tayangan, aku terpegun dengan aksi pertarungan dalm citer nih. memang best la. Tapi bagi bukan penggemar citer epik, maybe boring la kot. Aku plak memang suka filem macam ni. Lain dari yang lain..Tahniah ye abang2 KRU..My hubby pun layan gak..Biasanya kalau movie melayu cepat je ngantuk..Tapi kali ni aku tak nampak pulak dia menguap..Hehe..thanks dear sebab tak tukar nak tengok citer lain (^_^)


Google jugak

Tu diaa encik Stephen Rahman Hughes yang ensem. Walaupun bahasa Melayu beliau tak begitu fasih, tapi ok la. He's done his best..Ada jugak yang kata dia kurang menjiwai watak sbg Merong Mahawangsa. Tapi aku rase ok je..Adatla, takkan semua sempurna kan..Boleh diperbaiki lagi..Ape pun, syabbash bette!!

Cuma konfius dia ni islam ke tak ye?? Sebab isteri dia bergama Hindu. Sila tengok di sini . baru je nak minat, tibe2 tak jadi. Hehe..minat lakonan je..yang selebihnya aku lebih meminati encik Mohd Hakimi Bin Fauzi, My suami dearest. Takkan ada yang lain. Cheewaah!! 

Haish..dah melalut plak. Ni la akibat kekenyangan makan nasi ulam ngan budu. Ppalut molek makey nasik  hari nih, bak kate suamiku..hehe..Ok, mau rehat2..bubbye!


4 comments:

~SYAZ~ said...

ayoyooo~
sis buat syaz jelos lah sebab x dpt nak tgok cite ni..
huwaa~
dengan hero die yang meleptop tu..
ish~ mmg rugi ar rasanya kalau x pergi tengok..

Wan Ryna said...

@SYAZ
Ha..tengok, jangan tak tengok..memang tak caye la org Melayu leh buat filem best macam ni..Bangga rase..hehe..bnyk masa lagi, sila la serbu pawagam berhampiran.huhu =)

:: zara :: said...

best ke rina?
mcm nk kna tgk je ni ;)
19 days lagi nk abes pantang...pastu bleh g tgk :P

Wan Ryna said...

@::zara::
Tengah pantang ye??Abis pantang nanti bleh la gi tengok..best citer tu zara..tak rugi tengok..jom sokong produk tempatan..hehe ;)

Monday, March 14, 2011

Jatuh Chenta

Oh..aku Jatuh cinta kepada encik Merong Mahawangsa lakonan Stephen Rahman Hughes..hehe..Semalam nonton ngn encik suami kat Melaka Mall. Thumbs up !!! den suko..huhu

Google mariiii

Mula2 teragak2 jugak nak tengok ke tak movie ni. Takut tak berbaloi plak tengok citer Melayu (heh, bukan tak support filem Melayu, tapi bnyk sgt citer hantu dan cinta..buhsan maaa)...Kat Melaka Mall orang tak ramai sangat. Seat pon banyak lagi kosong untuk Merong Mahawangsa ni. So, we decide to watch this movie.

Sepanjang tayangan, aku terpegun dengan aksi pertarungan dalm citer nih. memang best la. Tapi bagi bukan penggemar citer epik, maybe boring la kot. Aku plak memang suka filem macam ni. Lain dari yang lain..Tahniah ye abang2 KRU..My hubby pun layan gak..Biasanya kalau movie melayu cepat je ngantuk..Tapi kali ni aku tak nampak pulak dia menguap..Hehe..thanks dear sebab tak tukar nak tengok citer lain (^_^)


Google jugak

Tu diaa encik Stephen Rahman Hughes yang ensem. Walaupun bahasa Melayu beliau tak begitu fasih, tapi ok la. He's done his best..Ada jugak yang kata dia kurang menjiwai watak sbg Merong Mahawangsa. Tapi aku rase ok je..Adatla, takkan semua sempurna kan..Boleh diperbaiki lagi..Ape pun, syabbash bette!!

Cuma konfius dia ni islam ke tak ye?? Sebab isteri dia bergama Hindu. Sila tengok di sini . baru je nak minat, tibe2 tak jadi. Hehe..minat lakonan je..yang selebihnya aku lebih meminati encik Mohd Hakimi Bin Fauzi, My suami dearest. Takkan ada yang lain. Cheewaah!! 

Haish..dah melalut plak. Ni la akibat kekenyangan makan nasi ulam ngan budu. Ppalut molek makey nasik  hari nih, bak kate suamiku..hehe..Ok, mau rehat2..bubbye!


4 comments:

~SYAZ~ said...

ayoyooo~
sis buat syaz jelos lah sebab x dpt nak tgok cite ni..
huwaa~
dengan hero die yang meleptop tu..
ish~ mmg rugi ar rasanya kalau x pergi tengok..

Wan Ryna said...

@SYAZ
Ha..tengok, jangan tak tengok..memang tak caye la org Melayu leh buat filem best macam ni..Bangga rase..hehe..bnyk masa lagi, sila la serbu pawagam berhampiran.huhu =)

:: zara :: said...

best ke rina?
mcm nk kna tgk je ni ;)
19 days lagi nk abes pantang...pastu bleh g tgk :P

Wan Ryna said...

@::zara::
Tengah pantang ye??Abis pantang nanti bleh la gi tengok..best citer tu zara..tak rugi tengok..jom sokong produk tempatan..hehe ;)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...