Tuesday, March 15, 2011

Jom gigit bawang mentah!!

Cabaran makan bawang dah bermula!!! hehe..Ntah ape2..Macam la orang lain tak makan bawang kan. Tak tahu kenapa aku memang suka makan bawang. Especially bawang besar India/Bombay yang merah tu. Makan mentah pun takpe. Kalau makan laksa Penang memang bawang kena letak lebih. baru terangkat..huhu

Agak2 ada tak yang makan telur mata macam aku buat kat bawah ni?? Me n my family selalu je makan. Orang kampung la katakan, makanan macam ni pun dah cukup wat air liur meleleh..Hehe..Sorry ye pada yang tak gemar bawang..
 
Mewah dengan limpahan bawang..huhu

Rupa2nya my hubby pun suka makan telur macam ni. Alahai, senang hatiku. Tak payah nak masak yang renyah2..Hehe..Dasar pemalas. Pastikan anda gosok gigi selepas makan kalau taknak bau nafas yang euuwwww!!! Ahaks!

Ada lagi satu menu untuk hari ni, ikan tongkol masak kicap. Melampau la bagi suami makan telur mata je..Ish3..huhu. Mood malas nak menaip tengah datang ni. So, aku letak link resepi yang best ni. My version lain sikit. Nanti lainkali la post. Yang penting, ikan tongkol aka ikan aye ni kena rebus dulu dengan asam. Baru kurang hanyirnya tu.

Ikan tongkol goreng kicap



Kembar kicap

Marilah kita sama2 menyambut hari kicap sedunia..Ngeh3..Malas nak merapu panjang2, sekian dulu untuk hari ini (^_^)



10 comments:

noraim said...

sedapnya! sy suka bawang mentah. hihi.

Wan Ryna said...

@noraim
Best kan bawang mentah..hehe..welcome to the club ;)

topimagine said...

hehehe.. bawang siket2 leh la... dh banyak2 cm tu xleh masok rasenye. hehehe.. janji ade kicap.. besttttttt

Wan Ryna said...

@topimagine
Hehe..takleh masok ye?? takpe2, lain orang lain seleranya. Akak biasa makan budu ngan bawang mentah. Tu yang addicted makan bawang..hehehe..Yup, makan ngn kicap memang best jgk kan. like it!

missSenget said...

suka makan bawang goreng..

hahaha...

Wan Ryna said...

@missSenget
Bawang goreng tu akak pun suka..Ratah gitu je pun sedap..hehe..macam jajan

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak boleh je mkn bwg cenggitu.. suka.. manis2 gitu.. asal jangan suruh kerkoh bwg hok sebiji2 tu sudah.. hehe...

ada satu info yg akak baca.. mkn bwg mentah boleh menambah kuantiti air *ani sang suami.. jadi.. bagi mereka yg kawin & lambat dpt anak tu bolehlah amalkan mkn bawang mentah ni.. hehe..

Wan Ryna said...

@kak MaDiHaA
wah,nice info!! tq 4 sharing..hehehe..kena bagitau encik suami nih!

Ahtool Izzra said...

x suka mkn bwg :(

Wan Ryna said...

@Ahtool Izzra
Owh..tak suka bawang ye..mesti tak makan prosperity burger McD nih..hehe..yela,tak semua org suka bawang ni...especially sebab baunya yang kuat tu ;)

Tuesday, March 15, 2011

Jom gigit bawang mentah!!

Cabaran makan bawang dah bermula!!! hehe..Ntah ape2..Macam la orang lain tak makan bawang kan. Tak tahu kenapa aku memang suka makan bawang. Especially bawang besar India/Bombay yang merah tu. Makan mentah pun takpe. Kalau makan laksa Penang memang bawang kena letak lebih. baru terangkat..huhu

Agak2 ada tak yang makan telur mata macam aku buat kat bawah ni?? Me n my family selalu je makan. Orang kampung la katakan, makanan macam ni pun dah cukup wat air liur meleleh..Hehe..Sorry ye pada yang tak gemar bawang..
 
Mewah dengan limpahan bawang..huhu

Rupa2nya my hubby pun suka makan telur macam ni. Alahai, senang hatiku. Tak payah nak masak yang renyah2..Hehe..Dasar pemalas. Pastikan anda gosok gigi selepas makan kalau taknak bau nafas yang euuwwww!!! Ahaks!

Ada lagi satu menu untuk hari ni, ikan tongkol masak kicap. Melampau la bagi suami makan telur mata je..Ish3..huhu. Mood malas nak menaip tengah datang ni. So, aku letak link resepi yang best ni. My version lain sikit. Nanti lainkali la post. Yang penting, ikan tongkol aka ikan aye ni kena rebus dulu dengan asam. Baru kurang hanyirnya tu.

Ikan tongkol goreng kicap



Kembar kicap

Marilah kita sama2 menyambut hari kicap sedunia..Ngeh3..Malas nak merapu panjang2, sekian dulu untuk hari ini (^_^)



10 comments:

noraim said...

sedapnya! sy suka bawang mentah. hihi.

Wan Ryna said...

@noraim
Best kan bawang mentah..hehe..welcome to the club ;)

topimagine said...

hehehe.. bawang siket2 leh la... dh banyak2 cm tu xleh masok rasenye. hehehe.. janji ade kicap.. besttttttt

Wan Ryna said...

@topimagine
Hehe..takleh masok ye?? takpe2, lain orang lain seleranya. Akak biasa makan budu ngan bawang mentah. Tu yang addicted makan bawang..hehehe..Yup, makan ngn kicap memang best jgk kan. like it!

missSenget said...

suka makan bawang goreng..

hahaha...

Wan Ryna said...

@missSenget
Bawang goreng tu akak pun suka..Ratah gitu je pun sedap..hehe..macam jajan

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak boleh je mkn bwg cenggitu.. suka.. manis2 gitu.. asal jangan suruh kerkoh bwg hok sebiji2 tu sudah.. hehe...

ada satu info yg akak baca.. mkn bwg mentah boleh menambah kuantiti air *ani sang suami.. jadi.. bagi mereka yg kawin & lambat dpt anak tu bolehlah amalkan mkn bawang mentah ni.. hehe..

Wan Ryna said...

@kak MaDiHaA
wah,nice info!! tq 4 sharing..hehehe..kena bagitau encik suami nih!

Ahtool Izzra said...

x suka mkn bwg :(

Wan Ryna said...

@Ahtool Izzra
Owh..tak suka bawang ye..mesti tak makan prosperity burger McD nih..hehe..yela,tak semua org suka bawang ni...especially sebab baunya yang kuat tu ;)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...