Tuesday, February 15, 2011

Hari ini dan semalam..

Saspen je tajuk..heheh..malas sungguh nak meng'hapdet' blog nih. Lagi pun takde ape yang menarik pun. Demam dah ok. Tapi batuk tambah teruk. Nak menelan pon susah..Semalam beli Ubat batuk cap Ibu dan Anak..Ubat sepital dah habis satu botol, tak ok2 jugak.

Mood masak pun tak berapa nak datang. Masak lauk2 yg senang, tak lebih 5-10 minit. Nak beli makanan, kompem ade pak 'aji' kan. Huh, i dun like!!

Semalam masak sayur air je. Org ganu panggil sayur masak hening (rasenya la..kalo salah betulkan ek). Guna pucuk midin..Tambah sikit tauhu..Memang makanan orang yang tak berapa nak sihat. Huhu


My peberet


Hari ni plak ikan masak asam. Resepi tengok sini ye..Guna asam kandis. Adik beradik encik asam gelugur gak la. Cuma yang ni rasa pahit2 sikit. Kat kampung2 banyakla. Yang ni pun aku cilok dari umah kat kampung. Heheh..Kebetulan ade banyak, ape lagi, ambik la sikit bawak mai Melaka. Hmm..asam ni femes gak kat Sumatera. Tak caye, search la kat tenet ye..

Ikan masak asam (tu dia asam kandis)
Haiihh..bila la nak baik batuk ni..Penat la batuk. Nak tido pun susah..Baru nak lena, dah terjaga balik..Sob3x..dah jadik cm mata panda dah ni. Nasib baik ade penyejuk mataku sang bunga yang berwarna warni (nak start hobi baru dah nih.ngeh3)..Cuci mata cari kelopak bunga2 segar kat pasar Melaka..Like3


Bunga hatiku..

Hoho..org sakit takleh merapu banyak2..Kena rehat2..Hehe..Alasan si pemalas..Babaii



2 comments:

nur easy said...

mesti bau wangi n segar bga2 tu kan.. best2

Wan Ryna said...

@nur easy
Wangi..memang duk cium ni je la selagi tak kecut..haha..musim org buat bunga rampai untuk maulud nabi =)

Tuesday, February 15, 2011

Hari ini dan semalam..

Saspen je tajuk..heheh..malas sungguh nak meng'hapdet' blog nih. Lagi pun takde ape yang menarik pun. Demam dah ok. Tapi batuk tambah teruk. Nak menelan pon susah..Semalam beli Ubat batuk cap Ibu dan Anak..Ubat sepital dah habis satu botol, tak ok2 jugak.

Mood masak pun tak berapa nak datang. Masak lauk2 yg senang, tak lebih 5-10 minit. Nak beli makanan, kompem ade pak 'aji' kan. Huh, i dun like!!

Semalam masak sayur air je. Org ganu panggil sayur masak hening (rasenya la..kalo salah betulkan ek). Guna pucuk midin..Tambah sikit tauhu..Memang makanan orang yang tak berapa nak sihat. Huhu


My peberet


Hari ni plak ikan masak asam. Resepi tengok sini ye..Guna asam kandis. Adik beradik encik asam gelugur gak la. Cuma yang ni rasa pahit2 sikit. Kat kampung2 banyakla. Yang ni pun aku cilok dari umah kat kampung. Heheh..Kebetulan ade banyak, ape lagi, ambik la sikit bawak mai Melaka. Hmm..asam ni femes gak kat Sumatera. Tak caye, search la kat tenet ye..

Ikan masak asam (tu dia asam kandis)
Haiihh..bila la nak baik batuk ni..Penat la batuk. Nak tido pun susah..Baru nak lena, dah terjaga balik..Sob3x..dah jadik cm mata panda dah ni. Nasib baik ade penyejuk mataku sang bunga yang berwarna warni (nak start hobi baru dah nih.ngeh3)..Cuci mata cari kelopak bunga2 segar kat pasar Melaka..Like3


Bunga hatiku..

Hoho..org sakit takleh merapu banyak2..Kena rehat2..Hehe..Alasan si pemalas..Babaii



2 comments:

nur easy said...

mesti bau wangi n segar bga2 tu kan.. best2

Wan Ryna said...

@nur easy
Wangi..memang duk cium ni je la selagi tak kecut..haha..musim org buat bunga rampai untuk maulud nabi =)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...