Thursday, July 11, 2013

Iftar day 2: Ayam Percik

Assalamualaikum

Dah terawih semua?? Hmm..terawih kat umah je la tahun ni. Sambil si kecik panjat2 belakang.. huuu.. memang menduga iman..hihi

Semalam juadah berbuka beli kat param je.. 1st day dah ke param?? wakaka.. Saje, nak rasa mood first day puasa. Nak tengok gelagat orang ramai berkunjung ke bazar ramadhan.. Memang best..stuck dalam jammed memang heaven. ngeh3.. dah sampai taktau apa nak beli. Lat sekali beli nasi pattaya je 2 bekas rm5. lelong sebab masa tu dekat berbuka dah.. Bolehla..malas nak bersesak2 cari makanan lain dah.

Hari ni masak la pulak. Hari2 beli kat param kopak poket wehhh.. heheh... Menu hari ni simple je. Ayam percik, sayur campur, udang goreng. Siap! Benda simple je. tapi nak melayan kerenah anak lagi.. Yang 1 jam anjak jadi 2 jam.. Sabor jela.. nak berdukung je kejenya..

Layan je la gambar2 ni.. Ayam percik versi tak cukup santan. Kalo nak resepi bleh tengok sini. Tapi ni ikan percik. Korang tukar je ikan tu jadi ayam..hehe.. Nak mengadap laptop ni lelama bukan senang pun. Budak kecik asyik nak berkepit je..hangin makk..


Ayam percik ala kelate..


Kombinasi 3 serangkai..heuheu


Sup sayur

Bukan tak suka percik kuah merah tu, taapi tak kena ngan selera sebab tekok kelate mcm ni la..Tambah pulak encik suami yg request. memang kuah putih la faveret dia khenn.. huhu..

Ok, sekian repekan di malam hari. Orang tu dah balik terawih nak moreh plak. Kerang rebus dah ade.. Tinggal nak hidang je. Peace.. jumpa lagi :)



RynaHakimi

2 comments:

JungRara said...

1st day puasa kan..semua excited kot..sya gi bazaar semalam pukul 6.30 byk da lauk habis...huhu

RynaHakimi said...

@JungRara

Samela..masa akak pegi tu banyak yg dah habis. 1st day je kot.. pasni mesti makin kurang ke param. kecuali golongan bujang.heheh

Thursday, July 11, 2013

Iftar day 2: Ayam Percik

Assalamualaikum

Dah terawih semua?? Hmm..terawih kat umah je la tahun ni. Sambil si kecik panjat2 belakang.. huuu.. memang menduga iman..hihi

Semalam juadah berbuka beli kat param je.. 1st day dah ke param?? wakaka.. Saje, nak rasa mood first day puasa. Nak tengok gelagat orang ramai berkunjung ke bazar ramadhan.. Memang best..stuck dalam jammed memang heaven. ngeh3.. dah sampai taktau apa nak beli. Lat sekali beli nasi pattaya je 2 bekas rm5. lelong sebab masa tu dekat berbuka dah.. Bolehla..malas nak bersesak2 cari makanan lain dah.

Hari ni masak la pulak. Hari2 beli kat param kopak poket wehhh.. heheh... Menu hari ni simple je. Ayam percik, sayur campur, udang goreng. Siap! Benda simple je. tapi nak melayan kerenah anak lagi.. Yang 1 jam anjak jadi 2 jam.. Sabor jela.. nak berdukung je kejenya..

Layan je la gambar2 ni.. Ayam percik versi tak cukup santan. Kalo nak resepi bleh tengok sini. Tapi ni ikan percik. Korang tukar je ikan tu jadi ayam..hehe.. Nak mengadap laptop ni lelama bukan senang pun. Budak kecik asyik nak berkepit je..hangin makk..


Ayam percik ala kelate..


Kombinasi 3 serangkai..heuheu


Sup sayur

Bukan tak suka percik kuah merah tu, taapi tak kena ngan selera sebab tekok kelate mcm ni la..Tambah pulak encik suami yg request. memang kuah putih la faveret dia khenn.. huhu..

Ok, sekian repekan di malam hari. Orang tu dah balik terawih nak moreh plak. Kerang rebus dah ade.. Tinggal nak hidang je. Peace.. jumpa lagi :)



RynaHakimi

2 comments:

JungRara said...

1st day puasa kan..semua excited kot..sya gi bazaar semalam pukul 6.30 byk da lauk habis...huhu

RynaHakimi said...

@JungRara

Samela..masa akak pegi tu banyak yg dah habis. 1st day je kot.. pasni mesti makin kurang ke param. kecuali golongan bujang.heheh

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...