Wednesday, November 9, 2011

Sepetang di Tanjung Bidara

Haiiiii..Ryn in da house...ngeh3... Macamla korang ternanti2 my hapdet kan.. Hm, takpe.. Inikan journal kehidupanku.. Apa sahaja memori yang kami lalui bersama akan dicoret di diari hati ini.. Aicehhhhh.. Diari hati la sangat.. Diari rojak ade la..kuikui.. 

Ok, kita kembali kepada topik di atas ye tuan2 dan puan2.. heheh.. Ia kesinambungan dari entry yang sebelumnya, iaitu cerita raya.. petang raya Aidiladha kami ke Pantai Tanjung Bidara.. Terletak dalam Daerah Alor Gajah, dekat juga dengan Masjid Tanah Melaka... 

Dah lama dengar tentang ke'femes'an Tanjung Bidara ni sebagai pusat peranginan.. Cuma tak pernah lagi sampai ke sana  walaupun dah nak masuk setahun lebih menetap di melaka ni..

Sampai sana pun dah petang.. dah nak senja dah pon.. heheh.. From my observation, nak kata pantai ni cantik sangat tak juga.. Lebih cantik Pantai Teluk Kemang dan Pantai Port Dickson.. Pantai Tanjung Bidara ni agak bercerun, tak sesuai sangat untuk mandi-manda.. Especially untuk kanak2.. Tapi kalau diawasi ibu bapa boleh kot.. Tapi masih bahaya (bagi aku la)..

Kalau nak bandingkan dengan PD, pantainya memang landai la.. Duk kat tengah2 laut pun rasanya air masih paras peha kot.. hehe.. Still PD is the best la kan.. Ni pendapat peribadi la kan.. Lain orang lain pandangan.. ye  dop?? (betul la tu :p)

Okesss.. layankan aje gamba2 di bawah... Cakap banyak pon takde pekdah jugak.. Hikhik... Selamat menjamu mata =)

Suasana petang

Jeti Tanjung Bidara

Senja hari

Time dah nak Maghrib

Jalan2 atas jeti

Iye..sy tembam..hukhukhuk

jeti lagi

Ramai juga yang mandi-manda

View 1

View 2

View 3

Awat pasir tepi pantai ni merah2 ek???

View 4

View 5: Cantik awan tu

View 6



2 comments:

cik aisha said...

begitu rupa tanjung bidara......xpernah sampai pun lagi....hehee

RynaHakimi said...

@cik aisha
kite pon 1st time ke sana..huhu ;)

Wednesday, November 9, 2011

Sepetang di Tanjung Bidara

Haiiiii..Ryn in da house...ngeh3... Macamla korang ternanti2 my hapdet kan.. Hm, takpe.. Inikan journal kehidupanku.. Apa sahaja memori yang kami lalui bersama akan dicoret di diari hati ini.. Aicehhhhh.. Diari hati la sangat.. Diari rojak ade la..kuikui.. 

Ok, kita kembali kepada topik di atas ye tuan2 dan puan2.. heheh.. Ia kesinambungan dari entry yang sebelumnya, iaitu cerita raya.. petang raya Aidiladha kami ke Pantai Tanjung Bidara.. Terletak dalam Daerah Alor Gajah, dekat juga dengan Masjid Tanah Melaka... 

Dah lama dengar tentang ke'femes'an Tanjung Bidara ni sebagai pusat peranginan.. Cuma tak pernah lagi sampai ke sana  walaupun dah nak masuk setahun lebih menetap di melaka ni..

Sampai sana pun dah petang.. dah nak senja dah pon.. heheh.. From my observation, nak kata pantai ni cantik sangat tak juga.. Lebih cantik Pantai Teluk Kemang dan Pantai Port Dickson.. Pantai Tanjung Bidara ni agak bercerun, tak sesuai sangat untuk mandi-manda.. Especially untuk kanak2.. Tapi kalau diawasi ibu bapa boleh kot.. Tapi masih bahaya (bagi aku la)..

Kalau nak bandingkan dengan PD, pantainya memang landai la.. Duk kat tengah2 laut pun rasanya air masih paras peha kot.. hehe.. Still PD is the best la kan.. Ni pendapat peribadi la kan.. Lain orang lain pandangan.. ye  dop?? (betul la tu :p)

Okesss.. layankan aje gamba2 di bawah... Cakap banyak pon takde pekdah jugak.. Hikhik... Selamat menjamu mata =)

Suasana petang

Jeti Tanjung Bidara

Senja hari

Time dah nak Maghrib

Jalan2 atas jeti

Iye..sy tembam..hukhukhuk

jeti lagi

Ramai juga yang mandi-manda

View 1

View 2

View 3

Awat pasir tepi pantai ni merah2 ek???

View 4

View 5: Cantik awan tu

View 6



2 comments:

cik aisha said...

begitu rupa tanjung bidara......xpernah sampai pun lagi....hehee

RynaHakimi said...

@cik aisha
kite pon 1st time ke sana..huhu ;)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...