Tuesday, October 18, 2011

Terapi elektrik Alpha One

Assalamulaikum w.b.t....  Selamat petang kawan2 ku sekalian... Ade sape2 yang tengah mengalami sindrom Monday blues dop hari nih?? Hehe.. Soalan cepu emas sungguh.. Jgn stress2.. chill =)

Masih berada di kampung halaman yang indah.. Taknak balik boleh tak?? ahhaha.. Kasihan encik suami keseorangan.. Walaubagaimanapun, dia faham.. Aku balik pun untuk ziarah ayahku yang kurang sihat.. Keadaan beliau ok, he's getting better.. Takde apa2 yang sakit pun.. Cuma ada beberapa tarikh temujanji dengan doktor yang merawat..
 
So, duk kampung lama sket untuk teman my dad.. Tolong2 ceriakan my mom jugak..tak nakla dia pun risau dgn keadaan ayah yang kesihatannya tak menentu..

Okeh, berbalik kepada cerita asal... Hari ni masuk hari ke 2 aku join my parents terapi elektrik kat Alpha One Healthcare centre.. Ada sesiapa pernah pergi tak??? Aku tau pun dari my parents la..  rawatannya free of charge.. 20 minit per sesi iaitu sekali sehari..


Ramai tak?? memang dapat sambutan servis diorang ni *google*



Ni machine terapi elektrik tu *google*


Terapi elektrik ni bagus untuk kesihatan.. Ia dikatakan berkesan untuk merawat penyakit kencing manis, darah tinggi, senggugut, rabun, masalah haid, gout, rheumatism dll.. Lagi info di SINI


Bagaimana ia berfungsi?

Pengguna boleh duduk atau pun baring di atas pelapik khas berelektrod yang disediakan. Sejurus digunakan, BIOS 9000 akan bertindak merangsang peredaran aliran darah ke seluruh tubuh. Alat ini mengguna pakai aplikasi voltan arus elektrik untuk meransang fungsi pencernaan, menyahtoksik dan membaik pulih sel-sel serta menguatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit. Ia juga membantu meneutralkan kandungan asid dalam darah ke tahap Ph yang normal agar pesakit kembali sihat. Setiap sesi hanya mengambil masa kira-kira 20 minit dan boleh ditambah mengikut keperluan.

BIOS 9000 mempunyai lima fungsi utama iaitu untuk:

  •     Mengalirkan arus elektrik untuk merangsang peredaran darah
  •     Membersihkan kotoran dalam saluran darah
  •     Menyelaraskan sistem saraf tidak terkawal
  •     Meningkatkan daya ketahanan serta mengimbangi hormon dalam badan
  •     Membantu membina sel-sel baru
Sumber: AlphaOne


Kepada mereka yang berkemampuan, bolehlah beli machine terus.. Nak buat terapi lama2 pon boleh.. hehe.. Tapi macam aku, idoklah mampu nak belinya.. RM16k kalo tak sialp.. Dah boleh beli kete sebijik kot.. hahaha.. For those yang titik beratkan soal kesihata, jumplah tu mungkin bukan masalah.. Nak sakit/susah senang aje.. Nak sihat balik tu yang payah kan.. So better beringat sebelum kena =)

Keberkesanannya pon dah terbukti.. Ummi ku kata, ada sorang pakcik tu sulunya tak boleh berjalan.. Kena naik 'wilcha' .. Alhamdulillah, berkat usaha beliau yang rajin datang terapi, sekarang dia dah boleh jalan balik.. Truly amazing.. (aku jumpa ngan pakcik tu masa terapi td)

Heh, dah macam jurujual produk plak aku nih.. ekekkeek.. Tapi memang best terapi nih.. Pekerja kat sana pon memang ramah belaka.. Banyak cawangan Alpha One healthcare ni di seluruh Malaysia.. Kat Melaka ada branch nya kat Masjid Al-Azim.. Bolehla selalu pergi nanti..

Okeh.. sekian dulu.. Kepada sahabat yang berminat atau mengalami masalah kesihatan boleh lah berkunjung ke one stop centre yang terdekat.. Percuma je... dun weri be happy.. hehe..



5 comments:

Miss Sunshine said...

ryna.. dulu parent kita pernah cuba jugak... tapi tak tahu lah pulak kalau ada improvement ke tak.. dah lame dah, 3 tahun lepas kot, tapi dah stop pun..

RynaHakimi said...

@Miss Sunshine
Ye ke?? kite baru je tau sal machine ni.huhu.takde improvement ke?? hm..kena buat hari2 baru berkesan kan..,mebi results depends on individu jugak =)

kakchik@ella said...

Hrp2 ayah ryna cepat sembuh.

RynaHakimi said...

@Kak Chik
Thanks ye akak =)

mala said...

salam ... suami saya belikan mesin ni utk ayah saya guna. dia pesakit strok. lumpur sebelah kiri. setahun dah rasanya guna mesin ni tapi tak ada perubahan. kita hanya berusaha Allah yg menentukan. semoga your dad cepat sembuh.

Tuesday, October 18, 2011

Terapi elektrik Alpha One

Assalamulaikum w.b.t....  Selamat petang kawan2 ku sekalian... Ade sape2 yang tengah mengalami sindrom Monday blues dop hari nih?? Hehe.. Soalan cepu emas sungguh.. Jgn stress2.. chill =)

Masih berada di kampung halaman yang indah.. Taknak balik boleh tak?? ahhaha.. Kasihan encik suami keseorangan.. Walaubagaimanapun, dia faham.. Aku balik pun untuk ziarah ayahku yang kurang sihat.. Keadaan beliau ok, he's getting better.. Takde apa2 yang sakit pun.. Cuma ada beberapa tarikh temujanji dengan doktor yang merawat..
 
So, duk kampung lama sket untuk teman my dad.. Tolong2 ceriakan my mom jugak..tak nakla dia pun risau dgn keadaan ayah yang kesihatannya tak menentu..

Okeh, berbalik kepada cerita asal... Hari ni masuk hari ke 2 aku join my parents terapi elektrik kat Alpha One Healthcare centre.. Ada sesiapa pernah pergi tak??? Aku tau pun dari my parents la..  rawatannya free of charge.. 20 minit per sesi iaitu sekali sehari..


Ramai tak?? memang dapat sambutan servis diorang ni *google*



Ni machine terapi elektrik tu *google*


Terapi elektrik ni bagus untuk kesihatan.. Ia dikatakan berkesan untuk merawat penyakit kencing manis, darah tinggi, senggugut, rabun, masalah haid, gout, rheumatism dll.. Lagi info di SINI


Bagaimana ia berfungsi?

Pengguna boleh duduk atau pun baring di atas pelapik khas berelektrod yang disediakan. Sejurus digunakan, BIOS 9000 akan bertindak merangsang peredaran aliran darah ke seluruh tubuh. Alat ini mengguna pakai aplikasi voltan arus elektrik untuk meransang fungsi pencernaan, menyahtoksik dan membaik pulih sel-sel serta menguatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit. Ia juga membantu meneutralkan kandungan asid dalam darah ke tahap Ph yang normal agar pesakit kembali sihat. Setiap sesi hanya mengambil masa kira-kira 20 minit dan boleh ditambah mengikut keperluan.

BIOS 9000 mempunyai lima fungsi utama iaitu untuk:

  •     Mengalirkan arus elektrik untuk merangsang peredaran darah
  •     Membersihkan kotoran dalam saluran darah
  •     Menyelaraskan sistem saraf tidak terkawal
  •     Meningkatkan daya ketahanan serta mengimbangi hormon dalam badan
  •     Membantu membina sel-sel baru
Sumber: AlphaOne


Kepada mereka yang berkemampuan, bolehlah beli machine terus.. Nak buat terapi lama2 pon boleh.. hehe.. Tapi macam aku, idoklah mampu nak belinya.. RM16k kalo tak sialp.. Dah boleh beli kete sebijik kot.. hahaha.. For those yang titik beratkan soal kesihata, jumplah tu mungkin bukan masalah.. Nak sakit/susah senang aje.. Nak sihat balik tu yang payah kan.. So better beringat sebelum kena =)

Keberkesanannya pon dah terbukti.. Ummi ku kata, ada sorang pakcik tu sulunya tak boleh berjalan.. Kena naik 'wilcha' .. Alhamdulillah, berkat usaha beliau yang rajin datang terapi, sekarang dia dah boleh jalan balik.. Truly amazing.. (aku jumpa ngan pakcik tu masa terapi td)

Heh, dah macam jurujual produk plak aku nih.. ekekkeek.. Tapi memang best terapi nih.. Pekerja kat sana pon memang ramah belaka.. Banyak cawangan Alpha One healthcare ni di seluruh Malaysia.. Kat Melaka ada branch nya kat Masjid Al-Azim.. Bolehla selalu pergi nanti..

Okeh.. sekian dulu.. Kepada sahabat yang berminat atau mengalami masalah kesihatan boleh lah berkunjung ke one stop centre yang terdekat.. Percuma je... dun weri be happy.. hehe..



5 comments:

Miss Sunshine said...

ryna.. dulu parent kita pernah cuba jugak... tapi tak tahu lah pulak kalau ada improvement ke tak.. dah lame dah, 3 tahun lepas kot, tapi dah stop pun..

RynaHakimi said...

@Miss Sunshine
Ye ke?? kite baru je tau sal machine ni.huhu.takde improvement ke?? hm..kena buat hari2 baru berkesan kan..,mebi results depends on individu jugak =)

kakchik@ella said...

Hrp2 ayah ryna cepat sembuh.

RynaHakimi said...

@Kak Chik
Thanks ye akak =)

mala said...

salam ... suami saya belikan mesin ni utk ayah saya guna. dia pesakit strok. lumpur sebelah kiri. setahun dah rasanya guna mesin ni tapi tak ada perubahan. kita hanya berusaha Allah yg menentukan. semoga your dad cepat sembuh.

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...