Wednesday, October 12, 2011

Perlukah begini??

Tak habis2 pasal bola bola bola.. Demam Piala Malaysia katekan.. Iye..aku ambil tahu juga sal bola ni (terpengaruh dengan tok laki ku).. Tapi takdela sampai nak emo, meroyan kat wall fb tu kan..


kes kejar bola sebijik pon nak gaduh


Ye, memanglah kalo boleh kita nak team kesayangan kite menang.. Of coz la aku sokong TRW..heheh.. Dalam waktu yang sama, takleh nak nafikan kekuatan pasukan lawan yang memang terer.. Dah memang corak permainan mereka mantap kan.. kalah menang tu adat pertandingan la..

Memang kecewa, pasukan kesayangan kita kalah.. Tapi takdela sampai nak menyumpah seranah pasukan lawan.. Sukan itu hiburan (bak kata ustaz Azhar Idrus).. Tapi janganla sebab hiburan ni umat islam berbalah kan.. Dengan ayat2 yang tak sedap didengar.. haihhhh...Dunia semata2..

Jangan sebab sekali kalah, kemenangan TRW yang dulu2 tu kita buat tak nampak langsung.. Kena balance la kan.. Bila menang dipuja2.. Tapi bila kalah, dikutuk dikeji.. Apekahh??? Tak profesional langsung mentaliti penyokong sebegini.. Soal ref yang tettttttttt tu aku takmau komen..hahaha..off record.. =P

Bagi aku, Penyu ke, kijang ke, dua2 aku sokong.. boleh tak??? hehe.. Aku sayang ganu jugak, sebab i spent most of my time there.. kire tempatku mengenal erti dewasa la kannnn...ecehhhh.. Mana2 pon aku sokong.. Tapi lebih sket la untuk TRW..ekeke..


Comelnyeeeee =) *google*


Sekian repekan di kala perut berkeroncong minta disuap.. Eh, diisi la kan... Disuap tu mulut..hehe.. Udah2 la tu bergaduh.. Kite yang menyokong ni janganlah emo sangat.. 

Support tetap support.. Go go go TRW (walaupun tak yakin akan kesudahannya).. Penyokong tegarmu ini akan tetap menyokongmu.. GKG.. Ade rezeki, ada lah.. kalau tak menang pon, redha je lah.. Kalau dah memang bukan rezeki  (^_^)




7 comments:

Pia said...

"ishh pasal bola pun nak meroyan...tp mmg la itu dah fanatik sangat tu..mcm adik akk selalu pi stadium kalau ada games..akk pulak langsung tk minat bola..."

RynaHakimi said...

@Pia
hehe..tu la kak, susah kalo dah terfanatik.. Boleh gaduh sesama sendiri plak.. Bola bola jugak.. Tp jgn la sampai memaki, mengeji org kan..mcm2 =)

Lelaki Ini said...

tak suka tgk bola..
hehehe

RynaHakimi said...

@lelaki ini
Really?? hehe...jarang dgr lelaki tak minat bola ;)

-Sara- said...

ehehe..sara of coursela sokong penyuuuu..hikkkk

eh sara skang pon cm ambik tau gak hal2 bola nii..pengaruh tok laki..hihi

RynaHakimi said...

@Sara
Hehe..of coz la sokong negeri kita kan.. tapi if kelate kalah, i sokong tganu or t-team..hehehe

Miss Sunshine said...

kelakar ryna ni... terpengaruh dengan suami ye.. kite pun kalau ada geng.. layan je bola ni...
hmm, betul2... tak payah lah fanatik sangat kan... adat permainan, ada kalah, menang... kalau semua nak menang, sape pulak nak kalah.. hehe

Wednesday, October 12, 2011

Perlukah begini??

Tak habis2 pasal bola bola bola.. Demam Piala Malaysia katekan.. Iye..aku ambil tahu juga sal bola ni (terpengaruh dengan tok laki ku).. Tapi takdela sampai nak emo, meroyan kat wall fb tu kan..


kes kejar bola sebijik pon nak gaduh


Ye, memanglah kalo boleh kita nak team kesayangan kite menang.. Of coz la aku sokong TRW..heheh.. Dalam waktu yang sama, takleh nak nafikan kekuatan pasukan lawan yang memang terer.. Dah memang corak permainan mereka mantap kan.. kalah menang tu adat pertandingan la..

Memang kecewa, pasukan kesayangan kita kalah.. Tapi takdela sampai nak menyumpah seranah pasukan lawan.. Sukan itu hiburan (bak kata ustaz Azhar Idrus).. Tapi janganla sebab hiburan ni umat islam berbalah kan.. Dengan ayat2 yang tak sedap didengar.. haihhhh...Dunia semata2..

Jangan sebab sekali kalah, kemenangan TRW yang dulu2 tu kita buat tak nampak langsung.. Kena balance la kan.. Bila menang dipuja2.. Tapi bila kalah, dikutuk dikeji.. Apekahh??? Tak profesional langsung mentaliti penyokong sebegini.. Soal ref yang tettttttttt tu aku takmau komen..hahaha..off record.. =P

Bagi aku, Penyu ke, kijang ke, dua2 aku sokong.. boleh tak??? hehe.. Aku sayang ganu jugak, sebab i spent most of my time there.. kire tempatku mengenal erti dewasa la kannnn...ecehhhh.. Mana2 pon aku sokong.. Tapi lebih sket la untuk TRW..ekeke..


Comelnyeeeee =) *google*


Sekian repekan di kala perut berkeroncong minta disuap.. Eh, diisi la kan... Disuap tu mulut..hehe.. Udah2 la tu bergaduh.. Kite yang menyokong ni janganlah emo sangat.. 

Support tetap support.. Go go go TRW (walaupun tak yakin akan kesudahannya).. Penyokong tegarmu ini akan tetap menyokongmu.. GKG.. Ade rezeki, ada lah.. kalau tak menang pon, redha je lah.. Kalau dah memang bukan rezeki  (^_^)




7 comments:

Pia said...

"ishh pasal bola pun nak meroyan...tp mmg la itu dah fanatik sangat tu..mcm adik akk selalu pi stadium kalau ada games..akk pulak langsung tk minat bola..."

RynaHakimi said...

@Pia
hehe..tu la kak, susah kalo dah terfanatik.. Boleh gaduh sesama sendiri plak.. Bola bola jugak.. Tp jgn la sampai memaki, mengeji org kan..mcm2 =)

Lelaki Ini said...

tak suka tgk bola..
hehehe

RynaHakimi said...

@lelaki ini
Really?? hehe...jarang dgr lelaki tak minat bola ;)

-Sara- said...

ehehe..sara of coursela sokong penyuuuu..hikkkk

eh sara skang pon cm ambik tau gak hal2 bola nii..pengaruh tok laki..hihi

RynaHakimi said...

@Sara
Hehe..of coz la sokong negeri kita kan.. tapi if kelate kalah, i sokong tganu or t-team..hehehe

Miss Sunshine said...

kelakar ryna ni... terpengaruh dengan suami ye.. kite pun kalau ada geng.. layan je bola ni...
hmm, betul2... tak payah lah fanatik sangat kan... adat permainan, ada kalah, menang... kalau semua nak menang, sape pulak nak kalah.. hehe

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...