Friday, September 16, 2011

Take a nap :)

Sekarang ni on da way pulang ke Kota Bharu.. Bila pilot mula ngantuk, terpaksalah cari port sesuai untuk dia tido.. Hehe.. Singgah sebentar di Masjid Bandar Bentong.. Seram jugak bila takde orang lain kat sini.. Nak lepak lame2 pon tak senang.. Al-maklumlah, sekarang ni macam2 perkara tak diingini berlaku..

Lenanya dia tido, same mcm flintsone nih.hehe *google*

Sementara encik pilot tido, co-pilot yang taktau memandu ni amik kesempatan la online jap *Ade lesen, tapi penakut yg amat nak bawak kete*.. Taktau nak buat ape dah kan.. Kasi can la dia tido barang 1/2 jam.. Biar cukup rehat.. Biar lambat asal selamat.. ye tak?? hehe.. 

Dah kedengaran laungan MERDEKA kat sini.. Bukan sambutan pon, cuma ade sorang dua anak2 muda yang tengah excited nak sambut merdeka.. Hmm, merdeka la sangat.. pastu korang gi merempit sane sini.. Bijok sungguh..heheh..

Aku ni takla patriotik sangat, tapi masih ada la semangat kemerdekaan dan keamanan tu.. Alhamdulillah kita masih bernafas di bumi Allah ni dalam situasi aman dan makmur..

Bagi aku, semua tu anugerah dari Allah swt.. Kalo Dia nak kasi tak aman, anytime je.. Jika Allah swt berfirman 'kun fayakun' maka jadilah ia seperti mana kehendakNya.. Kuasa yang takde pada orang lain mahupun PARTI-PARTI politik di Malaysia ini.. hehe.. baik punya kiasan =P


Ihsan Google

Selamat menyambut Kemerdekaan ke 54 dan Selamat Hari Malaysia buat semua rakyat Malaysia.. Untuk encik suami, sekali lagi syg ucapkan Happy Anniversary.. Tido la puas2 ye.. nanti kite sambung perjalanan ke kampung halaman tercinta =)



3 comments:

aleen aiden said...

semoga slamat pegi slamat pulang.. ^_^

RynaHakimi said...

@aleen aiden
Thanks ye aleen :)

nur easy said...

ohoo takut drive ya..;) betul tu. semua nya anugerah Allah

Friday, September 16, 2011

Take a nap :)

Sekarang ni on da way pulang ke Kota Bharu.. Bila pilot mula ngantuk, terpaksalah cari port sesuai untuk dia tido.. Hehe.. Singgah sebentar di Masjid Bandar Bentong.. Seram jugak bila takde orang lain kat sini.. Nak lepak lame2 pon tak senang.. Al-maklumlah, sekarang ni macam2 perkara tak diingini berlaku..

Lenanya dia tido, same mcm flintsone nih.hehe *google*

Sementara encik pilot tido, co-pilot yang taktau memandu ni amik kesempatan la online jap *Ade lesen, tapi penakut yg amat nak bawak kete*.. Taktau nak buat ape dah kan.. Kasi can la dia tido barang 1/2 jam.. Biar cukup rehat.. Biar lambat asal selamat.. ye tak?? hehe.. 

Dah kedengaran laungan MERDEKA kat sini.. Bukan sambutan pon, cuma ade sorang dua anak2 muda yang tengah excited nak sambut merdeka.. Hmm, merdeka la sangat.. pastu korang gi merempit sane sini.. Bijok sungguh..heheh..

Aku ni takla patriotik sangat, tapi masih ada la semangat kemerdekaan dan keamanan tu.. Alhamdulillah kita masih bernafas di bumi Allah ni dalam situasi aman dan makmur..

Bagi aku, semua tu anugerah dari Allah swt.. Kalo Dia nak kasi tak aman, anytime je.. Jika Allah swt berfirman 'kun fayakun' maka jadilah ia seperti mana kehendakNya.. Kuasa yang takde pada orang lain mahupun PARTI-PARTI politik di Malaysia ini.. hehe.. baik punya kiasan =P


Ihsan Google

Selamat menyambut Kemerdekaan ke 54 dan Selamat Hari Malaysia buat semua rakyat Malaysia.. Untuk encik suami, sekali lagi syg ucapkan Happy Anniversary.. Tido la puas2 ye.. nanti kite sambung perjalanan ke kampung halaman tercinta =)



3 comments:

aleen aiden said...

semoga slamat pegi slamat pulang.. ^_^

RynaHakimi said...

@aleen aiden
Thanks ye aleen :)

nur easy said...

ohoo takut drive ya..;) betul tu. semua nya anugerah Allah

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...