Tuesday, September 20, 2011

Cari idea

Assalmualaikum semua... Start online balik bila dah balik Melaka nih.. Duk kampung 2 hari je, banyak masa habis atas kete je (perjalanan dari Melaka ke Kelantan amik mase 8 jam kalo tak jammed/ 12 jam kalo jammed).. 

Duk umah bincang sal majlis pertunangan my sister Feb 2012 nanti.. Kawen pon bulan yang sama, tapi tak decide lagi nak buat majlis serentak atau asing.. Terpulang pada tuan punya badan la kan.. kena tengok bajet jugak..

Untuk majlis tunang tu, aku ditugaskan buat gubahan hantaran (7 dulang) untuk my sis.. Adehh.. tak pernah2 neh.. Bukan ape, nak tempah ngan kedai mahal jugak kan zaman skang nih.. Untuk tunang, design biase2 aje.. Tepek2 aje la kan.huhu. So, tengah gigh kumpul idea nak cari ilham cemana nak bat gubahan ni.. Susah kalo tak kreatif cam aku nih.. Tapi takpe, kite aci letak je bunga banyak2..hehe

Untuk majlis kahwin, adikku mungkin tempah dari orang lain kot.. yela, untuk kawen mestilah hantaran nak semuanya chantekss kan.. Tapi kalo dia berkenan ngan my deko2 + design untuk hantaran tunangnya, pon ape salahnya nak aku buatkan jugak untuk hantaran kawen..eheee..save bajet tu.. *Berangan aje lebih..ngeh3*

Dah kumpul a few designs sebagai rujukan.. semuanya dapat kat Google.. Jom cuci mato dengan rekaan gubahan yang cantek2 nih ;)






Cantik kan?? yang penting simple aje.. Yang towel gubah bentuk buah tu memang pernah tengok org buat.. Boleh jugak nak try nanti.. Kepada owner gambar2 tersebut, minta izin tempek gambar di sini ye.. Tertarik dengan idea gubahan hantaran kalian.. eheheee..

P/s: Teruja plak rase :)


7 comments:

Miss Sunshine said...

Ryna, kite pun tak pandai DIY tau.. sebab tu sume upah orang buat.. hehe

nur easy said...

y chocolate tu cantik. kemas je..;)

RynaHakimi said...

@Miss Sunshine
tu nak try nih..kalo tak menjadi jugak, buh je dal kotak..ikat reben, letak bunga banyak2.haha

@nur easy
cantik kan..simple but nice..sesuai ngan bajet..hehe :)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak pun sedang mencari idea nak gubah hantaran adik ipar kawin bulan 10 nanti... nasib baik 7 hantaran jer.. dah lama tak asah bakat ni.. rasa buntu jugak nak mulakan tugasan.. hehe..

NoEn said...

tuk hantaran kawen kita dulu pn kite wat sendiri tuk 2-2 blah side...jimat woo..tp pening sket pk xnk bg design sama tuk 2-2 side..heheh

RynaHakimi said...

@Kak MaDiHaA
Wah..mesti akak pandai gubah hantaran ni kan?? nak berguru boleh??hehe

@NoEn
Dua2 side NoEn buatkan??wah lagi terer nih!! bleh wat rujukan nanti =)

Hanif said...

pandai buat hantaran yek

Tuesday, September 20, 2011

Cari idea

Assalmualaikum semua... Start online balik bila dah balik Melaka nih.. Duk kampung 2 hari je, banyak masa habis atas kete je (perjalanan dari Melaka ke Kelantan amik mase 8 jam kalo tak jammed/ 12 jam kalo jammed).. 

Duk umah bincang sal majlis pertunangan my sister Feb 2012 nanti.. Kawen pon bulan yang sama, tapi tak decide lagi nak buat majlis serentak atau asing.. Terpulang pada tuan punya badan la kan.. kena tengok bajet jugak..

Untuk majlis tunang tu, aku ditugaskan buat gubahan hantaran (7 dulang) untuk my sis.. Adehh.. tak pernah2 neh.. Bukan ape, nak tempah ngan kedai mahal jugak kan zaman skang nih.. Untuk tunang, design biase2 aje.. Tepek2 aje la kan.huhu. So, tengah gigh kumpul idea nak cari ilham cemana nak bat gubahan ni.. Susah kalo tak kreatif cam aku nih.. Tapi takpe, kite aci letak je bunga banyak2..hehe

Untuk majlis kahwin, adikku mungkin tempah dari orang lain kot.. yela, untuk kawen mestilah hantaran nak semuanya chantekss kan.. Tapi kalo dia berkenan ngan my deko2 + design untuk hantaran tunangnya, pon ape salahnya nak aku buatkan jugak untuk hantaran kawen..eheee..save bajet tu.. *Berangan aje lebih..ngeh3*

Dah kumpul a few designs sebagai rujukan.. semuanya dapat kat Google.. Jom cuci mato dengan rekaan gubahan yang cantek2 nih ;)






Cantik kan?? yang penting simple aje.. Yang towel gubah bentuk buah tu memang pernah tengok org buat.. Boleh jugak nak try nanti.. Kepada owner gambar2 tersebut, minta izin tempek gambar di sini ye.. Tertarik dengan idea gubahan hantaran kalian.. eheheee..

P/s: Teruja plak rase :)


7 comments:

Miss Sunshine said...

Ryna, kite pun tak pandai DIY tau.. sebab tu sume upah orang buat.. hehe

nur easy said...

y chocolate tu cantik. kemas je..;)

RynaHakimi said...

@Miss Sunshine
tu nak try nih..kalo tak menjadi jugak, buh je dal kotak..ikat reben, letak bunga banyak2.haha

@nur easy
cantik kan..simple but nice..sesuai ngan bajet..hehe :)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak pun sedang mencari idea nak gubah hantaran adik ipar kawin bulan 10 nanti... nasib baik 7 hantaran jer.. dah lama tak asah bakat ni.. rasa buntu jugak nak mulakan tugasan.. hehe..

NoEn said...

tuk hantaran kawen kita dulu pn kite wat sendiri tuk 2-2 blah side...jimat woo..tp pening sket pk xnk bg design sama tuk 2-2 side..heheh

RynaHakimi said...

@Kak MaDiHaA
Wah..mesti akak pandai gubah hantaran ni kan?? nak berguru boleh??hehe

@NoEn
Dua2 side NoEn buatkan??wah lagi terer nih!! bleh wat rujukan nanti =)

Hanif said...

pandai buat hantaran yek

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...