Friday, August 26, 2011

Punah harapan

Berlintas langsung dari Kedai mamak Nasi Kandar Pinang Besar Melaka.. Hehe.. Kes broadband yang masih belum berbayar.. Malas aih nak bayor.. nak setel seme untuk raya dulu.. Huhu.. Esok lusa la baru bayar.. Bila la encik Celcom ni nak bagi service free... Untuk sebulan pon ok dah.. hikhi.. banyak cantik.. nak masuk toilet pon kena bayar.. de hati nak pree.. ngeh3

Google

Oh ye, nak citer hari ni gigih buat Apam dot2.. Tapi bukan jadi dot.. Kedot2 ade la.. Wakakaka.. Gambar tak di tempek kat sini kerana rupanya yang huduh itu.. Walaupun encik suami pujuk kate kiut, takkan ku termakan dengan kata2 manismu itu..haha..

Nak buat apam dot2 ni memang memerlukan mixer ye kawan2.. Bukan tak boleh main putar je ngan tangan.. memang boleh, tapi tahap kesabaran kena tinggi la kan.. 30minit memang untuk kasi kembang bahan A.. Bahan B kena tambah lagi 30 minit.. Aiyohhh.. rase dah naik muscle lengan aku ni.. Hehee.. gara2 mixer tak berfungsi.. dan2 je nak rosak.. dah la baru beli.. Terus semangat yang berkobar hilang lenyap begitu saje..

Rupa apam tu tak berapa nak cantik.. Warna dah ok.. rasa pon dah cun.. Kan best kalo dapat apam dot2 yang comel cenggini.. Hurmm..silap aku jugak, lupa balut tudung pengukus tu ngan kain.. maunya tak huduh rupa apam nih..ahaks! Nak buat cemana kan, terlupa la plak =P

Entah sape punya apam dot2 ni.. Pinjam dari Google =)

Takpe2, practice make perfect.. Nanti nak buat lagi.. best time guna piping tu.. Kejap tadi baru pergi tukar mixer.. Lagi 3 minggu baru dapat yang baru.. Ni la akibatnya bila beli barangan elektrik murah.. Ade aje problemnya.. Nampak gayanya kena cancel la nak buat kek lapis untuk raya.. Takde mixer, semua semangat sudah hilang.. Buat aje kek batik.. Kek paling senang di dunia.. hehe..

Minggu depan dah nak raya.. Lusa balik kampung.. yiehaaaaa.. balik kampung...ho ho ho balik kampung...lalalaala... *Mode teruja ;)*




3 comments:

Miss Sunshine said...

Alaaa.. ryna, nak tengok apam yang ryna buat tu... Ryna, kita suka tengok apam dot2 tu.. comel kan..

nur easy said...

nama pun apam, rasa tentu sama, tp kita tetap teringin nak rasa apam dot2 ni jg..hehe eh eh best nya mood balik kg .. selamat balik beraya ya ;)

Dinda Iva said...

xpe2 jangan mudah putus asa..nanti leh buat lagikan...hehehe... at least kita dah tau ape kelemahan dalam buat apam dot2 ni...hehehe

Friday, August 26, 2011

Punah harapan

Berlintas langsung dari Kedai mamak Nasi Kandar Pinang Besar Melaka.. Hehe.. Kes broadband yang masih belum berbayar.. Malas aih nak bayor.. nak setel seme untuk raya dulu.. Huhu.. Esok lusa la baru bayar.. Bila la encik Celcom ni nak bagi service free... Untuk sebulan pon ok dah.. hikhi.. banyak cantik.. nak masuk toilet pon kena bayar.. de hati nak pree.. ngeh3

Google

Oh ye, nak citer hari ni gigih buat Apam dot2.. Tapi bukan jadi dot.. Kedot2 ade la.. Wakakaka.. Gambar tak di tempek kat sini kerana rupanya yang huduh itu.. Walaupun encik suami pujuk kate kiut, takkan ku termakan dengan kata2 manismu itu..haha..

Nak buat apam dot2 ni memang memerlukan mixer ye kawan2.. Bukan tak boleh main putar je ngan tangan.. memang boleh, tapi tahap kesabaran kena tinggi la kan.. 30minit memang untuk kasi kembang bahan A.. Bahan B kena tambah lagi 30 minit.. Aiyohhh.. rase dah naik muscle lengan aku ni.. Hehee.. gara2 mixer tak berfungsi.. dan2 je nak rosak.. dah la baru beli.. Terus semangat yang berkobar hilang lenyap begitu saje..

Rupa apam tu tak berapa nak cantik.. Warna dah ok.. rasa pon dah cun.. Kan best kalo dapat apam dot2 yang comel cenggini.. Hurmm..silap aku jugak, lupa balut tudung pengukus tu ngan kain.. maunya tak huduh rupa apam nih..ahaks! Nak buat cemana kan, terlupa la plak =P

Entah sape punya apam dot2 ni.. Pinjam dari Google =)

Takpe2, practice make perfect.. Nanti nak buat lagi.. best time guna piping tu.. Kejap tadi baru pergi tukar mixer.. Lagi 3 minggu baru dapat yang baru.. Ni la akibatnya bila beli barangan elektrik murah.. Ade aje problemnya.. Nampak gayanya kena cancel la nak buat kek lapis untuk raya.. Takde mixer, semua semangat sudah hilang.. Buat aje kek batik.. Kek paling senang di dunia.. hehe..

Minggu depan dah nak raya.. Lusa balik kampung.. yiehaaaaa.. balik kampung...ho ho ho balik kampung...lalalaala... *Mode teruja ;)*




3 comments:

Miss Sunshine said...

Alaaa.. ryna, nak tengok apam yang ryna buat tu... Ryna, kita suka tengok apam dot2 tu.. comel kan..

nur easy said...

nama pun apam, rasa tentu sama, tp kita tetap teringin nak rasa apam dot2 ni jg..hehe eh eh best nya mood balik kg .. selamat balik beraya ya ;)

Dinda Iva said...

xpe2 jangan mudah putus asa..nanti leh buat lagikan...hehehe... at least kita dah tau ape kelemahan dalam buat apam dot2 ni...hehehe

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...