Sayur kailan goreng ikan masin ni memang menu wajib setiap kali makan kat kedai or restoran..Sedap wehh.. So, kali ni masak sendiri la plak.. Best dimakan ngan tomyam campur.. nanti karang2 la citer sal tomyam ek...eheh
Meh nak share resepi kailan goreng yang simple nih..Sodap hingga menjilat pinggan..ngeh3 (mane tau sedap??? try pon belum =p)
RESEPI KAILAN GORENG IKAN MASIN
Bahan2
- Seikat kailan
- 1 keping/potong ikan tenggiri masin
- 2 ulas bwg putih-tumbuk
- 3 ulas bawang merah-tumbuk
- Sedikit sos tiram
- Sedikit sos ikan
- sebiji cili merah
- Potong sayur dan asingkan daun serta batangnya (potong nipis2)..
- Tumis isi ikan tenggiri yang dipotong dadu hingga garing.. kemudian masukkan bawang yg ditumbuk tadi
- Masukkan sos tiram, sos ikan dan sedikit air..Kacau seketika
- Masukkan pula batang kailan yang dipotong nipis.. Bila dah empuk, masukkan daun kailan, dan hirisan cili merah.. Masak lagi hingga layu
- Siap
2 comments:
mmg sedap ni plus tomyam ;)
@nur easy
pakej tu..hehehe ;)
Post a Comment