Friday, August 5, 2011

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan

Terlambatkah aku?? hari ni hari ke-4 umat islam menyambut bulan Ramadhan.. Kire ok la kan..takla lambat sangat kan kan kan?? ehe..

Google


Seminggu berdiam diri.. Pulang ke kampung dan berumah di hospital HRPZ, menemani ayahanda yang kurang sihat.. Alhamdulillah, keadaan beliau sudah bertambah baik.. Dan aku sangat2 la gumbira.. Mungkin kekuatan ayahku bangkit bila tengok anak2 yang jauh di perantauan pulang menziarah..Best gak tido kat sepital nih..walaupun berlantaikan simen je, sejuk mengalahkan duk Cameron Highland.. Demi ayahanda tercinta, tido kat kaki lima hospital pun aku sanggup.siyes wehh.

Sumber: Google

Sedih bila tengok keadaan ayah terlantar di hospital.. Tapi adikku yang keje nurse tu cakap ayah tak ape2..Masalah jantung tu dah dapat diatasi.. Syukur Alhamdulillah.. Ayah pon tak risau2 lagi.. Ternyata ada hikmah di sebalik kejadian ini.. Bukan selalu dapat berkumpul anak beranak kan (kecuali raya..hehe)

Bila ayah dah benar2 sihat, barulah aku balik ke Melaka nih.. Encik suami yang sakit kaki sanggup drive 10 jam gi amik aku yang duk kat kampung.. Lama sangat kena tinggal la tu..hehe.. Oh ye, kaki encik suami terseliuh akibat masuk longkang.. Aisehhh..cemana la boleh tak nampak longkang tu?? Berangan ye bang?? ke angau sebab kena tinggal lama2?? heheh

Hope Ramadhan tahun ini memberi 1001 keberkatan buat kami sekeluarga.. Untuk Ummi dan We di kampung, na doakan kalian sentiasa dimurahkan rezeki dan dilimpahi rahmat dariNya.. Buat sanak saudara dan sahabat handai yang tak putus2 doakan kesembuhan ayahandaku, terima kasihku ucapkan.. Tak terbalas rasanya.. Hanya Dia yang layak memberi 'ganjaran' buat kalian..

P/s: Selamat berpuasa buat semua umat Islam =)



3 comments:

Dinda Iva said...

Salam Ramadhan Ryna...
Lama xberblog...huhuhu
Moga Ramadhan kali ni lebih rahmat yang dilimpahkanNya keatas ryna sekeluarga yea...
moga ur father lekas2 baik...ryna pon jaga diri yea..hehehe

nur easy said...

alhamdulillah..moga kesihatannya btambah baik

RynaHakimi said...

@Iva
Lama tak bertanya kabar kan..kite pon lately jarang masuk blog ni..duk kampung, line tenet slow sket..huhu..

To iva, selamat berpuasa jugak ye..Semoga hidup iva dan keluarga diberkati selalu..amiin :)

@Nur easy
harap begitulah..buat masa sekarang ni kena bergantung pd ubat-ubatan la..nak cepat sihat kan.huhu..thanks ye ez =)

Friday, August 5, 2011

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan

Terlambatkah aku?? hari ni hari ke-4 umat islam menyambut bulan Ramadhan.. Kire ok la kan..takla lambat sangat kan kan kan?? ehe..

Google


Seminggu berdiam diri.. Pulang ke kampung dan berumah di hospital HRPZ, menemani ayahanda yang kurang sihat.. Alhamdulillah, keadaan beliau sudah bertambah baik.. Dan aku sangat2 la gumbira.. Mungkin kekuatan ayahku bangkit bila tengok anak2 yang jauh di perantauan pulang menziarah..Best gak tido kat sepital nih..walaupun berlantaikan simen je, sejuk mengalahkan duk Cameron Highland.. Demi ayahanda tercinta, tido kat kaki lima hospital pun aku sanggup.siyes wehh.

Sumber: Google

Sedih bila tengok keadaan ayah terlantar di hospital.. Tapi adikku yang keje nurse tu cakap ayah tak ape2..Masalah jantung tu dah dapat diatasi.. Syukur Alhamdulillah.. Ayah pon tak risau2 lagi.. Ternyata ada hikmah di sebalik kejadian ini.. Bukan selalu dapat berkumpul anak beranak kan (kecuali raya..hehe)

Bila ayah dah benar2 sihat, barulah aku balik ke Melaka nih.. Encik suami yang sakit kaki sanggup drive 10 jam gi amik aku yang duk kat kampung.. Lama sangat kena tinggal la tu..hehe.. Oh ye, kaki encik suami terseliuh akibat masuk longkang.. Aisehhh..cemana la boleh tak nampak longkang tu?? Berangan ye bang?? ke angau sebab kena tinggal lama2?? heheh

Hope Ramadhan tahun ini memberi 1001 keberkatan buat kami sekeluarga.. Untuk Ummi dan We di kampung, na doakan kalian sentiasa dimurahkan rezeki dan dilimpahi rahmat dariNya.. Buat sanak saudara dan sahabat handai yang tak putus2 doakan kesembuhan ayahandaku, terima kasihku ucapkan.. Tak terbalas rasanya.. Hanya Dia yang layak memberi 'ganjaran' buat kalian..

P/s: Selamat berpuasa buat semua umat Islam =)



3 comments:

Dinda Iva said...

Salam Ramadhan Ryna...
Lama xberblog...huhuhu
Moga Ramadhan kali ni lebih rahmat yang dilimpahkanNya keatas ryna sekeluarga yea...
moga ur father lekas2 baik...ryna pon jaga diri yea..hehehe

nur easy said...

alhamdulillah..moga kesihatannya btambah baik

RynaHakimi said...

@Iva
Lama tak bertanya kabar kan..kite pon lately jarang masuk blog ni..duk kampung, line tenet slow sket..huhu..

To iva, selamat berpuasa jugak ye..Semoga hidup iva dan keluarga diberkati selalu..amiin :)

@Nur easy
harap begitulah..buat masa sekarang ni kena bergantung pd ubat-ubatan la..nak cepat sihat kan.huhu..thanks ye ez =)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...