Friday, July 8, 2011

wow!! meriah ;)



Heh, dah macam pizza plak aku tengok..hehe.. padahal telur dadar je pun..goreng guna non-stick pan yang wat masak roti jala tu.. Konon nak kelainan la kan..campak sayur banyak2.. Hmm, sedap jugak.. tambah pulak makan dengan sambal ikan sardin..melelehhh...ehee



Sedap tak kombinasi ni?? Rugila kalo ade yang tak gemar makan kuah sardin ni.. lauk lain memang tak pandang la kalau dah masak ni.. Walaupun tumis simple je, dah cukup buat perut konyang..heh

Untuk telur dadar tu, aku letak mayonis dan sedikit susu segar..ala2 omelet pon ye jugak..hentam jela.. goreng mcm ni kurang sikit penggunaan minyak.. sayur pon banyak.. menu yang menyihatkan..hehe..

Masakan yang simple pon boleh jadi sedap giler kalo dimasak dengan kasih sayang.. yang penting ikhlas tu kena ada.. baru segalanya menjadi..ceeewah..mcm tazkirah la pulak..ekeke..ok, jumpa lagi di next entry =)


P/s: Kelantan menang Liga super.. Hoyeah!!!! aku hepi giler..tahniah TRW..korang memang terbaikkkk!!! \(^_^)/

9 comments:

mira blur said...

uit, sedapnya..
grrrreekkk...perut saya bunyi la

cik cek said...

Ryna...

Rugi sapa tak suka sardin kan Ryna...fav kak cek tu...mkn lak ngan telur dadar bermayonis...perghhh...sedapnya...:)

RynaHakimi said...

@mira blur
hehe..memang sedap..hari2 makan mcm ni pon takpe..berselera sungguh ;)

@cik cek
Sedap kan kak makan mcm ni..time picnic selalu jugak bawa bekal ni..menu wajib gitu..kita kongsi selera yg sama..hehe

kakchik@ella said...

uikkk?? tak leh tengok lama2. KC posa!! Hihi

♫ mokwo® ♫ said...

setuju nagettt..kasih sayang adalah bahan yg tak dak dlm masakan beli...mokwo pun ingat nak masak sardin gak lahh ari nih!! hihi..kopi kat !!

Siti Arfah said...

Yg simple tu la sedp gle. hehe. Ha,ah tlur dadar tu dh npk cm pizza je. hehe. Em mmg sedp kombinasi dua2 neh. Terbaik .:)

RynaHakimi said...

@KC
uikss..kang batal pose kang..hehe =)

@mokwo
kopi la mokwo weh..hehe..menu sedap nih ;)

@ct arfah
memang terbaikkk!!! =)

-Sara- said...

mati2 sara ingatkn piza td..hehe

RynaHakimi said...

@Sara
ahaks..sara tertipu..hehe..telur dadar tuuuu..klon piza..ekekek ;P

Friday, July 8, 2011

wow!! meriah ;)



Heh, dah macam pizza plak aku tengok..hehe.. padahal telur dadar je pun..goreng guna non-stick pan yang wat masak roti jala tu.. Konon nak kelainan la kan..campak sayur banyak2.. Hmm, sedap jugak.. tambah pulak makan dengan sambal ikan sardin..melelehhh...ehee



Sedap tak kombinasi ni?? Rugila kalo ade yang tak gemar makan kuah sardin ni.. lauk lain memang tak pandang la kalau dah masak ni.. Walaupun tumis simple je, dah cukup buat perut konyang..heh

Untuk telur dadar tu, aku letak mayonis dan sedikit susu segar..ala2 omelet pon ye jugak..hentam jela.. goreng mcm ni kurang sikit penggunaan minyak.. sayur pon banyak.. menu yang menyihatkan..hehe..

Masakan yang simple pon boleh jadi sedap giler kalo dimasak dengan kasih sayang.. yang penting ikhlas tu kena ada.. baru segalanya menjadi..ceeewah..mcm tazkirah la pulak..ekeke..ok, jumpa lagi di next entry =)


P/s: Kelantan menang Liga super.. Hoyeah!!!! aku hepi giler..tahniah TRW..korang memang terbaikkkk!!! \(^_^)/

9 comments:

mira blur said...

uit, sedapnya..
grrrreekkk...perut saya bunyi la

cik cek said...

Ryna...

Rugi sapa tak suka sardin kan Ryna...fav kak cek tu...mkn lak ngan telur dadar bermayonis...perghhh...sedapnya...:)

RynaHakimi said...

@mira blur
hehe..memang sedap..hari2 makan mcm ni pon takpe..berselera sungguh ;)

@cik cek
Sedap kan kak makan mcm ni..time picnic selalu jugak bawa bekal ni..menu wajib gitu..kita kongsi selera yg sama..hehe

kakchik@ella said...

uikkk?? tak leh tengok lama2. KC posa!! Hihi

♫ mokwo® ♫ said...

setuju nagettt..kasih sayang adalah bahan yg tak dak dlm masakan beli...mokwo pun ingat nak masak sardin gak lahh ari nih!! hihi..kopi kat !!

Siti Arfah said...

Yg simple tu la sedp gle. hehe. Ha,ah tlur dadar tu dh npk cm pizza je. hehe. Em mmg sedp kombinasi dua2 neh. Terbaik .:)

RynaHakimi said...

@KC
uikss..kang batal pose kang..hehe =)

@mokwo
kopi la mokwo weh..hehe..menu sedap nih ;)

@ct arfah
memang terbaikkk!!! =)

-Sara- said...

mati2 sara ingatkn piza td..hehe

RynaHakimi said...

@Sara
ahaks..sara tertipu..hehe..telur dadar tuuuu..klon piza..ekekek ;P

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...