Friday, May 6, 2011

Orang memberi, kita merasa =)

Alhamdulillah, murah rezeki.. Ade yang sudi huluq kuih yang sedap ni.. satu polisteren besar dia bagi tau.. Sedap plak tu


Sedap nih!!!

Haa, jangan tengok saje.. Korang kenal tak ni kuih ape?? Hmm.. aku pon dulu ingat ni kuih donat hangit..hehe

Nama kuih ni peneram..Em, ade jugak yang panggil penderam..Dan yang takleh blah, dikenali jugak sebagai telinga keling.. Ish3, sapela yang bagi name ni ek?? ehee..

Tadi search resepi kuih ni kat my.resipi, nampak senang je cara buatnya..Nanti ada masa nak cuba la..Tapi tak tahan tekak makan kuih ni sebab manis sangat.. Banyak sangat buh gula melaka kot.. Kena minum satu jag air bila makan kuih ni =P

Terima kasih ye pakcik Burn a.k.a ofismate hubby sebab bagi kuih ni kpd kami..Ehe, sebagai balasan terimalah sebotol budu dari kami..ekekek..sebab stok budu banyak, bagi la sebotol untuk dia..Lagi pon memang feberet pakcik tu jugak..Sape kate orang Melaka tak makan budu?? pandai2 je korang..hehe

Ok, cukup sampai sini dulu..Sambung karang pula ye, kalo rajin la kan  (^___^)


9 comments:

Azariah Kamis said...

sedap kuih nih kan..
aza suka
:)

nur easy said...

wah2.. petang2 ni, wat teringat2 kuih ni lak.. hehe

RynaHakimi said...

@azariah
ha'ah, sy pun suka..sedap kuih ni..yummy =)

@nur easy
makan petang2 ngn teh O memang sodap..hehe ;)

~SYAZ~ said...

wahh!!!
syaz dah lama teringin nak buat kuih ni kak..
sedap wo0o0..
lagi2 kalau mkn masih panas2 tu..
pergh!

Miss Sunshine said...

makanan feveret ni.... lapar nye...

RynaHakimi said...

@Syaz
Syaz kan suka buat kuih..ha, yang ni senang..dah try nanti boleh pos kat akak ye..hehe =)

@Miss Sunshine
sedap, tapi manis sangat kan?? hehe..

fisa othman said...

saya suka kuih ni...tapi tang manis tu laa yg buat saya kembung minum air kosong..hehehe

sha said...

wah, nak sikit... teringin la plak makan benderam ni.. malam tadi kawan duk sebut2..

jom buang word verification
http://sha-myheart.blogspot.com/2011/03/tutorial.html

RynaHakimi said...

@fisa
Tula..memang kembung perut la, asyik duk togok air je..hehhe..

@sha
hehe..nanti chek depan pintu akak dah anta 1 tipuware benderam nih..kekeke =P

Friday, May 6, 2011

Orang memberi, kita merasa =)

Alhamdulillah, murah rezeki.. Ade yang sudi huluq kuih yang sedap ni.. satu polisteren besar dia bagi tau.. Sedap plak tu


Sedap nih!!!

Haa, jangan tengok saje.. Korang kenal tak ni kuih ape?? Hmm.. aku pon dulu ingat ni kuih donat hangit..hehe

Nama kuih ni peneram..Em, ade jugak yang panggil penderam..Dan yang takleh blah, dikenali jugak sebagai telinga keling.. Ish3, sapela yang bagi name ni ek?? ehee..

Tadi search resepi kuih ni kat my.resipi, nampak senang je cara buatnya..Nanti ada masa nak cuba la..Tapi tak tahan tekak makan kuih ni sebab manis sangat.. Banyak sangat buh gula melaka kot.. Kena minum satu jag air bila makan kuih ni =P

Terima kasih ye pakcik Burn a.k.a ofismate hubby sebab bagi kuih ni kpd kami..Ehe, sebagai balasan terimalah sebotol budu dari kami..ekekek..sebab stok budu banyak, bagi la sebotol untuk dia..Lagi pon memang feberet pakcik tu jugak..Sape kate orang Melaka tak makan budu?? pandai2 je korang..hehe

Ok, cukup sampai sini dulu..Sambung karang pula ye, kalo rajin la kan  (^___^)


9 comments:

Azariah Kamis said...

sedap kuih nih kan..
aza suka
:)

nur easy said...

wah2.. petang2 ni, wat teringat2 kuih ni lak.. hehe

RynaHakimi said...

@azariah
ha'ah, sy pun suka..sedap kuih ni..yummy =)

@nur easy
makan petang2 ngn teh O memang sodap..hehe ;)

~SYAZ~ said...

wahh!!!
syaz dah lama teringin nak buat kuih ni kak..
sedap wo0o0..
lagi2 kalau mkn masih panas2 tu..
pergh!

Miss Sunshine said...

makanan feveret ni.... lapar nye...

RynaHakimi said...

@Syaz
Syaz kan suka buat kuih..ha, yang ni senang..dah try nanti boleh pos kat akak ye..hehe =)

@Miss Sunshine
sedap, tapi manis sangat kan?? hehe..

fisa othman said...

saya suka kuih ni...tapi tang manis tu laa yg buat saya kembung minum air kosong..hehehe

sha said...

wah, nak sikit... teringin la plak makan benderam ni.. malam tadi kawan duk sebut2..

jom buang word verification
http://sha-myheart.blogspot.com/2011/03/tutorial.html

RynaHakimi said...

@fisa
Tula..memang kembung perut la, asyik duk togok air je..hehhe..

@sha
hehe..nanti chek depan pintu akak dah anta 1 tipuware benderam nih..kekeke =P

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...