Tuesday, May 17, 2011

Down...

Nampak gayanya plan nak bercuti ke Langkawi aka family trip terpaksa dibatalkan.. Me n hubby je kot yang tak pergi.. Yang lain teruskan agenda seperti biasa

Tuhan je tahu betapa kecewanya hati ni.. Yela, bukan selalu boleh berkumpul satu family kan.. Gara2 kononnya 'masalah teknikal' yang dicetuskan oleh pihak tertentu.. Gagal bayar gaji pekerja.. Gaji bulan ni masuk bulan depan..Tak ke bengong namanya tu.. Ke kasar sangat?? ok la..tak ke menyusahkan orang tu.. wat keje macam t***

Pic from Google

Yup..kami yang masih berdua ni mungkin tak rasa sangat tempiasnya.. tapi yang ada anak sekolah, nak bayar bil itu ini, semua nak guna wang kan..haiiih..Nasib baik ada saving.. Tapi sangat2 terkilan sebab tak jadi join trip tu..

Lepas ni serius hubby nak cari kerja tempat lain.. Sebelum ni pun bukan takde offer.. Dia yang tolak sebab nak cukupkan setahun kat situ kan.. tapi kalau sampai tahap nak ambil kesempatan macam ni, sorry la.. Orang2 atas sedap je duk goyang kaki.. Org duk sibuk kerja dia duk ulang alik main Golf.. Elok la kan..Duit kampeni abih kat situ je la kan.. pandai sangat uruskan syarikat..Habisnya kami ni makan pasir sampai hujung bulan..banyak ko punya cantik

*P/s: Sorryla ayat2 entry ni agak kasar..Den nak lopeh geram nih..huwaaa!!!!!!!!


8 comments:

cik cek said...

Kak Cek paham sgt situasi Ryna....sabo2....

:: zara :: said...

Ish..company apa ni?berenti je la..xreliable.
klu aku mst ngamuk gila.cmne nk byr sewa umah,loan kereta sume..sdgkan dpt gaji bln pn leh abes b4 ujung bln lg..hehe :P

nur easy said...

sabar2..apa lg y boleh dibuat kn. mudah2an nanti gantinya lbh baik ;)

Miss Sunshine said...

Ryna, kalau kes cmni... boleh buat aduan kat mane2 tak? sabar ryna... kakak ipar kita pernah rase cmni jugak... sakit hati betul...

nik anna said...

ur situation same wif me...tp gaji tu mmg d bayar tepat pd mse nye..cuma bos x jg company..duk ulang alik main golf..gilak kn.. kite yg duk ofis ni la yg kena attact ngn org luar psl paymet..hu3

RynaHakimi said...

@cik cek
memang geram jadinya kak..kita dah plan lame dah..tgk2 tak jadik

@zara
tula..banyak bende nak setel..byr sewa umah, kete, etc..bongok punya ceo..mengabihkan duit kolej je keje..

@nur easy
harapnya begitula..hope ni pertama dan terakhir benda ni berlaku..sabor je la

@Miss Sunshine
taktau la awk..kalo nak mengadu pun taktau kat sape..org atas tu baik giler kot dgn golongan menteri2..tu yang uk asyik main golf..kebajikan pekerja tak jaga..hampeh

@nik anna
kalau gaji bayar on time kira ok lagi la..Ni dah la gaji tak masuk, dia duk jelajah dunia main golf ngn vip2 mane tah..Hubby cakap banyak bende terpaksa kena cancel sebab dia takde kat ofis..menyusahkan org betul la

MamaAsyraaf said...

sabar san.. san, kalu make sardin hari2 2, ore kayo tu.. mugo sardin mahal kan loni.. hehehe.. xpola, x g lgkawi. lain kali blh plan lg g jalan2..

RynaHakimi said...

@MamaAsyraaf
Tula..terpaksala cancel..takde rezeki nak ke sana..next time la pulak plan..huhu

Tuesday, May 17, 2011

Down...

Nampak gayanya plan nak bercuti ke Langkawi aka family trip terpaksa dibatalkan.. Me n hubby je kot yang tak pergi.. Yang lain teruskan agenda seperti biasa

Tuhan je tahu betapa kecewanya hati ni.. Yela, bukan selalu boleh berkumpul satu family kan.. Gara2 kononnya 'masalah teknikal' yang dicetuskan oleh pihak tertentu.. Gagal bayar gaji pekerja.. Gaji bulan ni masuk bulan depan..Tak ke bengong namanya tu.. Ke kasar sangat?? ok la..tak ke menyusahkan orang tu.. wat keje macam t***

Pic from Google

Yup..kami yang masih berdua ni mungkin tak rasa sangat tempiasnya.. tapi yang ada anak sekolah, nak bayar bil itu ini, semua nak guna wang kan..haiiih..Nasib baik ada saving.. Tapi sangat2 terkilan sebab tak jadi join trip tu..

Lepas ni serius hubby nak cari kerja tempat lain.. Sebelum ni pun bukan takde offer.. Dia yang tolak sebab nak cukupkan setahun kat situ kan.. tapi kalau sampai tahap nak ambil kesempatan macam ni, sorry la.. Orang2 atas sedap je duk goyang kaki.. Org duk sibuk kerja dia duk ulang alik main Golf.. Elok la kan..Duit kampeni abih kat situ je la kan.. pandai sangat uruskan syarikat..Habisnya kami ni makan pasir sampai hujung bulan..banyak ko punya cantik

*P/s: Sorryla ayat2 entry ni agak kasar..Den nak lopeh geram nih..huwaaa!!!!!!!!


8 comments:

cik cek said...

Kak Cek paham sgt situasi Ryna....sabo2....

:: zara :: said...

Ish..company apa ni?berenti je la..xreliable.
klu aku mst ngamuk gila.cmne nk byr sewa umah,loan kereta sume..sdgkan dpt gaji bln pn leh abes b4 ujung bln lg..hehe :P

nur easy said...

sabar2..apa lg y boleh dibuat kn. mudah2an nanti gantinya lbh baik ;)

Miss Sunshine said...

Ryna, kalau kes cmni... boleh buat aduan kat mane2 tak? sabar ryna... kakak ipar kita pernah rase cmni jugak... sakit hati betul...

nik anna said...

ur situation same wif me...tp gaji tu mmg d bayar tepat pd mse nye..cuma bos x jg company..duk ulang alik main golf..gilak kn.. kite yg duk ofis ni la yg kena attact ngn org luar psl paymet..hu3

RynaHakimi said...

@cik cek
memang geram jadinya kak..kita dah plan lame dah..tgk2 tak jadik

@zara
tula..banyak bende nak setel..byr sewa umah, kete, etc..bongok punya ceo..mengabihkan duit kolej je keje..

@nur easy
harapnya begitula..hope ni pertama dan terakhir benda ni berlaku..sabor je la

@Miss Sunshine
taktau la awk..kalo nak mengadu pun taktau kat sape..org atas tu baik giler kot dgn golongan menteri2..tu yang uk asyik main golf..kebajikan pekerja tak jaga..hampeh

@nik anna
kalau gaji bayar on time kira ok lagi la..Ni dah la gaji tak masuk, dia duk jelajah dunia main golf ngn vip2 mane tah..Hubby cakap banyak bende terpaksa kena cancel sebab dia takde kat ofis..menyusahkan org betul la

MamaAsyraaf said...

sabar san.. san, kalu make sardin hari2 2, ore kayo tu.. mugo sardin mahal kan loni.. hehehe.. xpola, x g lgkawi. lain kali blh plan lg g jalan2..

RynaHakimi said...

@MamaAsyraaf
Tula..terpaksala cancel..takde rezeki nak ke sana..next time la pulak plan..huhu

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...