Monday, May 9, 2011

Cendol oh cendol!!

Entry ni sepatutnya tulis semalam...Tapi sebab nonton Dilwale Dulhaniya Le Jayenge semalam, tepaksalah aku curang ngan blog ni seketika..muahaha..Shah Rukh Khan punya pasal la kan..My hubby yang tak pernah2 stay up tengok hindustan pon dah berjangkit jugak..Ngantuk2 pon, tunggu jugak semata2 nak dengar lagu Tujhe Dekha To..

FYI, malam sebelum tu aku langsung tak tido dan memang tak dapat tido..Mungkin sebab dah terover tido petang tu.. So, semalam layan hindustan ngan mata panda..Lantaklah, janji dapat tegok my feberet movie nih... =P

Pagi semalam ke Jasin, jalan2.. Takde motif pon gi sana.. Tibe2 je terlintas kat fikiran encik suami nak ke sana.. Kat sana, singgah kat kedai RM2.. Memang rambang mata taktau nak pilih ape sebab barang memang murah2..Terutamanya barang2 dapo.. Next week nak pegi lagi.. Mau beli loyang, konon nak belajor buat kek la kan..hehe

Dalam perjalanan pulang, perut mula berkeroncong minta diisi..Hmm, dah plan nak masak bila balik umah nanti.. Jadi kami decide nak singgah gerai yang ada jual Cendol Pulut Tapai..Tapi sini takde jual cendol yang ada tapai.. Nape ek?? Kat KB memang femes la CPT nih..


Ihsan Google


Sampai kat satu tempat, nampak gerai yang berderet2 kat tepi jalan..Nampak macam orang jual cendol..So, kami pon serbu la gerai tu..huhu.. Kompem jual cendol.. ni dia kedainya


Pinjam dari blog Redzuan kassim


Yang bestnya, kat sini boleh tambah cendol sesuka hati..Nak habiskan semua pon boleh kalau larat..hehe.. My hubby punyalah 'darat' bab kate orang kelate, dia tanye, 'boleh ke tambah banyak mane yang saya nak?? dalam botol ni ape?? Bla3x..' Hehe..Memang teruja dapat tambah macam tu.. Serius kenyang..tak makan nasi pun takpe dah..




Best2..Nanti boleh singgah lagi..Kepada mereka yang jalan2 cari pasal ke Melaka nih, bolehla cuba cendol free kat gerai cendol M&A ni, terletak kat Jasin.. Sedap cendolnya..Tak manis sangat..secukup rasa =)

*P/S: Teringat mase kecik2 dulu masa tuisyen UPSR..Ade sorang cikgu tu sangat garang..Kalo dia maran student, mesti keluar perkataan cendol ni dari mulut dia..Contoh "Awak ni..belajar malas, bodoh macam cendol!!!" Haha..tapi bukan aku yg kena marah tu ye..Aku ni rajin orangnya..buwekkss!! hehe..Nasibla ko cendol..Tak pasal2 orang kate bodoh =P



7 comments:

cik cek said...

He he...peminat cita hindustan rupanya adik kak cek ni...kak cek tgk cite ni semlm...tapi telelap dpn tv...he he...
Wah! cendol...lamanya tak makan...:)

NoEn said...

sedapnya cendol..
apa kaitan cendol ngan bodoh???hmmmmm

nur easy said...

wowweee best2 layan dilwale..;) nak cendol 1

Miss Sunshine said...

hehe.. ape kaitan bodoh dengan cendol?

mcm pernah singgah kedai cendol tu rasenya.. tapi tak ingat bila...
Ryna sekarang dah kerja ke? ke dah bukak bisnes?
Tak nak try buat felt craft? mcm menarik je...

RynaHakimi said...

@cik cek
hehe..peminat hardcore ni akak.. =P

@noen
Tula..ntah cemane cikgu tu bleh kaitkan cendol ngan bodoh..hehe =)

@Nur easy
Nanti nak pos cendol kat ez..hehe =P

@Miss sunshine
felt craft tu cemane ye??cer citer cer citer =)

Noorae said...

part suke cite hindustan n suke cendol tu kite ley jd geng la..haha =P

RynaHakimi said...

@Noorae
Yeay!! ade geng suka nonton industan..hehe =)

Monday, May 9, 2011

Cendol oh cendol!!

Entry ni sepatutnya tulis semalam...Tapi sebab nonton Dilwale Dulhaniya Le Jayenge semalam, tepaksalah aku curang ngan blog ni seketika..muahaha..Shah Rukh Khan punya pasal la kan..My hubby yang tak pernah2 stay up tengok hindustan pon dah berjangkit jugak..Ngantuk2 pon, tunggu jugak semata2 nak dengar lagu Tujhe Dekha To..

FYI, malam sebelum tu aku langsung tak tido dan memang tak dapat tido..Mungkin sebab dah terover tido petang tu.. So, semalam layan hindustan ngan mata panda..Lantaklah, janji dapat tegok my feberet movie nih... =P

Pagi semalam ke Jasin, jalan2.. Takde motif pon gi sana.. Tibe2 je terlintas kat fikiran encik suami nak ke sana.. Kat sana, singgah kat kedai RM2.. Memang rambang mata taktau nak pilih ape sebab barang memang murah2..Terutamanya barang2 dapo.. Next week nak pegi lagi.. Mau beli loyang, konon nak belajor buat kek la kan..hehe

Dalam perjalanan pulang, perut mula berkeroncong minta diisi..Hmm, dah plan nak masak bila balik umah nanti.. Jadi kami decide nak singgah gerai yang ada jual Cendol Pulut Tapai..Tapi sini takde jual cendol yang ada tapai.. Nape ek?? Kat KB memang femes la CPT nih..


Ihsan Google


Sampai kat satu tempat, nampak gerai yang berderet2 kat tepi jalan..Nampak macam orang jual cendol..So, kami pon serbu la gerai tu..huhu.. Kompem jual cendol.. ni dia kedainya


Pinjam dari blog Redzuan kassim


Yang bestnya, kat sini boleh tambah cendol sesuka hati..Nak habiskan semua pon boleh kalau larat..hehe.. My hubby punyalah 'darat' bab kate orang kelate, dia tanye, 'boleh ke tambah banyak mane yang saya nak?? dalam botol ni ape?? Bla3x..' Hehe..Memang teruja dapat tambah macam tu.. Serius kenyang..tak makan nasi pun takpe dah..




Best2..Nanti boleh singgah lagi..Kepada mereka yang jalan2 cari pasal ke Melaka nih, bolehla cuba cendol free kat gerai cendol M&A ni, terletak kat Jasin.. Sedap cendolnya..Tak manis sangat..secukup rasa =)

*P/S: Teringat mase kecik2 dulu masa tuisyen UPSR..Ade sorang cikgu tu sangat garang..Kalo dia maran student, mesti keluar perkataan cendol ni dari mulut dia..Contoh "Awak ni..belajar malas, bodoh macam cendol!!!" Haha..tapi bukan aku yg kena marah tu ye..Aku ni rajin orangnya..buwekkss!! hehe..Nasibla ko cendol..Tak pasal2 orang kate bodoh =P



7 comments:

cik cek said...

He he...peminat cita hindustan rupanya adik kak cek ni...kak cek tgk cite ni semlm...tapi telelap dpn tv...he he...
Wah! cendol...lamanya tak makan...:)

NoEn said...

sedapnya cendol..
apa kaitan cendol ngan bodoh???hmmmmm

nur easy said...

wowweee best2 layan dilwale..;) nak cendol 1

Miss Sunshine said...

hehe.. ape kaitan bodoh dengan cendol?

mcm pernah singgah kedai cendol tu rasenya.. tapi tak ingat bila...
Ryna sekarang dah kerja ke? ke dah bukak bisnes?
Tak nak try buat felt craft? mcm menarik je...

RynaHakimi said...

@cik cek
hehe..peminat hardcore ni akak.. =P

@noen
Tula..ntah cemane cikgu tu bleh kaitkan cendol ngan bodoh..hehe =)

@Nur easy
Nanti nak pos cendol kat ez..hehe =P

@Miss sunshine
felt craft tu cemane ye??cer citer cer citer =)

Noorae said...

part suke cite hindustan n suke cendol tu kite ley jd geng la..haha =P

RynaHakimi said...

@Noorae
Yeay!! ade geng suka nonton industan..hehe =)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...