Tuesday, April 19, 2011

Saya tak sihat =(

Kononla tak sihat..Boleh pulak update blog ye..Hehe..Blog adalah tempat untuk aku hiburkan hati..So, tak salah kan kalo sakit pun gigih berblog ?? *betul3* =P

Google

Tak tahula kenapa sehari dua ni asyik sakit2 badan..Nak kata demam tak jugak, tapi temperature badan tinggi..Kenapakah??? nak tido malam kena pasang aircond..kalo tak berpeluh2 la alamatnya masa tido..

Sian pulak encik suami kesejukan di sebalik comforter..ngehehe..Iyela, kalo tak memang terkebil2 la aku dalam kepanasan malam, sampaila hari siang..

Kalau makan mesti rasa macam nak muntah..tapi tak muntah pun..tahan gitu je..Malas nak pegi toilet (ade jugak manusia cenggini?? hoho)..Bila dah takde solution lain, telanlah panadol..Hmm..hilangla sekejap sakit2 badan ni..Perut pun kembung je manjang..Ke salah makan?? mungkin jugak..beli macam2 kat pasar malam semalam..

Jeng3x..apakah ni tanda2 aku P*******?? Hehe..taula, mesti korang pun teka yang sama..Tapi aku rasa tak kot.. Entahla, nak gi klinik malas pulak (macam biasa aku ni selalu ngelat gi klinik walaupun dipujuk rayu oleh hubby.. =P)..

Nak beli pregnancy kit, takut kuciwa..hari tu dah terkuciwa bila resultnya negative..Tapi takpe, kami takla terlalu gopoh ke arah itu..Cuma kalau Allah berikan rezeki, kami sangat2la gembira..Semua pasangan yang berkahwin mesti mengharapkan kehadiran cahaya mata kan..

Kami pon samala..Cuma taknak terlalu berharap dalam masa terdekat ni..Biarlah masa yang menentukan..Apa yang penting, USAHA!!!! kekeke *tak sesuai untuk kanak2 bawah umur* (^_^)

Harap kesihatanku kembali normal..Kalau  tak ok jugak, memang kena paksa pergi klinik/sepital la..Takpon kalau tahan telinga dengan bebelan king of da house, cuba la kate 'takmau gi klinik..nanti okla la ni' ..Kompem la dia akan berleter sampai yang mendengar tu nak termuntah..ngeh3..Tapi aku tau, ape yang dia buat tu untuk kebaikan isterinya jugak kan..Sewajibnya berterima kasih atas perhatian yang diberikan..ILU my dear =)


10 comments:

aiman rashidd said...

jaga kesihatan :) HUHUHUHU

thanks thanks :)

YEAYY CUTI dah mula . HUHU btw take care to you too !!

sorry le lambat reply . busy last day bersama kawan kawan . :) have a nice week :)

baru dpat nak aktif balik main blog :)

RynaHakimi said...

@ Aiman
Hepinya dia dapat cuti panjang..Teringat plak zaman blaja dulu2..hehe..asyik duk count down nak baik kampung je..hehe..Hepi holiday ye aiman =)

Nieda said...

Salam Ryna. Akak dah follow Ryna.

Mmg musim demam kut. Akak pun baru lepas. Suara pun tak ok lagi.

Azariah Kamis said...

thanks sdi follow aza...:)

akak xshat ekh??cian akak..
tke cre ekh akak

RynaHakimi said...

@nieda
Ye kot, musim demam skg ni..Cuaca pun tak menentu..

Thanks ye sudi folow sy =)

@Azariah
Sama2..salam kenal ye aza..

Ha'ah, tak berapa sihat..syuh2, sila la pergi jauh2 wahai penyakit..hehe..Akak malas nak gi klinik =)

Genta said...

syafakallah..

semoga allah kembali sembuhkan kesihatan ryna. :)

Maya said...

INSYALLAH.... kalo ada rezeki, mesti ada dpt cahaya mata tu... tapi kita kena usaha... mcm sy dulu nk dpt anak 3 tahun kawin baru dapat...tu dh bermacam2 usaha...termasuk lah berurut...takut kita punya peranakan turun ke, senget ke.... sehinggalah sy bertemu dgn herba Maharani (cuba layari blog sy di E-Kedai), saya baru makan 1 kotak, alhamdulila menjadi...cubalah mana tau rezeki....

RynaHakimi said...

@Genta
Terima kasih ye tolong doakan kesihatan sy..Harap esok kebahla demam ni..insyaAllah =)

@Maya
Produk Maharani?? Boleh cuba nanti..Ada kawan suggest produk Sayyida Ambar dari Ambar Kenanga..Murah dari Biodex..Kena survey betul2 ni..Thanks ye for the info =)

Miss Sunshine said...

Ryna.. tak sihat ye? Kesian kat Ryna.. Jaga diri elok2 tau.. ubat jgn lupa makan.. Kita doakan awak sihat cpt.. =)

RynaHakimi said...

@Miss Sunshine
Ha'ah, tak berapa sihat..Demam pulak, mungkin sebab perubahan cuaca kot..Tadi dah pergi klinik amik ubat..Alhamdulillah dah ok sikit..Thanks ye awk ambil berat =)

Tuesday, April 19, 2011

Saya tak sihat =(

Kononla tak sihat..Boleh pulak update blog ye..Hehe..Blog adalah tempat untuk aku hiburkan hati..So, tak salah kan kalo sakit pun gigih berblog ?? *betul3* =P

Google

Tak tahula kenapa sehari dua ni asyik sakit2 badan..Nak kata demam tak jugak, tapi temperature badan tinggi..Kenapakah??? nak tido malam kena pasang aircond..kalo tak berpeluh2 la alamatnya masa tido..

Sian pulak encik suami kesejukan di sebalik comforter..ngehehe..Iyela, kalo tak memang terkebil2 la aku dalam kepanasan malam, sampaila hari siang..

Kalau makan mesti rasa macam nak muntah..tapi tak muntah pun..tahan gitu je..Malas nak pegi toilet (ade jugak manusia cenggini?? hoho)..Bila dah takde solution lain, telanlah panadol..Hmm..hilangla sekejap sakit2 badan ni..Perut pun kembung je manjang..Ke salah makan?? mungkin jugak..beli macam2 kat pasar malam semalam..

Jeng3x..apakah ni tanda2 aku P*******?? Hehe..taula, mesti korang pun teka yang sama..Tapi aku rasa tak kot.. Entahla, nak gi klinik malas pulak (macam biasa aku ni selalu ngelat gi klinik walaupun dipujuk rayu oleh hubby.. =P)..

Nak beli pregnancy kit, takut kuciwa..hari tu dah terkuciwa bila resultnya negative..Tapi takpe, kami takla terlalu gopoh ke arah itu..Cuma kalau Allah berikan rezeki, kami sangat2la gembira..Semua pasangan yang berkahwin mesti mengharapkan kehadiran cahaya mata kan..

Kami pon samala..Cuma taknak terlalu berharap dalam masa terdekat ni..Biarlah masa yang menentukan..Apa yang penting, USAHA!!!! kekeke *tak sesuai untuk kanak2 bawah umur* (^_^)

Harap kesihatanku kembali normal..Kalau  tak ok jugak, memang kena paksa pergi klinik/sepital la..Takpon kalau tahan telinga dengan bebelan king of da house, cuba la kate 'takmau gi klinik..nanti okla la ni' ..Kompem la dia akan berleter sampai yang mendengar tu nak termuntah..ngeh3..Tapi aku tau, ape yang dia buat tu untuk kebaikan isterinya jugak kan..Sewajibnya berterima kasih atas perhatian yang diberikan..ILU my dear =)


10 comments:

aiman rashidd said...

jaga kesihatan :) HUHUHUHU

thanks thanks :)

YEAYY CUTI dah mula . HUHU btw take care to you too !!

sorry le lambat reply . busy last day bersama kawan kawan . :) have a nice week :)

baru dpat nak aktif balik main blog :)

RynaHakimi said...

@ Aiman
Hepinya dia dapat cuti panjang..Teringat plak zaman blaja dulu2..hehe..asyik duk count down nak baik kampung je..hehe..Hepi holiday ye aiman =)

Nieda said...

Salam Ryna. Akak dah follow Ryna.

Mmg musim demam kut. Akak pun baru lepas. Suara pun tak ok lagi.

Azariah Kamis said...

thanks sdi follow aza...:)

akak xshat ekh??cian akak..
tke cre ekh akak

RynaHakimi said...

@nieda
Ye kot, musim demam skg ni..Cuaca pun tak menentu..

Thanks ye sudi folow sy =)

@Azariah
Sama2..salam kenal ye aza..

Ha'ah, tak berapa sihat..syuh2, sila la pergi jauh2 wahai penyakit..hehe..Akak malas nak gi klinik =)

Genta said...

syafakallah..

semoga allah kembali sembuhkan kesihatan ryna. :)

Maya said...

INSYALLAH.... kalo ada rezeki, mesti ada dpt cahaya mata tu... tapi kita kena usaha... mcm sy dulu nk dpt anak 3 tahun kawin baru dapat...tu dh bermacam2 usaha...termasuk lah berurut...takut kita punya peranakan turun ke, senget ke.... sehinggalah sy bertemu dgn herba Maharani (cuba layari blog sy di E-Kedai), saya baru makan 1 kotak, alhamdulila menjadi...cubalah mana tau rezeki....

RynaHakimi said...

@Genta
Terima kasih ye tolong doakan kesihatan sy..Harap esok kebahla demam ni..insyaAllah =)

@Maya
Produk Maharani?? Boleh cuba nanti..Ada kawan suggest produk Sayyida Ambar dari Ambar Kenanga..Murah dari Biodex..Kena survey betul2 ni..Thanks ye for the info =)

Miss Sunshine said...

Ryna.. tak sihat ye? Kesian kat Ryna.. Jaga diri elok2 tau.. ubat jgn lupa makan.. Kita doakan awak sihat cpt.. =)

RynaHakimi said...

@Miss Sunshine
Ha'ah, tak berapa sihat..Demam pulak, mungkin sebab perubahan cuaca kot..Tadi dah pergi klinik amik ubat..Alhamdulillah dah ok sikit..Thanks ye awk ambil berat =)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...