Saturday, April 16, 2011

Nak tukar ke tak??

Tukor jee..jangan tak tukorr!! Huhuhu.. Nasib baik bukan bakor..ngehehe.. Semuanya gara2 broadband dah  over limit.. slow nak ma**** (isi tempat kosong ye..hehehe).. Hurmmm,...memang sangat2 dan sangat mencabar tahap kesabaranku..


    " Dear customer, you have exceeded the 5GB/mth usage (Celcom FUP). 
   Pls purchase additional volume or we reserve the right to control yr broadband speeds. TQ" - Ayat2 chenta dari Celcom


Hiasan semata2 (Tq Google)

Haihhh..slow macam siput..Ntah2 siput pon lagi laju dari broadband ni..Nak donlod pon, alahai..semput2...Sebelum ni bleh donlod dengan tamak dan rakusnya..hehe...Wat rosak mood orang je..Tak boleh dah nak tengok video Ustaz Azhar Idrus online..Nak kena bayar dulu la nih..Celcom ni bab potong memotong memang la alert..hampeh!!

Sebenarnya tengah duk berkira2 nak switch plan broadband ke tak..Sekarang ni guna Celcom, yang RM69.90 sebulan tu..Tapi rase nak tukar guna Digi plak, yang pelan RM33.00 sebulan..Sebab dah ade modem sendiri kan..


Credit to Google

Cuma tak tau ok ke tak..Kang tukar, lagi slow dari Celcom kang, naye je..Kalau bleh nak servis yang lebih baik..Tak gitu?? heheh

Tapi kalau nak jimat ok sangat la kalau tukar guna Digi ni..Bleh save dalam RM40+/-...Tengah duk congak2 la ni.. Ikutkan hubby, dia suh guna Digi tu..Sebab dia yang bayor bulan2..Selamat duit dia..Ngeh3x.. =P


Credit to Google

Kepada kawan2, mintak maaf ye kalau sy tak dapat nak singgah ke blog masing2..Dek kerana kesiputan broadband yang hampeh ni..Nak compose n3 ni pon kena 4-5 kali reload page..Eiii..geram weh!! bakor kang!!


*P/s: Kepada para sahabat yang ade experience atau nak bagi pendapat, sila la kongsi ye..Tengah konpius nih..Thank you in advance =)


6 comments:

Dinda Iva said...

sis iva pakai digi Rm33/month tu...tapi itu jenis yg laju time hari siang je tau..malam slow...hehehe

RynaHakimi said...

@Iva
Gitu ek?? Malam la baru best nak online..Kalau slow, tak syok la..

Miss Sunshine said...

samelah kita ryna.. siput tahap gaban.. nak blogwalking pun malas.. geram je celcom ni.. huhu. takleh nak tukar lagi.. sebab kontrak... huhu

RynaHakimi said...

@Miss sunshine
OO..awk beli yang kontrak ye??sy beli yang tak kontrak, sebab taknak terikat..hehe..mahal la siket mula2 beli tu..tapi tak best servis dia..bukan laju mane pon

nur easy said...

tak pennah guna lg.. lgpun kat kg tu rasanya mmg tak bgerak lgsg la siputnya tu.. hahaha

RynaHakimi said...

@nur easy
Kat kg saya pon memang siput jugak nur..asyik dapat edge je..rase nak hempuk2 laptop je nak kasi laju..hehe..abis kena jelajah satu umah nak cari port yang sesuai..kekeke =)

Saturday, April 16, 2011

Nak tukar ke tak??

Tukor jee..jangan tak tukorr!! Huhuhu.. Nasib baik bukan bakor..ngehehe.. Semuanya gara2 broadband dah  over limit.. slow nak ma**** (isi tempat kosong ye..hehehe).. Hurmmm,...memang sangat2 dan sangat mencabar tahap kesabaranku..


    " Dear customer, you have exceeded the 5GB/mth usage (Celcom FUP). 
   Pls purchase additional volume or we reserve the right to control yr broadband speeds. TQ" - Ayat2 chenta dari Celcom


Hiasan semata2 (Tq Google)

Haihhh..slow macam siput..Ntah2 siput pon lagi laju dari broadband ni..Nak donlod pon, alahai..semput2...Sebelum ni bleh donlod dengan tamak dan rakusnya..hehe...Wat rosak mood orang je..Tak boleh dah nak tengok video Ustaz Azhar Idrus online..Nak kena bayar dulu la nih..Celcom ni bab potong memotong memang la alert..hampeh!!

Sebenarnya tengah duk berkira2 nak switch plan broadband ke tak..Sekarang ni guna Celcom, yang RM69.90 sebulan tu..Tapi rase nak tukar guna Digi plak, yang pelan RM33.00 sebulan..Sebab dah ade modem sendiri kan..


Credit to Google

Cuma tak tau ok ke tak..Kang tukar, lagi slow dari Celcom kang, naye je..Kalau bleh nak servis yang lebih baik..Tak gitu?? heheh

Tapi kalau nak jimat ok sangat la kalau tukar guna Digi ni..Bleh save dalam RM40+/-...Tengah duk congak2 la ni.. Ikutkan hubby, dia suh guna Digi tu..Sebab dia yang bayor bulan2..Selamat duit dia..Ngeh3x.. =P


Credit to Google

Kepada kawan2, mintak maaf ye kalau sy tak dapat nak singgah ke blog masing2..Dek kerana kesiputan broadband yang hampeh ni..Nak compose n3 ni pon kena 4-5 kali reload page..Eiii..geram weh!! bakor kang!!


*P/s: Kepada para sahabat yang ade experience atau nak bagi pendapat, sila la kongsi ye..Tengah konpius nih..Thank you in advance =)


6 comments:

Dinda Iva said...

sis iva pakai digi Rm33/month tu...tapi itu jenis yg laju time hari siang je tau..malam slow...hehehe

RynaHakimi said...

@Iva
Gitu ek?? Malam la baru best nak online..Kalau slow, tak syok la..

Miss Sunshine said...

samelah kita ryna.. siput tahap gaban.. nak blogwalking pun malas.. geram je celcom ni.. huhu. takleh nak tukar lagi.. sebab kontrak... huhu

RynaHakimi said...

@Miss sunshine
OO..awk beli yang kontrak ye??sy beli yang tak kontrak, sebab taknak terikat..hehe..mahal la siket mula2 beli tu..tapi tak best servis dia..bukan laju mane pon

nur easy said...

tak pennah guna lg.. lgpun kat kg tu rasanya mmg tak bgerak lgsg la siputnya tu.. hahaha

RynaHakimi said...

@nur easy
Kat kg saya pon memang siput jugak nur..asyik dapat edge je..rase nak hempuk2 laptop je nak kasi laju..hehe..abis kena jelajah satu umah nak cari port yang sesuai..kekeke =)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...