Monday, April 11, 2011

Memorable Pantai Puteri

Yeay,  akhirnya kami memecah kebuntuan di hujung minggu..Jalan2 di Pantai Puteri..wee huuu..excited sebab dah lama tak ke pantai..Al-maklumla, klate memang banyak pantai..Jadi dah terbiasa lepak2, picnic2 di ujung minggu..

Nasib baikla kat Melaka ni ada jugak pantai..Asal nak gi air terjun, tapi kat Melaka ni takde kwsn air terjun yang menarik..Kalo ade pon kat Asahan, tapi hagham..tak cantik langsung..Kayu je banyak dalam sungai...Kn bagus kalop tempat tu dinaik taraf, kompem ramai yang pergi, esp hujung minggu..

Pantai Puteri terletak kira2 12km dari bandaraya Melaka. Pantai pelancongan ini terletak dalam daerah Melaka Tengah dan kedudukannya yang strategik dengan pelbagai kemudahan yang disediakan. Banyak jugak gerai2 yang menjual macam2 jenis makanan untuk para pengunjung..Aku n hubby beli kuih pau je, plus air tebu..Ala, bukannya lapor pon..Saje ngade2 nak abihkan duit..ngeeeee

Moh cuci mate tengok pemandangan..Okla, pantainya bersih..Kanak2 pon boleh mandi..Apatah lagi mak ngn bapak budak, pon boleh jugak..Hehe

Pic 1

Pic 2

Pic 3

Pic 4

Si tembam..owh, tidak!!!!!!!

Bintang pop yeh2..kuikui

Sorryla, gamba idokla lawo mane..masa tu gelap nak hujan. Tambah pulak guna kamera cikai..hehe..Tak reti nak ngedit nya..Bolehla, nampakla jugak panorama kat pantai tu kan3x?? ke nampak macam duk kat dalam gua?? Aiyohh..sampai hati korang..hehehe

Owh ye, kat sini ade jugak gerai2 jual ikan segar tau..Tapi harganya mahal gilerr kot..Sekilo ikan kembung RM10..Biasa beli kata Pasar melaka RM6 je paling mahal..Kate perkampungan nelayan, awat mahal norr?? Ke sebab fresh?? Hmm..kitorang tak beli pon, sebab semalam dah beli banyak ikan kat pasar..Cuci2 mata jela, kenal2 jenis ikan..tengok2 org jual ikan..eh2, larik topik..ngahaha

Lagi satu, aku dapat surprise hari ni..tadaaaaa!!!!



Seliparku dah nazak tu haa..kes banyak jalan atas pasir..Hadoii..jalan pon dah macam orang sakit kaki dah..Dahla parking kete jauh..Nak menapak ke sana, terpaksala pura2 singgah kat gerai2..nak cover selipar yang antik nih agar tak disedari oleh orang sekeliling..huhu..

On the way balik tu singgah beli super gam kat 7 eleven..Bolehla, setakat nak bertahan kan..Selagi bleh pakai, redah jela..Wat muka kesian pon takde maknenya..Encik suami wat tak paham jugak..hehe (kena guna strategi lain la kalo nak dia belikan yang baru =P)

Huhu..okla..Masa untuk layan Mentor.I vote for Salma..go Salma go!!! (^_^)


4 comments:

nur easy said...

lamanya tak jalan2 kat pantai..

RynaHakimi said...

@nur easy
Skang susah nak cari pantai yang bersih..kebanyakan dan tercemar..hmm..terengganu jugak da best..huhu

Dinda Iva said...

kat KL takde pantai...kalau pantai buatan adalah..hahahaha...sunway lagoon punya...hehehe...oklah tu nampak lagi kecantikan pantainya walaupon katanya kamera cikai..hehehe....

RynaHakimi said...

@Dinda Iva
Seb baik ade jugak org kate nampak kitorang amik gamba kat pantai..hehe..pantai mcm ni nak gi free je..Kalo sunway lagoon gi jarang2 blehla kan..ngeh3 =)

Monday, April 11, 2011

Memorable Pantai Puteri

Yeay,  akhirnya kami memecah kebuntuan di hujung minggu..Jalan2 di Pantai Puteri..wee huuu..excited sebab dah lama tak ke pantai..Al-maklumla, klate memang banyak pantai..Jadi dah terbiasa lepak2, picnic2 di ujung minggu..

Nasib baikla kat Melaka ni ada jugak pantai..Asal nak gi air terjun, tapi kat Melaka ni takde kwsn air terjun yang menarik..Kalo ade pon kat Asahan, tapi hagham..tak cantik langsung..Kayu je banyak dalam sungai...Kn bagus kalop tempat tu dinaik taraf, kompem ramai yang pergi, esp hujung minggu..

Pantai Puteri terletak kira2 12km dari bandaraya Melaka. Pantai pelancongan ini terletak dalam daerah Melaka Tengah dan kedudukannya yang strategik dengan pelbagai kemudahan yang disediakan. Banyak jugak gerai2 yang menjual macam2 jenis makanan untuk para pengunjung..Aku n hubby beli kuih pau je, plus air tebu..Ala, bukannya lapor pon..Saje ngade2 nak abihkan duit..ngeeeee

Moh cuci mate tengok pemandangan..Okla, pantainya bersih..Kanak2 pon boleh mandi..Apatah lagi mak ngn bapak budak, pon boleh jugak..Hehe

Pic 1

Pic 2

Pic 3

Pic 4

Si tembam..owh, tidak!!!!!!!

Bintang pop yeh2..kuikui

Sorryla, gamba idokla lawo mane..masa tu gelap nak hujan. Tambah pulak guna kamera cikai..hehe..Tak reti nak ngedit nya..Bolehla, nampakla jugak panorama kat pantai tu kan3x?? ke nampak macam duk kat dalam gua?? Aiyohh..sampai hati korang..hehehe

Owh ye, kat sini ade jugak gerai2 jual ikan segar tau..Tapi harganya mahal gilerr kot..Sekilo ikan kembung RM10..Biasa beli kata Pasar melaka RM6 je paling mahal..Kate perkampungan nelayan, awat mahal norr?? Ke sebab fresh?? Hmm..kitorang tak beli pon, sebab semalam dah beli banyak ikan kat pasar..Cuci2 mata jela, kenal2 jenis ikan..tengok2 org jual ikan..eh2, larik topik..ngahaha

Lagi satu, aku dapat surprise hari ni..tadaaaaa!!!!



Seliparku dah nazak tu haa..kes banyak jalan atas pasir..Hadoii..jalan pon dah macam orang sakit kaki dah..Dahla parking kete jauh..Nak menapak ke sana, terpaksala pura2 singgah kat gerai2..nak cover selipar yang antik nih agar tak disedari oleh orang sekeliling..huhu..

On the way balik tu singgah beli super gam kat 7 eleven..Bolehla, setakat nak bertahan kan..Selagi bleh pakai, redah jela..Wat muka kesian pon takde maknenya..Encik suami wat tak paham jugak..hehe (kena guna strategi lain la kalo nak dia belikan yang baru =P)

Huhu..okla..Masa untuk layan Mentor.I vote for Salma..go Salma go!!! (^_^)


4 comments:

nur easy said...

lamanya tak jalan2 kat pantai..

RynaHakimi said...

@nur easy
Skang susah nak cari pantai yang bersih..kebanyakan dan tercemar..hmm..terengganu jugak da best..huhu

Dinda Iva said...

kat KL takde pantai...kalau pantai buatan adalah..hahahaha...sunway lagoon punya...hehehe...oklah tu nampak lagi kecantikan pantainya walaupon katanya kamera cikai..hehehe....

RynaHakimi said...

@Dinda Iva
Seb baik ade jugak org kate nampak kitorang amik gamba kat pantai..hehe..pantai mcm ni nak gi free je..Kalo sunway lagoon gi jarang2 blehla kan..ngeh3 =)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...